Zdravo.Imam eno vprasanje.
Moja Laguna 2004 1.9dci kaze na racunalniku porabo 9.5.Zanima me kako jo dejansko racuna.Zjutraj mi laufa na mestu kaksnih 15 min,pred vrtcem spet 10 min pred solo 10 min.Ali je poraba na rac.zato tako velika.Hvala za odgovor
laguna 2004 dci
Re: laguna 2004 dci
Da.matsoft napisal/-a:Zdravo.Imam eno vprasanje.
Moja Laguna 2004 1.9dci kaze na racunalniku porabo 9.5.Zanima me kako jo dejansko racuna.Zjutraj mi laufa na mestu kaksnih 15 min,pred vrtcem spet 10 min pred solo 10 min.Ali je poraba na rac.zato tako velika.Hvala za odgovor
Probaj brez jutranjega utekanja.... morda le 30 sec, da se malo podmaze pred voznjo.
Zaradi takega nacina pa imas porabo tako kot je.
Meni sedaj pozimi pije cca 6-6,5 lit/100km.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Definitivno je poraba pri mrzlem avtu - dizlu, poraba 1.5 litra na uro, pri segretem pa 0,6-0,7 litra.clio open napisal/-a:Ni ti treba cakat tok doug, sam na nizjih obratih pel, dokler se ne segreje. Vseen pa mislm, da ne more bit sam to razlog (oz. upam, da ti kaze prevelko porabo), ker ma v prostem teku motor porabo cca 0.7l/h, ce se ne motm. Lahko spremljas porabo tud sam, pac racunas; kok si natanku, pa kok km si naredu, pol zdelis. Al pa lazja varijanta - poraba.com. Vpises st. prevozenih km in kolk si natanku.
Npr pri mrzlem avtu - 10 stopinj zunaj, je prvih 10km poraba ekstremna, ker mocno vpliva na povprecno porabo.
Sam pac vozim vecino casa z nastavljenim BC-jem na trenutni porabi in zadevo spremljam.
Naprimer, ko je avto mrzel gledam porabo. Ze pri rahlem pospesevanju, se pravi cager gre res pocas gor, se giblje poraba skoz okoli 10-12 litrov trenutne porabe, ne glede na prestavo, vozim pa mrzel avto vedno do 2.000 obratov v minuti ( se pravi med 1,5 in 2K obrati).clio open napisal/-a:Jap, pozabu sm na mrzu motor
Takoj ko se avto segreje poraba vidno pade na normalnih 5-7 litrov.
Poleti imam povprecje 5,5 lit/100km.(mesana voznja AC+mesto)
Pozimi med 6,2 in 6,5 lit/100km. (mesana voznja AC+mesto)
Minimalna poraba lani na morje 4,3 lit/100km z klimo. ( voznja po omejitvah, razen vasi namesto 50 sem peljal okoli 70-80km/h).
Max poraba lani v Srbijo. Skoz AC, voznja od 150-180km/h, 4 komadi v avtu in poln prtljaznik, + pod nogami roba....7,1lit/100km.