Megane RS, tuning debata
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
Ta na spodnjem linku ima sicer custom stage 2 mapo.Ampak za primerjavo bo.
http://de.youtube.com/watch?v=u1zgRC9CIqs
80-230mph v 23 sec !
80-200kmh v 14.3 secs,
100kmh-200kmh v 12.9secs , Stage 1 mapa cca 15 sekund
standard 18.5secs, se pravi 6 sekund hitreje !
http://de.youtube.com/watch?v=90HH16HJpLk
6 prestava 100-200kmh = 18 sekund
cca 4.5 sekunde hitreje do 200kmh kot stage 1 in ogromnih 12 sekund hitreje kot standardni avto.
http://de.youtube.com/watch?v=rSzDzGPaed8
4 prestava od 110kmh-180kmh custom stage2 (stage 1) 7.4secs(9.1sec)
Se pravi je avto z stage 2 mapo od 100 do 200 enako hiter kot standardni ki zacne z 3 prestavo.
http://de.youtube.com/watch?v=u1zgRC9CIqs
80-230mph v 23 sec !
80-200kmh v 14.3 secs,
100kmh-200kmh v 12.9secs , Stage 1 mapa cca 15 sekund
standard 18.5secs, se pravi 6 sekund hitreje !
http://de.youtube.com/watch?v=90HH16HJpLk
6 prestava 100-200kmh = 18 sekund
cca 4.5 sekunde hitreje do 200kmh kot stage 1 in ogromnih 12 sekund hitreje kot standardni avto.
http://de.youtube.com/watch?v=rSzDzGPaed8
4 prestava od 110kmh-180kmh custom stage2 (stage 1) 7.4secs(9.1sec)
Se pravi je avto z stage 2 mapo od 100 do 200 enako hiter kot standardni ki zacne z 3 prestavo.
Zadnjič spremenil Sokol, dne 12 Jan 2009, 22:08, skupaj popravljeno 1 krat.

RenaultSport all the way!!!
Pozdravljeni.
Da se najprej predstavim, ker sem nov na forumu.
Moje ime je Boris, sem iz Ljubljane. Imam megana sport 2.0T l.2004, 3 vratni, oranzne barve z nekaj predelavami: carzone body kit, renaultov podaljsan stresni spojler, lexus luci, temnjena stekla in avtoakustika.
Zdej pa nazaj k temi, vgrajen imam ze intercooler in blow off ventil od forge. (Sicer sem se ze s sokolom menil na avtomobilizem.com glede RST mape ampak se potem nisem odlocil za groupbuy ki je potekla na meganesport.com ker je nekaj v mes prislo). No zdej sem se odlocil da nabavim to mapo in se en sprtni vlozek filtra, kaj pravite na KN filter ali je od ITG toliko boljsi?
Pa zanima me se glede sklopke, (ker sem jo menjal pred mesecem in pol pri 45000 prevozenih kilometrov je bila lamela cist skurjena) da ne bo potem ko bo se vecja moc sla se prej. Sicer mi je mehanik povedal da je bila slabo nastavljena (tisti fedri ki so not) in zato je tud pri novi mal bol zategnil te fedre.
Moje ime je Boris, sem iz Ljubljane. Imam megana sport 2.0T l.2004, 3 vratni, oranzne barve z nekaj predelavami: carzone body kit, renaultov podaljsan stresni spojler, lexus luci, temnjena stekla in avtoakustika.
Zdej pa nazaj k temi, vgrajen imam ze intercooler in blow off ventil od forge. (Sicer sem se ze s sokolom menil na avtomobilizem.com glede RST mape ampak se potem nisem odlocil za groupbuy ki je potekla na meganesport.com ker je nekaj v mes prislo). No zdej sem se odlocil da nabavim to mapo in se en sprtni vlozek filtra, kaj pravite na KN filter ali je od ITG toliko boljsi?
Pa zanima me se glede sklopke, (ker sem jo menjal pred mesecem in pol pri 45000 prevozenih kilometrov je bila lamela cist skurjena) da ne bo potem ko bo se vecja moc sla se prej. Sicer mi je mehanik povedal da je bila slabo nastavljena (tisti fedri ki so not) in zato je tud pri novi mal bol zategnil te fedre.
V delavnici, kjer so mi menjali Intercooler, so mi se zamenjali kompleten izpusni sistem (brez katalizatorja) Milltek.
Sistem je brez srednjega lonca in premer vseh cevi se iz 52mm povecal na 70mm.
Koliko pa je drugacen zvok z miltek izpuhom in a se res pozna tud na moci?
Sam imam zadnji lonec od dynomax (je zamenjal ze prejsnji lastnik) in ima se slabsi zvok kot original. Sicer ne poznam te znamke vendar ko sem brskal po spletu sem opazil da je to kar v redu firma (predvsem za ameriske avtomobile) http://www.dynomax.com/products/mufflers.html vendar na meganu ne da nic zvoka od sebe
carchy225 napisal/-a:Pozdravljeni.
Sama lamela pri meganih je zelo dobra.Zdrzi 400 Nm + in ni nobene potrebe po upgradu.
Problem oz, zakaj najveckrat gre v maloro je hidravljicni sistem.Tako, da malo preveri, ce kateri od cilindrov ne toci ali steka!
Kar se pa izpuha tice...ce zelis relativno glasen avto potem je najboljsa resitev odstranitev zadnjega lonca.Vse ostale lonce pa pustis na miru.

