Renault Megane III - 2009

Novice iz sveta Renault
Odgovori
Uporabniški avatar
Primož Five
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Primož Five »

jaz sem opazil pri bencinarju 1.6 16V to kar si ti zdaj rekel....pa dobro je slo za navadnega atomsferca ampak pravm da se vozi ze kot dizel...in nisem bil vajen 6 prestav pri 1.6 16V...upam ce bodo materiali en tok dobri pa da bo motor delal kakor bi moral bo tole superca
Sensei Rei/Pes moj prijatelj

http://www.osterrob.si/ Zelo ostri noži
Uporabniški avatar
Zeus
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a Zeus »

No ja, moj 1.6 16V nima nekih tezav z vrtenjem preko 4.500. Ravno nasprotno - tam se prav fino pocuti :). Je pa res da ma 5 prestav in da je prva mal daljsa kot pri 1.6 s 6 prestavami, kar se mi ne zdi tako slabo.

Menim pa, da malo napihujejo tisto pomanjkanje moci pri 2.0 TCE. Glede na to, da najvecjo moc doseze pri 5500 obratih, blokada pa je (verjetno) pri 6500, se mi zdi to nekaj cisto obicajnega za bencinarja. Mogoce prevec primerjajo z 2.0T masino iz RS-a, kjer verjetno res bolj butne zato ker je pac masina bolj navita - normalno. Ampak da bi bil pa dizelski obcutek... nevem, sem vozil novega megana 1.9 dCi 130 in mocno dvomim da bi turbobencinar dajal tak obcutek nad 3.500 oz. 4.000 obrati.

Zato pac sprasujem ce je ze kdo vozil in ce je res tako hudo kot pravijo nekateri novinarji...
Zeus
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

A sm jst prov vidu, da ma Megane 3 za tempomat tipki desno od rocne?
Uporabniški avatar
Primož Five

tako je..vse ostalo uravnavas na volanu

Uporabniški avatar
Zeus

No, ker noben ocitno se ni vozu 2.0 TCE-ja, sem se odlocu, da ga kar sam poiscem in stestiram.

In kasni so obcutki? Hja...kaj nej recem...fenomenalni :D. Morm rec da se samo deloma strinjam z angleskimi novinarji. Navora v nizkih obratih je res ogromno. Motor vlece od 2.000 rpm. Ampak da bi bil pa len v visokih...to pa nisem cutu :P. Zalima res ne na sedez kot kaksen RS verjetno, ampak saj ni to namen TCE masine. Namen je cimvecje obmocje uporabne moci in navora. In glede na to da pr 2.000 ze zacne vlect, pr 5.500 ko sem menjal pa je se vedno vlekel kot zmesan in se vedno nisem cutil tiste "lenobe" ki jo anglezi tako omenjajo. Vec kot 5.500 pa nisem upal, ker cestne razmere danes tega res niso ravno dopuscale, na AC hodit se mi pa tut ni zdelo smiselno, sem raje malo po ovinkih sel :). Da se ne splaca priganjat nad 4.500? Mogoce samo zato, ker je moci tudi pod 4.500 rpm cez glavo...vseeno pa je blo na 5.500 rpm zavrtet pravo veselje. Podvozje je konkretno trse kot pri berlinu se mi zdi, pa tudi feedback z volana se mi je zdel boljsi (mogoce zato, ker sem berlina vozil dizla, ki je spredaj malo tezji). Dejstvo pa je, da je feedback precej boljsi kot pri mojem meganu.

Kar se pa tice anglezev - hja, ce so navajeni testirat RS-e in podobne brutalne avte, jim je verjetno bil res malo podhranjen, ampak tako pac je, ce vozis tudi 350 in vec konjske avte. Ce si pa navajen na 1.6, tko kot js, mas pa obcutek, da bos v TCEju poletel.

Skratka, masina je super tudi za voznike, ki zahtevajo dinamiko, saj je moci cez glavo. Kdor pa ima rad ekstreme, bo pa tako ali tako posegel po RS-u. TCE je dejansko bolj umirjen, kar je tudi prav, saj ne zelijo vsi vozniki brutalnosti, ki jo RS premore, ampak mogoce tudi kultiviranost in ekonomicnost, ki jo ta masina ponuja, saj TCE nikoli ni bil misljen kot surovi sportnik (zato tudi oznaka TCE - Turbo Control Efficiency). Zato se mi tudi zdi 2.0 TCE masina odlicna izbira.

Over and out 8)
Zeus
Uporabniški avatar
Sokol

Odgovor Napisal/-a Sokol »

Tisto kar so anglezi napisali nikoli ne ves kaksen je bil avto.Mogoce je bilo kaj narobe...boost leak, injektor, tuljava etc....se zna velikokrat zgoditi.Namrec motor je zelo podoben RS-ovem tako, da to so znane napake.In ena izmed teh je tudi, da ob taksni napaki ECU nic ne javi dela pa precej slabse sploh po 4k obratih.

To kar si opisal je nekje realna slika tega motorja in se definitivno strinjam, da ni len v visokih obratih. prav nasprotno moc zelo lepo linearno narasca.Tam od 2000 vrtljaje pa vse do 5500.
Slika
RenaultSport all the way!!!
Uporabniški avatar
Zeus

benfr1 napisal/-a: kaksna pa je kj poraba?
Um ja tuki pa pridemo do tezave :oops:

Dejansko nisem gledal :oops:. To je edina stvar, zaradi katere sem se zasekiral takoj, ko sem se presedu nazaj v svojega. Enostavno sem tako uzival v voznji da nisem tut malo gledal in premikal prikaza na potovalnem racunalniku, niti nisem uporabljal tempomata, nic. Samo vozil sem se in prav malo me je brigalo za porabo 8).

