2.2 dci saga se nadaljuje.. problem st.4

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
dare01
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a dare01 »

slovenc napisal/-a:o vw skoda zgubljat besede sploh... Sestri masina explodirala in potem zgorela, 1mesec po preteku garancije. Napake niso priznali.
Kolegu na passatu: klima pusca in crkuje, nagaja daljinec, ne dela notranja osvetlitev, stalno nekaj klenka in menjava sponarje, olja spije tolko kot ga porabi povprecni mc'D za peko krompircka..... Ni je vec znamke, ki neb crkovala....se pa strinjam glede toyote :wink:
Jaz pa se ne strinjam glede Toyote.
Tastu je lansko leto pri popolnoma novi Toyoti Verso zaribala masina. 2400 narejenih kilometrov. Potem so se pa se izmikali. Ampak je k sreci tast trzni inspektor in jih je hitro poucil kaj jim gre ;).
Vglavnem, clovek je imel vse zivljenje Renaulte in nikakrsnih vecjih napak z njimi. Ampak si je zazelel spremembe in izbral Toyoto kot "najzaneslivejso" znamko...
Zdaj jo pa vsako jutro s strahom prizge.
Toyota...
Uporabniški avatar
moofdi
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a moofdi »

Tommy30 napisal/-a:V enem letu kolikor casa sem jo imel sem imel naslednje izredne servise:
1. menjava mehanizma za dvig stekel
2. citalec kartice
3. ciscenje egr ventila
4. neko stranje v alternatorju
5. dva koncnika
6. pa se kaj izrednega bi se naslo......
Ostalo se nekak ni, samo koncniki so pa na nasih cestah ze skorej potrosni materjal. :?
Če je ravno, ni zabavno.
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

V bistvu je vse na avtu potrosni material, samo pri Renaultu ga je treba veliko prej menjat...
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

dolenc napisal/-a:V bistvu je vse na avtu potrosni material, samo pri Renaultu ga je treba veliko prej menjat...
Bo drzalo ja... :lol: :lol:
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

imam dva sodelavca ki sta si kupila 1.6 citroen C4 eden navaden drugi cupe
obem po dveh tednih menjali prednje lezaje in roke

na cupejo so nasli napako na menjalniku,ker je sodelavec jamral da negre v cetrto brzino
mora menjat menjalnik

navadnem c4 vsake toliko casa nekaj zaboli pa ni od klime
mogoce resonanca v izpuhu

nvem potem pa se silijo da se kupujejo novi avtomobili
za koga za servise
ma ja
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
clio82
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a clio82 »

zdej mogoce mi kdo ne bo verjel,ampak odkar popravljam doma avte
se imel 70% samo renoje in jih dokaj dobro poznam(govorim za masine).

drugace sem pa sem enkrat nekje slisal,danes se najbolj splaca imeti
dve stvari,pooblascen servis za Reno in pogrebni zavod v Iraku.... :D
etore

Odgovor Napisal/-a etore »

NEKDO JE OMENU CISCENJE EGR VENTILA. JST SM GA ZDEJ SPUCAL KO IMA AVTO 105kkm sam mislim da ce ga je treba spucat ni napaka v egr ampak vzdrzevanje. ce ga spucas bo delal avto dolsi in dalsa zivljenska doba. jst sm naredu z mojo ze 50kkm pa niti enga samga problema samo dva servisa in se enklat umes sm menju olje. pa dela kot URCA. pa tudi usak dan grem cez rebrnice- razdrto pa se vedno nima nobenih luftov nikjer. nevem meni je super avto, sam mal vec moci bi lahko imel ta 1,9.

se mi je pa pokvarla ena stvar. stikalce od useh 4 zmigovcev
Emilo
Kraj: Slovenj Gradec

Odgovor Napisal/-a Emilo »

clio82 napisal/-a:zdej mogoce mi kdo ne bo verjel,ampak odkar popravljam doma avte
se imel 70% samo renoje in jih dokaj dobro poznam(govorim za masine).

drugace sem pa sem enkrat nekje slisal,danes se najbolj splaca imeti
dve stvari,pooblascen servis za Reno in pogrebni zavod v Iraku.... :D
Ja ce gledas po nasih cestah lahko opazis tudi, da se po njih vozijo predvsem Renaulti... Prav tako jih masovno uporabljajo v razlicnih firmah (posta, dars, policija, gradbena podjetja), kjer ga cisto nihce ne spara in je tudi zaradi tega stevilo okvar se toliko vecje...
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Jaz pa bom rekel takole. Vozim tretjega renaulta. Prvi je bil bencinar (90k km), drugi dizel (75k km), tretji je tudi dizel (zaenkrat 10k km, skupno 75k). Pri vseh sem poleg zarnic in ene rocke se v garancijskem roku menjal samo in zgolj potrosni material, beri filtre, olje, zavorne ploscice pri prvem. Po mojem je huuuudo pomemben dejavnik tudi, kako clovek avto vozi in vzdrzuje. V istem casu je kolega na bmw-ju 528 menjal malo motorje stvari, pocil mu je blok motorja itd. Je pa vsekakor res tudi, kar je zapisal kolega pred mano. Pogostost pac naredi svoje. Iz istega razloga je statisticno gledano najnevarnejsi pes v Sloveniji zlati prinasalec (ali kokerspanjel, nisem ziher). :)
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Hja statistika :)
Res je veliko Renojev.
Vendar, ce v vzorec vzames 10x Laguno in 10x Audi A4, bo vseeno veckrat na servisu Laguna. Tako, da klinac pa taksna statistika.
Drgac, sem se pa ravno zaradi taksne statistike, kot jo je kolega pred mano opisal, sploh odlocil za nakup...veliko jih je, torej ne more biti tako slab avto... ja valjda. Sem na svoji kozi probal in res nikoli vec.

