Chip tuning 1.9 dci 120

Modifikacije vozil
R-gorazd

Odgovor Napisal/-a R-gorazd »

Jaz sem dal box varianto, baje je bolj zdrava za motor, ker ne posega v delovanje stare elektronike in rezim ventilov in turbine, dela samo na case vbrizga goriva. Navadno ne povecuje koncne hitrosti ampak samo poveca moc in navor. Prednost je tudi ta da ga lahko kadarkoli izklopis ali prestavis v drug avto z podobnim motorjem.
Kot mi je kolega reku se teh boxov ne posluzujejo radi pri montazi ker so predragi, ali ce drugace povem na preprogramiranju obstojecega racunala v avtu zasluzijo bistveno vec.

Aja drugace pa sem jaz to montiral v Farmel d.o.o. Novo mesto.
Uporabniški avatar
CliYo II

Odgovor Napisal/-a CliYo II »

R-gorazd napisal/-a:Tocno to se men dogaja sedaj, ko sem dal cip not je mel avto 70 Kkm sedaj ma pa 115Kkm, pa sklopka zdrsuje, ceprav naj bi mela daljso zivljensko dobo.
Drugace pa nimam problemov.
Po kateri ligiki pa naj bi po cipanju imela sklopka dalso zivljensko dobo ko pa je BOLJ obremenjena :?: :?:
R-gorazd

Narobe si me zastopil, al sem pa jaz mal nerodno napisl. Sklopka naj bi mela dalso zivl. dobo kot 115kkm. Men jo je v bistvu skurilo po 40 kkm s cipom, res pa je da je tud avto precej tezji od lagune saj ma prazen skor 2T.
Ko sem mel laguno cipano nisem mel problema, razen tega da mi je 2x cev z interkulerja dol vrgl. Baje zaradi prevelike obremenitve in velikega pritiska. Obakrat sem bil na full nalozen, pa se prikolco zapeto (malo tovorno), obakrat v 3 prestavi pri pospesevanju.
Uporabniški avatar
CliYo II

Odgovor Napisal/-a CliYo II »

no js sm hotu sam povedat da ti sklopka po nobeni logiki ne more zdrzat tok kokr ce nebi mel cipa...ker je pac bolj obremenjena

cev je pa zato dol vrgl ker pr cipanju se mal dvigne tut boost...
to ni nic takega
men je tud skoz dol metal cev isto u 3. prestavi pri pospesevanju...resitev je 2 objemki na cev :wink:
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

R-gorazd napisal/-a:Jaz sem dal box varianto, baje je bolj zdrava za motor, ker ne posega v delovanje stare elektronike in rezim ventilov in turbine, dela samo na case vbrizga goriva. Navadno ne povecuje koncne hitrosti ampak samo poveca moc in navor. Prednost je tudi ta da ga lahko kadarkoli izklopis ali prestavis v drug avto z podobnim motorjem.
Kot mi je kolega reku se teh boxov ne posluzujejo radi pri montazi ker so predragi, ali ce drugace povem na preprogramiranju obstojecega racunala v avtu zasluzijo bistveno vec.

Aja drugace pa sem jaz to montiral v Farmel d.o.o. Novo mesto.
Box sporoca racunalniku napacne podatke o temperaturi, zato se poveca vbrizg goriva, tlak turbine pa naj bi ostal enak.
Pri preprogramiranju racunalnika se pa spremenijo tudi ostali parametri.
Slika
Uporabniški avatar
Pocket_Rocket
Kraj: GO-LJ

Odgovor Napisal/-a Pocket_Rocket »

Nikoli ni box boljsi od cipa :wink:
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

In samo z povecanjem vbrizga nafte se poveca moc za tudi do 20% :?: Ljudje bozji dejte zacet mal glavo uporablat. Ni samo zato tm da lasje gor rastejo...
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
NIXI
Kraj: Tržič

Odgovor Napisal/-a NIXI »

no do sedaj je le R-gorazd povedal kje je cipal avto kaj pa ostali?? :)
Laguna 1.9 dCi ATHUENTIQE
ALPINE IVA D106R
IMPULSE SD1400
2XIMPULSE CW-12AL
Uporabniški avatar
Stupo

Drmo napisal/-a:In samo z povecanjem vbrizga nafte se poveca moc za tudi do 20% :?: Ljudje bozji dejte zacet mal glavo uporablat. Ni samo zato tm da lasje gor rastejo...
Pa je kdo meril, koliko KM je realno pridobil z "boxom"? Kakor se je meni uspelo prepricati, je velika razlika med boxom in preprogramiranjem racunalnika.
Slika
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Kater box? Od RAPID-a?

Kolkr jest vem je "box" enaka zadeva kot piggyback ecu, se pravi podatke ki jih dobiva od senzorjev spremeni in jih posilja serijskemu racunalniku. To je na kratko za nas laike. Z samo vec bencina ne mores dobit vec moci, zato je treba tud vec zraka. Pri dizlih kolikor je meni znano pa cas odpiranja sob.
Teli box-i so pa slabsi malenkost samo zaradi ene stvari: narejeni so ze z dolocenimi parametri, ki pa mislim da se jih da spreminjat. Podobno kot da bi samo menjal cip (ki ga tako ali tako moras). Piggyback ecu pa tako ali tako preprogramiras. Edina prednost je ta da ga odklopis in je avto spet serijski.
Ta ki je meni delal naredi tudi dizla kolikor jaz vem.
Z eco tuningom je na BMW-ju z motorjem E30 2.5 pridobil iz 175KM --> 187KM, s tem da je poraba za 15% nizja na vseh rezimih voznje.

O cenah pa strani pa ne smem ker je to ze reklama.
Stupo napisal/-a:
Drmo napisal/-a:In samo z povecanjem vbrizga nafte se poveca moc za tudi do 20% :?: Ljudje bozji dejte zacet mal glavo uporablat. Ni samo zato tm da lasje gor rastejo...
Pa je kdo meril, koliko KM je realno pridobil z "boxom"? Kakor se je meni uspelo prepricati, je velika razlika med boxom in preprogramiranjem racunalnika.
Verjetno nihce ali pa le redki. Zanimivo da so ljudje tako hitro zadovoljni le s stevilkami, noben pa ne ve koliko bi dejansko avto pokazal pred optimizacijo.
Enigma motorsport
R-gorazd

Men stevilke ne pomenjo kaj dost. Razlika brez ali z je pa tolk ocitna, da ko bos po dolgem casu odklopu cip, mislil da se ti je avto pokvaru. Takrat bi najraj vn stopu pa mu en orng pospesek z nogo dal.
Uporabniški avatar
dgorica
Kraj: KNEŽA okolica TOLMINA

Odgovor Napisal/-a dgorica »

najbol pomoje cip tuning tam je najbl sigurno :D
lp car. megane 1.9 dci
Uporabniški avatar
Stupo

Najbolje je da oboje sprobas, pa se potem odlocis! :)
Slika
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

A to z zdrsavanjem je pogost problem po cipanju? Mat razmisla o cipanju svojga 85 konjskega megana, sam ce ji bo potem kaj zdrsvalo me bo ubila :wink:
Slika
R-gorazd

Na renojih je baje to pogosta napaka, ja, ki pa se ne zgodi takoj po cipnju, ampak scasoma, pa se to je odvisno od nacina voznje. Ker kar precej si jih da cipat avto, potem pa vozi kot po jajcih. Takim ne bo sklopka nic nagajala, ampak tud cipa ravno ne bi rabil.
Odgovori