Evo, ce koga zanima Quaife je koncno izdal zaporo diferenciala za ND0 menjalnik!...ATB LSD
Mene vsekakor zanima
... edini dvom, ki se pojavlja je, da je potrebno razsraufat pol avta.(malo pretiravam) to pa mi ravno ne disi.
Cena pa je cca (tecaj na dan 2.2.09) 754 EUR + postnina (cca 45 EUR)
Vse skupaj z montazo je cena nekje 1100 EUR.
http://www.quaife.co.uk/Renault-Megane- ... fferential
Mene vsekakor zanima
Cena pa je cca (tecaj na dan 2.2.09) 754 EUR + postnina (cca 45 EUR)
Vse skupaj z montazo je cena nekje 1100 EUR.
http://www.quaife.co.uk/Renault-Megane- ... fferential

- Pocket_Rocket
- Kraj: GO-LJ
Koncno sem zamenjal sobe in svecke tko da moram samo se nalozit mapo, ampak ga bom se prej peljal na valje da vidim kaka bo razlika po tuningu.
Zdej moram pa menjat ploscice in diske ker so ze bolj slabi. Katere mi priporocate:
FERODO DS2500 in KTR BLACK EDITION GROOVED FRONT DISCS
ali
narezane diske od R26R in original brembo ploscice?
Zdej moram pa menjat ploscice in diske ker so ze bolj slabi. Katere mi priporocate:
FERODO DS2500 in KTR BLACK EDITION GROOVED FRONT DISCS
ali
narezane diske od R26R in original brembo ploscice?
Ja najprej se moras odlocit ali bos z avtom hodil na stezo ali ne.(grobnik etc.)
Ker namrec original brembotove ploscice (oz. ferodo) so zelo dobre.
Z diski od R26R nikakor ne mores zgresit.Ce imas denar vsekakor vzami diske od R26R in Ferodo DS2500.
Kot budget varjanto pa vzami KTR black edition z ferodo DS performance ploscicami (ali pa original) ...so tako enake
.
aja pa zdaj ko si menjal injektorje, resetiraj racunalnik(odklopi akumolator za cca 45 min)
Ker namrec original brembotove ploscice (oz. ferodo) so zelo dobre.
Z diski od R26R nikakor ne mores zgresit.Ce imas denar vsekakor vzami diske od R26R in Ferodo DS2500.
Kot budget varjanto pa vzami KTR black edition z ferodo DS performance ploscicami (ali pa original) ...so tako enake
aja pa zdaj ko si menjal injektorje, resetiraj racunalnik(odklopi akumolator za cca 45 min)

Ja kdaj bi tud sel probat na stezo.
Za diske od R26R se moram se pozanimat za ceno, v Franciji pride sprednji par 278eur (ampak jih zal ne posiljajo v druge drzave). Ampak glede na to, da je pri nas par navrtanih diskov od R26 324eur (v FR 175eur) so tud od R26R okol 400eur. Navadni pa pridejo pri nas 98eur en sprednji.
Ploscice bom pa kar od ferodo narocil. Ali si ze narocal pri K-TEC, so zanesljivi?
Zakaj pa je potrebno to resetiranje? ker mi je na servisu rekel da pri menjavi injektorjev ni treba nic priklapljat avta na racunalnik.
Za diske od R26R se moram se pozanimat za ceno, v Franciji pride sprednji par 278eur (ampak jih zal ne posiljajo v druge drzave). Ampak glede na to, da je pri nas par navrtanih diskov od R26 324eur (v FR 175eur) so tud od R26R okol 400eur. Navadni pa pridejo pri nas 98eur en sprednji.
Ploscice bom pa kar od ferodo narocil. Ali si ze narocal pri K-TEC, so zanesljivi?
Zakaj pa je potrebno to resetiranje? ker mi je na servisu rekel da pri menjavi injektorjev ni treba nic priklapljat avta na racunalnik.
Ce ti po pravici povem so navadni Brembo diski bolsi od navrtanih (ala R26 in 225 cup).Tiste luknjice so bolj kot ne sminka oz kao zmanjsanje vrtilne mase.(ampak zanemarljivo)
Ti diski zelo lepo pokajo okrog luknjic.
Daj gor navaden disk (lahko Brembo HC) in ferodo DS2500, zamenjaj zovorno tekocino z 5.1 in bos imel fantasticen sistem, ki ga bos zelo tezko pregrel!
Drugace pa sem ze kar nekaj narocil preko K TEC-a tako, da so zanesljiva firma.Nimas se kaj bat.
Resetirat pa je rac fajn, ker se zna priucit na rahlo defekten injektor.
Ti diski zelo lepo pokajo okrog luknjic.
Daj gor navaden disk (lahko Brembo HC) in ferodo DS2500, zamenjaj zovorno tekocino z 5.1 in bos imel fantasticen sistem, ki ga bos zelo tezko pregrel!
Drugace pa sem ze kar nekaj narocil preko K TEC-a tako, da so zanesljiva firma.Nimas se kaj bat.
Resetirat pa je rac fajn, ker se zna priucit na rahlo defekten injektor.

Danes sem bil na meritvi moci in mi je izmeril 225,8KM in 337NM navora, na avtu je vecji intercooler, sportni vlozni filter in blowoff ventil.
@Sokol
Zdej odklopim akumulator da se resetira in potem nalozim novo mapo, koliko kilometrov pa moram potem se vozit da se adaptira racunalnik ali je takoj opazna sprememba?
@Sokol
Zdej odklopim akumulator da se resetira in potem nalozim novo mapo, koliko kilometrov pa moram potem se vozit da se adaptira racunalnik ali je takoj opazna sprememba?