Cuden ropot Megane 1.6 break
Cuden ropot Megane 1.6 break
Pozdravljeni,
priblizno do polovice foruma sem prisel pa nisem naletel na opis podobne tezave oziroma je lahko skrito pod kaksnim drugim imenom.
Skratka, ko se peljem s konstantno hitrostjo zacne nekaj ropotati s konstantnim taktom. Ce zacnem pocasi pospesevati ropota malo bolj zamolklo vendar se mi zdi da se hitrost takta ne spremeni ali pa se spremeni zelo malo, ko pa spustim plin pa ropotanje utihne. In ko spet zacnem peljati s konstantno hitrostjo se po nekaj sekundah spet pojavi to ropotanje. Ko avto stoji tega ropotanja ni.
Izvedel sem tudi poskus ko sem sredi konstantne voznje stopil na sklopko ne da bi spustil plin. To ropotanje je bilo se vedno prisotno dokler nisem stopil s stopalke za plin.
Ta efekt se pojava ne glede ali se peljem 20 ali pa 100 km/h.
Lep pozdrav,
Andrej
priblizno do polovice foruma sem prisel pa nisem naletel na opis podobne tezave oziroma je lahko skrito pod kaksnim drugim imenom.
Skratka, ko se peljem s konstantno hitrostjo zacne nekaj ropotati s konstantnim taktom. Ce zacnem pocasi pospesevati ropota malo bolj zamolklo vendar se mi zdi da se hitrost takta ne spremeni ali pa se spremeni zelo malo, ko pa spustim plin pa ropotanje utihne. In ko spet zacnem peljati s konstantno hitrostjo se po nekaj sekundah spet pojavi to ropotanje. Ko avto stoji tega ropotanja ni.
Izvedel sem tudi poskus ko sem sredi konstantne voznje stopil na sklopko ne da bi spustil plin. To ropotanje je bilo se vedno prisotno dokler nisem stopil s stopalke za plin.
Ta efekt se pojava ne glede ali se peljem 20 ali pa 100 km/h.
Lep pozdrav,
Andrej
Danes zjutraj sem poskusil kot si rekel. Ropot se ni zmanjsal ali odpravil.
Sem pa cisto nakljucno ugotovil da mi sedaj ropota tudi ko avto stoji. Na parkiriscu ko sem parkiral se je slisal ropot preden sem speljal seveda z dodanim plinom (test z visjimi obrati sem poizkusil ze pred casom vendar takrat nisem slisal ropota).
Pa se to ropot se ne pojavi takoj. Danes se mi je recimo pojavil sele kaksnih 10 km od doma na poti v sluzbo.
Sem pa cisto nakljucno ugotovil da mi sedaj ropota tudi ko avto stoji. Na parkiriscu ko sem parkiral se je slisal ropot preden sem speljal seveda z dodanim plinom (test z visjimi obrati sem poizkusil ze pred casom vendar takrat nisem slisal ropota).
Pa se to ropot se ne pojavi takoj. Danes se mi je recimo pojavil sele kaksnih 10 km od doma na poti v sluzbo.
Problem je v tem ker ne vem na cem sploh posvetiti pozornost.
Ali je to nosilec, izpsna cev, kaksen vrteci se element, kaj v motorju,... ne vem. Zato sem se obrnil na ta forum, ce se je se kdo srecal s podobnim problemom.
Zanimivo je to, da ti zvoki pridejo po dolocenem casu, ki ni vedno enak. Pa se nekaj je zanimivo zvok se je zacel pojavljat prejsno poletje, ko pa so cez zimo temperature padle tega ni bilo vec do par dni nazaj ko je spet zacelo ropotat.
Lep pozdrav,
Andi1
Ali je to nosilec, izpsna cev, kaksen vrteci se element, kaj v motorju,... ne vem. Zato sem se obrnil na ta forum, ce se je se kdo srecal s podobnim problemom.
Zanimivo je to, da ti zvoki pridejo po dolocenem casu, ki ni vedno enak. Pa se nekaj je zanimivo zvok se je zacel pojavljat prejsno poletje, ko pa so cez zimo temperature padle tega ni bilo vec do par dni nazaj ko je spet zacelo ropotat.
Lep pozdrav,
Andi1
Kateri avvto je?
ALi imas v predalu za rokavice CD-je. Ti radi grdo ropotajo.
ALi imas v predalu za rokavice CD-je. Ti radi grdo ropotajo.
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Ce se prav spomnim, sem imel probleme s kovinskim scitnikom. Nek vijak se sprosti in vsake toloko ga je potrebno zategniti (nisem sam delal tega, ampak so na servisu).Andi1 napisal/-a:Ne nimam nic taksnega v predalu. Ropot je kovinski oziroma kot bi nekdo trkal s konstantnim taktom, ki se s spremembo hitrosti skoraj nic ne spremeni. Le pri vecji obremenitvi motorja kot je recimo speljevanje z premalo plina se ta takt spremeni.
Se mi zdi da imam jaz enak problem na cliotu! Tudi jaz sem iskal tezavo na forumu pa so mi rekli glede sklopke! Ampak problem ni resen!recept napisal/-a:Ce se prav spomnim, sem imel probleme s kovinskim scitnikom. Nek vijak se sprosti in vsake toloko ga je potrebno zategniti (nisem sam delal tega, ampak so na servisu).Andi1 napisal/-a:Ne nimam nic taksnega v predalu. Ropot je kovinski oziroma kot bi nekdo trkal s konstantnim taktom, ki se s spremembo hitrosti skoraj nic ne spremeni. Le pri vecji obremenitvi motorja kot je recimo speljevanje z premalo plina se ta takt spremeni.
Pri meni je pa tak ko avto prizgem in so obrati malo visji zjutraj naprimer dokler se ne segreje, ko se avto segreje na delovno temperaturo pa imam enak zvok kot ga imas ti! Vsaj mislim da.
Tudi meni se to ni pojavljalo prej, je zacelo kr naenkrat.
Nosilec dvomim da je ker pol mi bi ruzlo tudi ko je masina hladna ampak takrat ne!
Lahko kaj vec poves o kovinskem scitniku kje ga najti?
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Zobnik lopute za zrak sem ze dal popravljat in to zagotovo ni to.Tadej napisal/-a:To ti ropota loputa za notranji/zunanji zrak, ker se na motorcku plasticen zobnik znuca in pol v prazno vrti in tolce... Probaj pritisnit tipko za notranjo krozenje zraka, ce bo kaka razlika v ropotanju.
Zobnik je ropotal pri zagonu, kasneje pa le ce se je spreminjalo loputo za zrak.
LP, Andi1
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica