Pravkar sem se odpravljal domov iz MB-ja in moj avto ni vzgal.....sveti mi okrogla rdeca lucka, avto niti "vergla" ne. Ce mogoce kdo ve kako se to popravi bi lepo prosil za nasvet oz. morebitni postopek
Pravkar sem se odpravljal domov iz MB-ja in moj avto ni vzgal.....sveti mi okrogla rdeca lucka, avto niti "vergla" ne. Ce mogoce kdo ve kako se to popravi bi lepo prosil za nasvet oz. morebitni postopek
Hvala!
LP
Probaj najprej odklopit maso akumulatorja za 15 minut.
Ce ne bo bolje je definitivno kjuc crknil - blokada motorja....
Avtorju teme se oproscam, ker sem uporabil njegovo temo, vendar me nekaj zanima.Tukaj vsi pravite, da ce odklenes avto z kljucem in ne z daljinskem, ga ne mores vzgati.Moja zena ima megana z blokado, pa ce ga odklene z kljucem ali daljinskem ji cez nekaj casa utripa rdeca luc, samo motor ne ugasne.Sam sem ze probal odklenit vrata z ljucem, da je utripala luc, pa sem ga vzgal brez problema.Ali je mogoce prejsni lastnik kako unicil blokado, ker je v stevcu odtrgal luc da ni utripala, ali pa je to le gola sreca?
bfranc napisal/-a:Avtorju teme se oproscam, ker sem uporabil njegovo temo, vendar me nekaj zanima.Tukaj vsi pravite, da ce odklenes avto z kljucem in ne z daljinskem, ga ne mores vzgati.Moja zena ima megana z blokado, pa ce ga odklene z kljucem ali daljinskem ji cez nekaj casa utripa rdeca luc, samo motor ne ugasne.Sam sem ze probal odklenit vrata z ljucem, da je utripala luc, pa sem ga vzgal brez problema.Ali je mogoce prejsni lastnik kako unicil blokado, ker je v stevcu odtrgal luc da ni utripala, ali pa je to le gola sreca?
Mislim da odklep avtomobila nima veze z vzigom. Zakaj pa ne bi avto vzgal, ce odkeles avto "rocno" in ne z daljincem...?
bfranc napisal/-a:Avtorju teme se oproscam, ker sem uporabil njegovo temo, vendar me nekaj zanima.Tukaj vsi pravite, da ce odklenes avto z kljucem in ne z daljinskem, ga ne mores vzgati.Moja zena ima megana z blokado, pa ce ga odklene z kljucem ali daljinskem ji cez nekaj casa utripa rdeca luc, samo motor ne ugasne.Sam sem ze probal odklenit vrata z ljucem, da je utripala luc, pa sem ga vzgal brez problema.Ali je mogoce prejsni lastnik kako unicil blokado, ker je v stevcu odtrgal luc da ni utripala, ali pa je to le gola sreca?
Mislim da odklep avtomobila nima veze z vzigom. Zakaj pa ne bi avto vzgal, ce odkeles avto "rocno" in ne z daljincem...?
Ima, ce je v delujocem stanju.
Zato ker je blokada vezana na centralno zaklepanje. Ce ne dobi signala iz daljinca ne umakne blokade, pa lahko 1000x odpres pa 1001x zaklenes avto na roke pa ne bo delalo.
Ker ecu ne dobi signala za umik blokada iz racunalnika za notranjost vozila oz za centralno odklepanje.
Pri cliotu l96-97 (RT oprema ali boljsa) je bilo tako, da se je blokada motorja izklopila, ko si avto odklenil z daljincem.
Pri novejsih avtomobilih je pa vseeno kako odklenes, ker je kodni zapis v kljucu in se prebere, ko vstavimo kljuc v kljucavnico za vzig.