laguna II 1.6 16v

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
dean
Kraj: ORMO??

laguna II 1.6 16v

Odgovor Napisal/-a dean »

haj. imam tezavo z motorjem in elektroniko. ko prizgem avto se mi prizge kontrolna lucka za racunalnik (taka rumena z spiralo) in mi nabije obratomer na 2000 in skace na 3500. ter sklopka za gas ne deluje. avto sem imel ze na 8 servisih in nemorajo naj tapake. prosim za pomoc, ce se je komu kdaj kaj takega zgodilo ali pa je slisal mi prosim naj pomaga.

hvala
Uporabniški avatar
rogi2

Odgovor Napisal/-a rogi2 »

Povej bolj podrobno,letnik,motor,ker tako na pamet ti bo kdorkoli tezko svetoval.
Na kateri servis si peljal avto?
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

compaq napisal/-a:Mislim da je problem v motornem racunalniku (software). Racunalnik bi bilo potrebno preprogramirati (tezko izvedljivo, ker je zalit z gumo), ce pa to ne pomaga bo pa potrebno zamenjat motorni racunalnik.

LP
Pa sej za preprogramiranje racunalnika ne rabis racunalnika ven jemat!!!!
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
dean

rogi2 napisal/-a:Povej bolj podrobno,letnik,motor,ker tako na pamet ti bo kdorkoli tezko svetoval.
Na kateri servis si peljal avto?
hej. ja motor je 1.6 bencinar. 79kW. letnik 2002. vozil pa sem na renault servise in tudi druge. vsaki je imel svoje finte. ampak 2 do zdaj sta rekla za racunalnik da bi lahko bil hin. ampak cudno se mi zdi zakaj je zdaj v zimi lepo vzgal, zdaj pa ki je malo toplo pa nazaj zajebava.
dean

compaq napisal/-a:Mislim da je problem v motornem racunalniku (software). Racunalnik bi bilo potrebno preprogramirati (tezko izvedljivo, ker je zalit z gumo), ce pa to ne pomaga bo pa potrebno zamenjat motorni racunalnik.

LP
haj.
software so mi dvakrat menjali in je laufal normalno problizno mesec dni, saj ko odklopim akumulator in pocakam kakih 3 min da se sam resetira je pol ok za nekaj casa.
ko pa sem sel na servis in so mi ga priklopli na racinalnik se je pojavilo kar nekaj napak..
npr. loputa, sonde, katalizator,previsoki plini, aja pa za neko maso mi javi.
Pregledali so mi tudi vso instalacijo kablov po motorju......
od teh stravari sem mejal loputo,sonde. in je vse se ponavlja.

hvala za info..
dean

compaq napisal/-a:Mislim da bo potrebno zamenjat motorni racunalnik, ki pa ni tako poceni.
LP
ja vem ta stane nekje 512eur
Uporabniški avatar
Tommy30

compaq napisal/-a:Mislim da bo potrebno zamenjat motorni racunalnik, ki pa ni tako poceni.
LP
Najdes eno izsuto laguno ( al pa megana s tem motorjem) pa poberres ven, vec kot 100eur te ne bo kostalo.
dean

compaq napisal/-a:compaq je napisal/a:
Mislim da bo potrebno zamenjat motorni racunalnik, ki pa ni tako poceni.
LP

Najdes eno izsuto laguno ( al pa megana s tem motorjem) pa poberres ven, vec kot 100eur te ne bo kostalo.

Problem je v tem da je potrebno program v epromu ponovno nalozit v devisko stanje, ki pa je zalit z gumo in jo je tezko odstranit. Problem je se, da na racunalniku istega letnika zna biti scasoma isti problem kot spredhonim.
ja sem ze razmisljal o novem racunalniku, ampak me je strah da se mi to nebo ponovilo.
dean

compaq napisal/-a:Pri novem racunalniku se ti to ne bo vec ponovilo, pri rabljenem pa se lahko.
ja upam da res nebo to vec. jaz bom ta teden sel na servis in ga narocil. in upam da vec nebo jebal, ker zaj ki jebe imam tudi visoko potrosnjo 10l na 100km.

hvala za nasvete in pomoc
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Jaz bi pa prej probal z sposojenim racunalnikom, da bi videl ce je res racunalnik kriv, pol pa kupil novega. :wink: :wink:
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
denisn
Kraj: Lendava

Odgovor Napisal/-a denisn »

Imel identisno napako, enaki simptomi. Napaka je pa bila na akumulatorju in zamasen dovod zraka. Popravili so mi v pol urah.
Ampak, mislim da je pri tebi nekaj bolj resnega...
denisn
Laguna II 1.8 16V - Privilage
Slika
Uporabniški avatar
Tommy30

dean napisal/-a:
compaq napisal/-a:Pri novem racunalniku se ti to ne bo vec ponovilo, pri rabljenem pa se lahko.
ja upam da res nebo to vec. jaz bom ta teden sel na servis in ga narocil. in upam da vec nebo jebal, ker zaj ki jebe imam tudi visoko potrosnjo 10l na 100km.

Od takih pacientov kot si ti renault servisi zivijo. ( zato tudi se obstajajo, drugace bi blo ze vse zaprto).

Tako je. Prav imas. Razpizdi se in za 600eur kar po novega!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Morda pa sploh ni skurjen racunalnik.!!!

Imas RSR v Crnucah, ki so specializirani za take pizdarije in resujejo vse napake za verjamem vsaj 70% ceneje.......
dean

Sebastijan napisal/-a:Jaz bi pa prej probal z sposojenim racunalnikom, da bi videl ce je res racunalnik kriv, pol pa kupil novega. :wink: :wink:
ja saj bi ampak ne dobim nikjer rabljenega, pa ce bi moram dobiti cist enakak serija avta in vse neke stevilke se morajo ujemati.
dean

denisn napisal/-a:Imel identisno napako, enaki simptomi. Napaka je pa bila na akumulatorju in zamasen dovod zraka. Popravili so mi v pol urah.
Ampak, mislim da je pri tebi nekaj bolj resnega...

ja to so mi naredili. pa je vse enako. ponavlja se vsak mesec. nevem zdi se mi da je nekak z æasom povezani :lol:
dean

Tommy30 napisal/-a:
dean napisal/-a:

Od takih pacientov kot si ti renault servisi zivijo. ( zato tudi se obstajajo, drugace bi blo ze vse zaprto).

Tako je. Prav imas. Razpizdi se in za 600eur kar po novega!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Morda pa sploh ni skurjen racunalnik.!!!

Imas RSR v Crnucah, ki so specializirani za take pizdarije in resujejo vse napake za verjamem vsaj 70% ceneje.......

vem ja da nas napizdujejo. edino v ljutomerju ki sem vozil avto so mi za 20eur dali njihovo loputo, naredili test sistema,nalozili nek drugi program. in ko se mi je to spet pojavilo so mi rekli da je ziher racunalnik.
Odgovori