Lucka v Cliotu DCi na stevcu

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Aleen
Kraj: Kranj

Lucka v Cliotu DCi na stevcu

Odgovor Napisal/-a Aleen »

Slika

No kolegu se je ta lucka prizgala v Cliotu DCiju 2002 letnik 65konjski.....lucka skoz gori ko se avto pele ni pa nobenih stranskih ucinkov...mogoce gdo ve kaj bi bilo to...

PS.sliko stevca sem najdu na netu :wink:
RENAULT Sport
Slika
Uporabniški avatar
Aleen

:a2_mongo4yj :a2_mongo4yj
RENAULT Sport
Slika
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

tistu so grelne svecke, k segrejejo nafto da avto lazi uzge. przgejo se pred usakim zagonom avta. zakaj pa skus svetjo, pa neb vedu.
Clio Renault Sport 200 Cup Racing Blue
Uporabniški avatar
Spidojc

Odgovor Napisal/-a Spidojc »

Ce ni ksna svecka crknla
Slika
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Jaz sem mel dve grelni svecki hin pa ni gorela nobena lucka! Mi je pa to gorelo ko je bil egr ventil zapacan in za pedalko za gas!
Uporabniški avatar
sabla

Odgovor Napisal/-a sabla »

Meni se je ta lucka prizgala 2 x. Ko se mi je prizgala prvic je avto delal kot kak traktor (drugacna stima). peljal sem ga k zasebnemu serviserju. On ga je prikljucil na racunalnik in ugotovil, da ima tezavo soba v tretjem celindru. Po resetu napake je avto ponovno delal brez problema 2 meseca. Prejsnji teden pa se mi je ta ista lucka prizgala se drugic in avto je ponovno ropotal kot traktor in slabo vzigal. Peljal sem ga na servis v TPV-NM kjer so mi povedali, da je ponovno soba v celindru 3. Sobo sem za zdaj zamenjal (za novo) zdej bomo pa vidli kako bo.....
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Pri mojemu dciju je gorela ta lucka in je avto laufal po 3 cilindrih, racunalnik je javil da je zanic 3. soba.
Po menjavi sobe z novo je bilo se vedno enako :?
Na koncu smo odklopili vse kable iz racunalnika, jih priklopili nazaj in je avto zacel delovati normalno!
Za zacetek probaj odklopiti vse kable stran in jih priklopi nazaj (po moznosti jih pospricaj s kontakt sprejom - NE Z WD40!).
Ce bo se vedno enako, bo pa najbrs res treba menjati sobo, nova stane okoli 280eur.
Slika
Uporabniški avatar
CliYo II

Odgovor Napisal/-a CliYo II »

najprej naj spuca egr ventil...pol pa naprej da ne bo mejnu use po spisku brez ucinka...
Uporabniški avatar
sabla

Jaz mislim, da je najbolje da peljes na tester kjer ti bo tocno pokazalo kaj je narobe......
Sicer pa sem sedaj nabavil se eno tekocino uz ciscenje sob, ki jo bom vlil v rezervoar in nato natocil polno goriva... Pa da vidmo....

Sicer pa pojdi na tester predan se kaj zjeb** :roll:

P.S.: Sporoci ugotovitve in resitve
Uporabniški avatar
Andre|
Kraj: Ljubljana/Celje

Odgovor Napisal/-a Andre| »

Meni npr. je pa ta lucka gorela,. ko sem imel hin sondo za stevec. Nared tak ko so rekl... Pejt nekam na tester pa bos tocn vidu, ka je.
Slika
Uporabniški avatar
Aleen

No tako zadeva je porihtana biu je pa zanic mislim da EGR ventil oz so mi rekl da en stvar za pretok zraka tko da mislm da je to to :wink: :wink:
RENAULT Sport
Slika
Uporabniški avatar
sabla

Pa se ti je ta lucka vzigala pa ugasala, ali se ti je prizgala in potem ni vec ugasnila, dokler nisi racunalnik prikljucil na tester?
Uporabniški avatar
Aleen

sabla napisal/-a:Pa se ti je ta lucka vzigala pa ugasala, ali se ti je prizgala in potem ni vec ugasnila, dokler nisi racunalnik prikljucil na tester?
Ko se je prizgala se ni vec ugasnila :wink:
RENAULT Sport
Slika
Uporabniški avatar
sabla

Ko se je meni prizgala ta lucka se mi prav tako ni vec ugasnila in tester je pokazal sobo. Zamenjal sem sobo sedaj pa se mi na vsake toliko casa prizge ta lucka in po nekaj sekundah ugasne.... Zgleda da bo ponovno treba na tester...
Sumim, da je EGR. Kaj pa vase mnenje?

Hvala
Odgovori