AIR BAG lucka sveti in poka v volanu

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
deejayam
Kraj: Maribor

AIR BAG lucka sveti in poka v volanu

Odgovor Napisal/-a deejayam »

Imam MeganaII 1.6 16V coupe authentic letnik 03

Vceraj mi je na displaju napisalo "Steering not Locked" , nato mi je pricelo skrcati v volanu, po nekaj minutah mi je na displaju pricela goreti lucka za servis in airbag. da pa ni blo vsega konec mi se je prizgala se lucka za povecano onesnazevanje okolja( ta se mi je prizigala ze prej in se vedno po nekaj urah sama ugasnila)

Pred kakim tednom je v prostem teku neenakomerno laufal, obrati med 800-1100.dvakrat je sam dol vgasno. to je delal samo dva dni, zdaj vsaj mislim da je ql , kaj se tega tice.

Danes, sem malo sraufal zadevo narazen(pri volanu) pa sem ugotovil, da skrta najverjetneje beli trak-kabl, ki se na dolocenih mestih zatika med osjo volana in plastiko.

ce je mogoce ze kdo mel taksne tezave naj prosim pove kaksno informacijo. Zanima me, ce se da to vse skup narazn vzet, pa popravit.

pa se to sem pozabo omenit, da se mi je pred tednom dni sedez zatakno, pa ne gre naprej pa nazaj, samo gor pa dol pa naslon.pa mi ni jasno kak pa zakaj, bi ga lahko zastopalo.(sem gledo spodaj pa mi ni nic jasno)

Pa tud glede lucke za onesnazevanje, kaj bi blo lahko pokvarjeno(katalizator,labda sonda???)

hvala za odgovore
Zadnjič spremenil deejayam, dne 22 Jan 2009, 22:21, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
denisn
Kraj: Lendava

Odgovor Napisal/-a denisn »

Glede zatikanja sedeza: verjetno je princip izdelave in montaze sedeze enak ali podoben, kot pri Laguni II. Pod sedezem (pod vodili) so stikala za airbag v sedezu, kontrola pripetosti, gretje, el.pomik sedeza...Probaj s spodnje strani avta odviti 4 vijake in dobis cel sedez vem. Pas odstranis tako, da v plastiki, kjer je pas pripet v stebricek stisnes en zatic in pas gre stran. Nato lahko raziskujes, zakaj se zatika.
Glede onesnazevanja okolja in neenakomernega laufanja motorja je lahko kriv akumulator. Ko pade napetost v akumulatorju, zna racunalnik cuda javiti. Jaz bi najprej preveril to...
Ce bos avto peljal na PS, ti bodo v 5 min povedali kaj je narobe (ce so seveda pravi mojstri).
Uspesno odpravljanje napake...
denisn
Laguna II 1.8 16V - Privilage
Slika
Uporabniški avatar
deejayam

glede akumolatorja je bil kuplen pred dobrim letom,.....zdaj se mi je lucka za onesanzevanje ugasnila,...tako da gori se samo servis in air bag,....pa v volani mi skrta,....kolko poslusam se mi zdi enako kot pa da bi se neko stikalo zagozdlo,...pa nonstop blinker vgasa,...samo malo bolj grobo pa glasneje.

Sem klico na servis pa me je odjebo na brzino, da majo ful guzvo, pa da za to mi lahko povejo, da je kao neka ovojnica cca.150 eur,...pa delo 1ura36eur.

Za lucko mi je reko da je najverjetneje katalizator ker se vziga pa vgasa sama,....

Sem se pa pozanimo malo glede te ovojnice al kaj je ze,....pa dobim ono stikalo ko najverjetneje skrta za neki 70eur,......me pa zanima, ce ma tisti beli kabl(ko zgleda kot trak in je ovit znotraj volana in se premika z volanom oz. osovino), ko je takoj med volanom pa prenos elektrike tudi dobit al popravit, ker pomoje je vse skupaj zacelo svetit zaradi tega stikala????

Ma kdo kake ideje kak to cim bolj ugodno resit?????

Glede sedeza pa mi je jasno,....samo tam pri pasu se mi zatakne,..kaki zatic je tam,...????

Kaj ve kdo kolko stane katalizator? in ce je mozno dobit ponaredek?
Uporabniški avatar
denisn

Na PM imas...
denisn
Slika
Uporabniški avatar
deejayam

za sedez sem dobo podrobne informacije.

Ma kdo kake ideje za ostale probleme kaj se tice volana??
Uporabniški avatar
denisn

Lahko poslikas del, kje se po tvoje zatika. Bo lazje razvozlati napako.
denisn
Slika
Uporabniški avatar
deejayam

bom se potrudo ampak pomoje nebo slika nic pomagala,....

ce si malo predstavlas.....pred samo imas volan, za volanom je konzola, ki sega do stevcev, ta je narejena iz dveh kosov(oz.locena z dvema plastikama)

ko vzamem prvo dol je med volanom pa prvim delom not vpet trak-kabl bele barve, ki je ovit okrog volana in je mislim da navit na vzmet, da ko obracas volan se on razteguje in potem obratno(okrog svoje osi)

Drugi del pa je tam, kjer so not pritrjena stikala za luci(levo), pa brisalce(desno).

Poka mi v tem drugem delu,(ko poslusam) in mislim, da prav v tem stikalu ko je za luci.

In ta del me stane 60eur,..ampak najverjetneje je poskodovan tudi ta kabl-trak bele barve,....ker je tud malo zlezo iz svoje pozicije naprej, tak da vcasih obdrse ob volan(ampak to za milimeter,glih tolko da vcasih obdrsne),....kaj potem z tem kablom...?

Ker ce reskiram 60eur pa menjam stikalo bo pomoje nehalo pokat v volanu,...ampak lucka za airbag pa bo pomoje se vedno svetla, ker ima najverjetneje prekinjeno povezavo,...zato pomoje sedaj sveti!

Al kaj vi mislite??? ce bom posliko pomoje nebo nic bolj jasno? lahko pa!
Uporabniški avatar
denisn

Koliko sem jaz razmetaval moj volan, se ne spomnim prav dobro kaj bi lahko tam drgnilo. Vem da je en bel obrocek za volanom, ki izklaplja smerokaze. Ne spomnjim se pa nobene vzmeti.
Omenjas, da ti poka v stikalu za luci.
Slika
Na tem stikalu ven gleda ena bela plastika. To pa zato, da se ti smerokati samodejno izklopijo.
Probaj odstraniti celo stikalo in tako vrti volan, ce se vedno poka. Mogoce je zastekala ta plastika, ki je na fedru.
denisn
Slika
Uporabniški avatar
deejayam

zakaj pa bi potem gorela lucka na airbagu?

mas mogoce sliko prereza volana pa ti not vrisem
Uporabniški avatar
denisn

To pa ne vem. To naj pove keri pametnejsi od mene.

http://www.shrani.si/f/2v/Pk/4i9fJy7K/mr339laguna6.pdf
denisn
Slika
Uporabniški avatar
deejayam

malo sem proviziro.
prilagam neko kao sliko al kaj pac to ze zgleda:)

Slika

http://slike.hr/vidi/1105d1.jpg
[/img][/quote]
Uporabniški avatar
denisn

Nic jasno. Bom ju3 pogledal pri sebi, kako je narejeno...pa ti javim, kaj sem nasel
denisn
Slika
Uporabniški avatar
deejayam

http://slike.hr/slika/aaaa5.bmp

tu je malo boljse prikazano
Uporabniški avatar
deejayam