Drugace je pa tako, poraba je taka kolikor imas tezko nogo. Sicer pa pricakujem se klic s ceno tega testnega vozila, pa bom gospoda povprasal po realni porabi.

Ampak...glede na dosedanje izkusnje z Renaulti, tovarnisko napisana poraba 7,6 l sigurno ni nedosegljiva, ker sem s svojim 1.6 ze tudi prisel pod tovarniskih 6,9 l / 100km na celoten tank.

Roko na srce pa clovek ne kupi avta z 2.0 TCE masino za podiranje nekih rekordov v porabi :lol:
Zeus
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

clio open napisal/-a:Dans sm biu u kupeju. Nad avtom sm tok navdusen, da sploh ne vem, kaj bi napisu. Zunanjost je enostavno lepa, une lajstrce na dnu vrat so fenomenalne... Notranjost pa sploh, digitaln stevc je sam pika na i... Enostavno sm mogu uzet testno voznjo, bomo vidl, kdaj ga dobim. Nazaj res ni prevec pregleden, vendar ogledala in parkirni senzorji zagotovijo vse podatke. Sm nad avtom bol navdusen kot nad laguno.

Zdj pa sam se na lotu zadet :lol:
lajstrce na dnu vrat fenomenalne ? zakaj tako mislis ? sploh nevem cemu tiste lajstrce sluzjo..bi blo skor lepse brez nih :wink:

kam si pa sel to gledat ?

v realu ga jutri registrirajo in bo mozen za testne voznje...bo pa una oranzna blak barva in pa 1.6 16v bencinar :wink:
Slika
Uporabniški avatar
Primož Five

Sem ze jaz reku da je pri 5 vratnem pac,sej je isto, da je armaturna zelo lepo narejena, ni tiste plastike ampak je na otip malo bolj nezno vse skupaj, 6 prestava je res neki dobrega v tem avtu, men sta se je pri mojem testnem meganu motor in menjalnik dopadla. Volan mislim da je zelo podoben iz lagune, ce ni celo isti, ne bom trdil. Avto je pozitivno presenecenje, sam bomo videli kake bodo kaj okvare, motor , kako se bo vse skupaj obneslo.

Uporabniški avatar
ZZ-717

clio open ta 'oranzna' barva ti je vsec ? :roll: :?

drugace pa vse lepo in prav nimam nobenih pripomb cez coupeja... samo najbolj me moti to da ne bo privilege lux opreme sploh v coupeju in pa da ni mogoce narociti s stekleno pomicno streho coupeja.... 5 vratni ma vse to samo ni tok lep zadi kukr coupe... pol se pa pejt kaj bi uzel :roll: :roll:
Slika
Uporabniški avatar
ZZ-717

baje da sploh ne bo privilige paketa v coupeju nikjer po svetu :roll: :? :cry:

elektricna streha pa ni mozna za coupeja baje ker je prevec ukrivljena streha... kr neki... je mozno samo fixna steklena in sicer samo do B stebricka ...cena le te je pa 950eur :roll:
Slika
Uporabniški avatar
ZZ-717

clio open napisal/-a:
86-4PJ napisal/-a:baje da sploh ne bo privilige paketa v coupeju nikjer po svetu :roll: :? :cry:

elektricna streha pa ni mozna za coupeja baje ker je prevec ukrivljena streha... kr neki... je mozno samo fixna steklena in sicer samo do B stebricka ...cena le te je pa 950eur :roll:

Ja, sam bi mogu bit en fancy paket... Zanimu, da bi ga tle zasral :roll: js bi na tvojem mestu se pozru strho, paketa pa ne. Ce cs dolocen paket, ze ves zakaj...
privilige lux ma svetlo notranjost in delno usnje na zicih kar je zakon! sam zrd tega se mi gre... :roll:

blah nwm :?
Slika
Uporabniški avatar
ZZ-717

no evo sm doma ... mev sm ga na probi slabe dve urce :P

dubu sm ga s celimi 42imi kilometri..skratka NOV !

obcutki itk fenomenalni.. ajde barvo sm odmislu :P
drgac pa malenkosti k so me motle: zatikanje sedeza ko gre naprej oz nazaj, rocna zavora ma nek luft ( se ne vsede lepo v prvotni polozaj), stropne lucke neka cudna motna barva le teh, pa seveda tist kar ze veste da ni usnja ter strehce :wink:

drugace voznja je bila v 5vratnem bolj udobna..coupe je bolj trd ze najbrs zaradi 17col platisc.. lega je odlicna..sedezi so bolj skoljkasti kot v 5 vratnem...skratka avto je HUD ...

in se odlocu da ostanem na renoju... samo odlocit se morm ali 5 vrat ali 3 vrata... 3vratni ima prednost samo pri zadku... 5 vratni pa strehca elektricna, usnje, notranjost svetla.... nevem :roll:
Slika
Uporabniški avatar
clio_dizel
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a clio_dizel »

86-4PJ napisal/-a:3vratni ima prednost samo pri zadku...
...pa pri sportnejsem podvozju. Prav si ugotovil da je trse, saj tudi je (19%) in 12mm nizje.

Kater motor pa mas v mislih?
Uporabniški avatar
Andre|
Kraj: Ljubljana/Celje

Odgovor Napisal/-a Andre| »

Pol pa ja vzames varianto, ki ti ponuja boljse udobje med voznjo, kot pa sminko od zunaj. Verjetno bos pa tud kej "spimpu" zunanjost, tak da ne bo cist default zgledu? Al se motim? :lol:
Sklepam po tem, da je bil tastar avto lepo ustiman 8)
Slika
Odgovori