menjava volana?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
crni_clio

menjava volana?

Odgovor Napisal/-a crni_clio »

A slucajno kdo ve kako se vzame voznikov airbag v celoti ven brez da se sprozi...kajti menjat bi moral volan na cliotu letnik 2004??
Uporabniški avatar
deejayam
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a deejayam »

ce je isto kot na meganu,..mas pod volanom luknico pa potisnes not izvijac, pa ti pride air bag v smeri strehe ven.

je blo ze kr nekaj tega napisanega

poizkusi z iskabjem po forumu
MORAM PA?ŕ BITI ZADOVOLJEN Z MEGANE II coupe
Slika
crni_clio

deejayam napisal/-a:ce je isto kot na meganu,..mas pod volanom luknico pa potisnes not izvijac, pa ti pride air bag v smeri strehe ven.

je blo ze kr nekaj tega napisanega

poizkusi z iskabjem po forumu

ja sm prebiral pa najdo samo to varianto z izvijacem....za cliota pa nobenega se najdo...sam kolk mislim da se da brez vsega dol vzet kolk se spomnim od servisa...samo nism ziher...kr se bojim da ne bom kaj odlomo po nepotrebnem???
Uporabniški avatar
denisn
Kraj: Lendava

Odgovor Napisal/-a denisn »

Po uradnem postopku, moras s testnim programom najprej blokirati sprozitev airbagov v racunalniku. Nato vse odmontirati in po koncanem delu spet vse lepo vklopiti in stestirati (s Clip-om). Vse to zaradi tega, ker se ti airbag lahko sprozi ze na staticno elektriko. Sam odklop akumulatorja baje ni dobolj, ker ima airbag nek svoj vir energije (kondic) - vse to zaradi tega, ce ti ob prometni nesreci odleti aku se preden se sprozijo airbagi... (pobrano iz originalnih navodil).
denisn
Laguna II 1.8 16V - Privilage
Slika
crni_clio

denisn napisal/-a:Po uradnem postopku, moras s testnim programom najprej blokirati sprozitev airbagov v racunalniku. Nato vse odmontirati in po koncanem delu spet vse lepo vklopiti in stestirati (s Clip-om). Vse to zaradi tega, ker se ti airbag lahko sprozi ze na staticno elektriko. Sam odklop akumulatorja baje ni dobolj, ker ima airbag nek svoj vir energije (kondic) - vse to zaradi tega, ce ti ob prometni nesreci odleti aku se preden se sprozijo airbagi... (pobrano iz originalnih navodil).

A hoces zdaj rect da naj raje ne menjavam sam volana doma da nem mel pol problemov z predcasno sprozitvijo airbaga??
Uporabniški avatar
denisn

To sem jaz pobral iz PDF-jev. Tudi sam zelim menjati volana in se nekako ne upam zraven spraviti.
Naj se ostali kaj povejo o tem...
denisn
Slika
Uporabniški avatar
denisn

Ko sem vgrajeval tempomat, sem tudi sam odstranil konektorje za airbag, samega airbaga pa nisem ven jemal.
denisn
Slika
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

MAh airbagi so kr trotl zihr zadeva in se ne bojo sprozl ce bos odklaplu pa prklaplu, smo ze na parih avti sprobal, sam ne kontakta devat ko mas airbag odkloplen, pol ti bo rac zaznal napako in se ne bos mogu lucke znebit.
robertos

oi

Odgovor Napisal/-a robertos »

nevem kak se da dol,vem pa da se brez problema da nerabis nobenih testerjeu. k mi ga je en mehanik,res da od renault dau dol kr doma pred garazo.
crni_clio

Re: oi

robertos napisal/-a:nevem kak se da dol,vem pa da se brez problema da nerabis nobenih testerjeu. k mi ga je en mehanik,res da od renault dau dol kr doma pred garazo.
Sj v tem je stos kr ko sm kupo nov avto sm mogo it tja kr kao neki kabli niso bli vredu narejeni...serijska napaka...ampak na zalost sm pozabo kako ga je mehanik tam dol vzel in ali je brez rac to delal da je zakleno airbag??!
nitro

Odgovor Napisal/-a nitro »

Ce iimas kodo za radio, je najbolje akumulator izklopit in menjat volan in potem priklopis akumolator.... nic ne bo narobe
ja ja no in??
crni_clio

nitro napisal/-a:Ce iimas kodo za radio, je najbolje akumulator izklopit in menjat volan in potem priklopis akumolator.... nic ne bo narobe
Tako kot si rekel...jz sm menjal volan...pa smo vse nardili brez kontakta...nism niti odklapljal od akumulatorja...tko da brez panike se lahko zravn spravite menjavat volan:)
Odgovori