Ze masino pogledam od zunaj, vecina Lagun je mastna kot pri Yugotu.
Uporabniški avatar
Tommy30

dolenc napisal/-a:Hja statistika :)
Res je veliko Renojev.
Vendar, ce v vzorec vzames 10x Laguno in 10x Audi A4, bo vseeno veckrat na servisu Laguna. Tako, da klinac pa taksna statistika.
Drgac, sem se pa ravno zaradi taksne statistike, kot jo je kolega pred mano opisal, sploh odlocil za nakup...veliko jih je, torej ne more biti tako slab avto... ja valjda. Sem na svoji kozi probal in res nikoli vec.

Jah takle mamo.
Iz prve roke lahko povem da je Laguno dizel zelo tezko prodati, tako 1.9dci kot 2.2 dci. ( isto velja za velsatis, avantime, espace)
Folk ve da je pri teh avtih izredno veliko okvar, izrednih stroskov itd....
Sam sem jo prodajal 2 mesca in lahko povem da sem imel le dva klica, pa se to je bila v igri menjava.
Za kes tezko prodas tak avto, oziroma ga prodas, ce si obcutno izpod cene ( pod Eurotax-tarifo).
Ce gledamo letnik 2004 se cene gibljejo od 5.000eur pa vse do 8.500eur.
Res je da folk zacne gledati za avtomobili z minimalnimi cenami in hodi na oglede.....pac ze naletis enkrat na dobro za mal denarja.....tiste za 7.800eur pa do 8.500eur pa verjemite meni da noben tudi povoha ne.....

Zato ne vidim prihodnosti velikih renojevih dizlov - kar je ze nekaj bilo govora, kao da se bo proizvodnja ustavila....

Kakega Cliota se nekako prodas, pa se to moras imeti servisno z vsemi racuni, avto mora biti v prvi barvi, lep, nepopraskan, pran le v rocni avtopralnici, alu feltne, klima, 5 vrat itd..........
Uporabniški avatar
Tommy30

djordjevic napisal/-a:Jaz pa bom rekel takole. Vozim tretjega renaulta. Prvi je bil bencinar (90k km), drugi dizel (75k km), tretji je tudi dizel (zaenkrat 10k km, skupno 75k). Pri vseh sem poleg zarnic in ene rocke se v garancijskem roku menjal samo in zgolj potrosni material, beri filtre, olje, zavorne ploscice pri prvem. Po mojem je huuuudo pomemben dejavnik tudi, kako clovek avto vozi in vzdrzuje. V istem casu je kolega na bmw-ju 528 menjal malo motorje stvari, pocil mu je blok motorja itd. Je pa vsekakor res tudi, kar je zapisal kolega pred mano. Pogostost pac naredi svoje. Iz istega razloga je statisticno gledano najnevarnejsi pes v Sloveniji zlati prinasalec (ali kokerspanjel, nisem ziher). :)
Poznam primere BMWjevih R6 motorjem, ki so izredno obcutljivi na pregretje in posledicno pokanje glave..... Definitivno do tega pri tvojem znancu nebi prislo, ce bi avto bil redno servisiran... ( morda ga je pa kerkrat prejsni lastnik pregrel). Isto je veljalo za 2.0 150PS, 2.3 170PS in 2.8 192 PS motorje.....
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

dolenc napisal/-a:Hja statistika :)
Res je veliko Renojev.

Upam, da se zafrkavas glede Audijev, ker so po statistiki slabsi od Renoja :wink:
Slika
Emilo
Kraj: Slovenj Gradec

Odgovor Napisal/-a Emilo »

Lastniki, Nemcev vsaj po mojih izkusnjah zelo tesko priznajo tezave, ki jih imajo z avtom. Recimo primer, ki se mi je zgodil nedavno, model je trdil, kako nikoli ni imel nobvenih problemov z svojim Golfom in sem se zadnjic slucajno imel priloznost peljati z njim... Za zacetek mu avto ni vzgal v prvo, moral je dodajati gas... Zaradi tega mu je ugasnil tudi na prvem kriziscu, saj je nepresatno moral pumpati gas, drugace je ugasnil... Zavore so skripale iz podvozja pa se je bilo slisati najrazlicnejse grozovite zvoke! In lastniku Nemca so to ocitno vse normalne stvari, saj se na avtu nikoli nic ne pokvari...
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Definitivno do tega pri tvojem znancu nebi prislo, ce bi avto bil redno servisiran... ( morda ga je pa kerkrat prejsni lastnik pregrel). Isto je veljalo za 2.0 150PS, 2.3 170PS in 2.8 192 PS motorje.....[/quote]
Avto je bil v domacih rokah od prvega kilometra in redno servisiran na uradnem servisu. :wink:
Odgovori