Zadnje zavore,rocna zavora katastrofa na servisu!

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
deejayam
Kraj: Maribor

Zadnje zavore,rocna zavora katastrofa na servisu!

Odgovor Napisal/-a deejayam »

Nevem, ce se izbral pravo rubriko ampak tole moram deliti z vsemi clani foruma.

Danes grem na renault servis v mariboru(AvtoKoletnik).
Priklopimo avto (megane II 1.6 16v) na racunalnik, da vidim kaj mi javlja racunalnik onesnazevanje okolja in da preverim ceno koliko me pride volanska ovojnica.

In pa se recem naj mi pogledajo zakaj mi ne prime rocna zavora ( najpomembnejsi del).

Avto priklopimo na racunalnik, pa pokaze, da je pokvarjen katalizator in nekaj narobe na tipalu odmicne gredi.

PREDracun za popravilo:
158,00eur volanska ovojnica + 1ura dela
239,00eur katalizator+ 1ura dela
69,00eur senzor odmicne gredi + 0,5 ure

Sedaj pa zadeva o kateri zelim povedati (rocna zavora).

Tip da avto na dvigalko nekaj sveti z lucko, malo poizkusa z roko in mi rece da so zavorni cilindri pokvarjeni in neke vilce al klesce na zavorah.
Cena: renault obnovljene z garancijo 150eur za kos,(nove 250/kos) ....rabim baje levo pa desno, ker je oboje pokvarjeno torej cca. 300eur in 1,5 ure dela.

Nakar mi ni blo nic jasno, da kak je lahko se to pokvarlo in rece da je najverjetneje avto stal v bregu veliko casa in so ble zavore nonstop pod obremenitvjo.(materna jim ce sem na ravnem doma,...ni bregov)

Recem, da mu zadevo javim kak pa kaj,....pa sem mel vsaj racunalnik zastojn,...

Pa mi ni dalo mira in sem se sam vrgo pod avto in malo zadevo preuceval,...razdrl sem tudi rocno v kabini,....

IN KAJ SEM UGOTOVIL!!!!!!!!!
Da so me hotli opalit za 400eur,...pa je bla samo zajla odhaklana na rocni zavori,......je*em jim mt*r vsem po spisku tam doli,...

Vprasanje ce je sploh katalizator hin, ce ni kaka labda sonda al pa kaj drugega in sploh ni katalizator.

Zaj me pa zanima, kolko so ze vam menjali in koliko se bojo,...pa sploh ni potrebno!!!!

Velika mera gre vsem vam, da kaksno zadevo resimo tud sami !!!!!
Zadnjič spremenil deejayam, dne 31 Jan 2009, 02:26, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
bobo
Kraj: Lenart, Štajerska

Odgovor Napisal/-a bobo »

Saj ne, da bi simfal, sprednja sipa padla dol, na servisu po dveh minutah ugotovijo da je sel mehanizem, novi pride 300eur, grem domov in ko se malo pomirim in prespim vzamem vse skupaj narazen, grem na servis po plastiko ki pride 3,40eur in sam popravim.Saj ne ,da bi simfal. :mad:
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

deejayam mel bi pa nove vilce pa cilindre pa bi lahko opet na breg parkiro :lol: to so lojzeki za sraufat lopate in motke pa ne avte
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
tomaz07
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a tomaz07 »

Ce si kdo zarnice ne zna sam menjat so dobri :D :D
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

tomaz07 napisal/-a:Ce si kdo zarnice ne zna sam menjat so dobri :D :D
podpis :oops:
Slika
Uporabniški avatar
deejayam

....ja ne,...vedo sem da so fusari,...ampak da so taki si nisem mislo,...vedno sem jemal izjave z zakupom ko je kdo kaj povedo kak pa kaj so ga napizdli,... ampak ce so pri eni faking zajli hotli racunat 400eur,...kaj bo te potem ko bo kaj resnega,....????

samo dan ti pokvarijo ko ti pove za eureureureur kolko bo stalo,.....

....in pol se sprasujejo/mo zakaj pravijo nekateri ko majo nemce, da je francoz drag za sroufat, nemca pa popravi za 100eur,....

ja valda ce ma renault v mariboru nesposobne mehanike.(ne velja za vse ...seveda)
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Hja, pojdite do lokalnega mehanika in naj vam scisti kisikovo sondo ( lambdo ), pa boste takoj vedeli na cem ste. Obnovljen ( z garancijo ) zadnji zavorni cilinder za vase vozilo predstavlja 75,00 eur stroska.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Fan napisal/-a:Pozdravljeni

Hja, pojdite do lokalnega mehanika in naj vam scisti kisikovo sondo ( lambdo ), pa boste takoj vedeli na cem ste. Obnovljen ( z garancijo ) zadnji zavorni cilinder za vase vozilo predstavlja 75,00 eur stroska.

Lep pozdrav
madona, wikipedija cista si/ste :wink:
Slika
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

Kaj doticno pa je javlo, da je kat? Ta motor ce se ne motim ima dve kisikove sonde. Se pravi, se na podlagi tega tudi gleda katalizator. Ce se katalizator sesuje se to ponavadi pozna tudi na vozilu, ne razvije tiste moci, ki bi jo moral imeti.
Uporabniški avatar
matejpurgar19

Odgovor Napisal/-a matejpurgar19 »

ja tako je s temi servisi. sam sem delal eno leto na WV audi skoda seat servisu in povem da nikol ne peljem vec avta h pooblascenemu mehaniku ce avto ne bo v garanciji.

:D
SlikaSlikaSlika
Renault 5 Bye bye, 1.4. l.96
Renault Clio Be bop, 1.2 l.96
Renault Laguna Dynamique, 1.8 l.01
Renault Clio 2 Extreme 1.2 16v l.04
Volvo V50 Momentum 2.0D l.,09
Uporabniški avatar
deejayam

@Ziiga ,....lahko malo bolj podrobno opises kar se tice tega, da ima avto dve sondi,..in glede katalizatorja,....

Kar se tice moci avtomobila se mi zdi da gre res obcutno premalo za 112KM.

Lucka za osnazevanje pa se mi prizge,...pa se po kakih 20km spet vgasne,..pa je en cas vredu pa cez kaki mesec spet,...predvsem se mi je to dogajalo ko sem se vozil na daljse relacije nad 100km se mi je potem lucka prizgala, ampak se potem vedno v roku 2dni sama vgasne.
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

69,00eur senzor odmicne gredi + 0,5 ure...tole lahko kups original na servisu...stane pa 50eur vsaj jst sm tok dal in zadevo zamenjal (sam plastiko na masini dj dol in jo bos tm zravn za olje toct vidu)...seveda ni blo nc bols...mene se vedno jebe avto...cuka k je mrzu...pa pol k ga zjutri przgem in se segreje in potem parkiram za 8 ur (siht) ga potem przgem...vzge in takoj ugasne...pol morm pa gas drzat, da se mal segreje :mad:
Odgovori