megane coupe..rosenje in zadnja sajba

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

megane coupe..rosenje in zadnja sajba

Odgovor Napisal/-a slovenc »

oi :wink:
Od kar je zdaj drugic zapadel sneg se mi avto nenormalno rosi in je praska stalno prizgana klima. Tud potem, ko ga ze odrosi in se klima sklop, mi ga zarosi nazaj. Vse lepo in prav, sam js sm zgleda da alergincen na te klime in me od tega suhega zraka boli grlo in stalno pecejo oci pa nos :D Filter za kabino je nov in suh...Kaksne so moje sanse, da se znebim klime?

Druga tezava je pa zadnja sajba na sovoznikovi strani. Pred mescem, ko sem kupoval avto sta delali obe, zdaj pa cudezno tista ne. Termovarovalka ne vem kolk je lahko problem, ker je sipa zdaj stalno zaprta....ker ni lih sparine zunaj :wink:
Slika
Uporabniški avatar
Blaz - coupe
Kraj: Dolenjska- Dvor

Odgovor Napisal/-a Blaz - coupe »

Zdravo Davc! Situacija je taka!

Jst problemov z rosenjem pozimi al pa v dezju nimam nikol. Razn ce smo 4je ljudje v avtu pa da so razmere take je dobro ce je ventilacija na trojki in pol je spet vse ok brez rosenja.

Imam pa probleme poleti, naprimer, cez dan laufa klima, in zvecer ko je ne rabim mi v trenutku zarosi komplet avto ko ga zalaufam. (pod pogojem da je bila pred tem prizgana klima, pa da je potem avto naprimer 1 uro al pa 2 miroval, pa ko ga vzgem) Sam pol k se pa odrosi nazaj je pa spet vse OK.

Glede zadnjih sip je pa tko. Malo je meganov coupejev ki bi jim zadej delala oba motorcka. K je sestra kupila megana coupeja ji je po enem mesecu crknil pa mislim da ga niti rabila ni nic. Ko sem pa jaz kupil megana coupeja pa ze tkrt ni delal zadaj na levi strani) Desni dela pa brez broblemov. Medtem k pr sestri je pa ravno obratno. Sj bi zamenjal, pa niti ugotovila nebi, ampk nimam take potrebe po tem zadnjem bocnem odpiranju sip.
Uporabniški avatar
slovenc

ma pol je tud pr men verjetn klima kriva, da se pol tkoj zarosi nazaj, bom dns probal odrosit sam na ventilacijo, pa da vidmo ka bo.

glede sip sem pa slisal, da ne delajo....serijsko :lol:
Slika
Uporabniški avatar
en3rgie

Odgovor Napisal/-a en3rgie »

tut js sm ze menjal motorcek ;)
Uporabniški avatar
tomaz07
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a tomaz07 »

Nekateri coupeji majo se zadnje sipe elektronsko odpiranje ? :D
Uporabniški avatar
Blaz - coupe
Kraj: Dolenjska- Dvor

Odgovor Napisal/-a Blaz - coupe »

Mislim da imajo popolnoma vsi od letnika 99 naprej, ne glede na opremo.
Uporabniški avatar
slovenc

jp vsi majo :wink: um, ma mnde ni kr motorcek sel jebemu, kje naj zdj to iscem :wink: Kulku pa je dela z menjavo tega motorcka?

glede rosenja, je postimano...res je bla klima kriva.
Slika
Uporabniški avatar
en3rgie

Odgovor Napisal/-a en3rgie »

rablenga uzem kje.od kasnga razbitga .. tku sm js naredu ;)
Uporabniški avatar
RS-sport
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a RS-sport »

slovenc napisal/-a:ma pol je tud pr men verjetn klima kriva, da se pol tkoj zarosi nazaj, bom dns probal odrosit sam na ventilacijo, pa da vidmo ka bo.

glede motorckov stranskih sip me klikni na msn, pa ti povem kje je vzrok :wink:
RS-sport
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

Tudi jaz imam pri Cliu II podoben problem z rosenjem sip. Pred casom sem deloma odstranil problem, vzrok pa je bil zabit odtok za vodo pod prednjimi brisalci (tam je tako narejeno, da se vsa voda zbere na enem mestu in se po cevki steka mimo kolotekov takoj za prednjima gumama; tisti odtok je bil poln svinjarije, listja itd.) ko sem ga spucal se je rosenje precej zmanjsalo, ampak nisem pa se povsem odpravil tezave.
Uporabniški avatar
slovenc

RS-sport napisal/-a:
slovenc napisal/-a:ma pol je tud pr men verjetn klima kriva, da se pol tkoj zarosi nazaj, bom dns probal odrosit sam na ventilacijo, pa da vidmo ka bo.

glede motorckov stranskih sip me klikni na msn, pa ti povem kje je vzrok :wink:
haha, zmenjeno :wink: Sam dans bom pozen, ker mam zdj izpit iz programeranja nasledn tedn, pa se mau drkamo :?
Slika
Uporabniški avatar
slovenc

mloncar napisal/-a:Tudi jaz imam pri Cliu II podoben problem z rosenjem sip. Pred casom sem deloma odstranil problem, vzrok pa je bil zabit odtok za vodo pod prednjimi brisalci (tam je tako narejeno, da se vsa voda zbere na enem mestu in se po cevki steka mimo kolotekov takoj za prednjima gumama; tisti odtok je bil poln svinjarije, listja itd.) ko sem ga spucal se je rosenje precej zmanjsalo, ampak nisem pa se povsem odpravil tezave.
um, za ta odtop pa ne vem, kje bi bil pri meganu...bom pa pocekiral, ce bo kej bolse
Slika
Odgovori