radar

Homologacije, zakoni, predpisi
Odgovori
darkdog24
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a darkdog24 »

LJ-UNION1 napisal/-a:Uceraj so me ustavili mozje v modrem , in ker nisem peljal 50 v naselju ampak 63 sem dobil denarno kazen in 3 kazenske tocke. Potem sem pa zahteval od policaja ce ima certifikat merilca hitrosti in ce ima policaj ki je ravnal s to napravo narejen strokovni izpit.Pokazala sta mi samo certifikat od merilca o opravlenem tecaju pa ne duha ne sluha.Pa se slisal sem da more biti merilec na stojalu in ne v roki merilca, ce gdo ve kaj vec o tem :?:

Potrdilo o opravljenem izpitu za merjenje z laserskim merilnikom hitrosti ti nista tega dolzna pokazati, ampak to lahko izves v enoti iz katere izhaja policist.
Ce zeli, ti lahko pokaze, drugace pa ne. S tem ni nic narobe.
darkdog24

zabc napisal/-a:mene pa neki zanima, pr men se zadewa na sodiscu vlece ze cca 2 leti zaradi prehitre voznje na odseku dolenjske ceste v naselju Lavrica.

Sedaj pa mene nekaj zanima, jaz se pripeljal iz neke u lice na glavno cesto dolenjska cesta, nikjer nobene table za naselje ter nobene table za omejitev, to se pravi po moji logiki ce nisi domacin je tu omejitev 90 kmh?

Nasvet:

Kako na hitro izves ce si tujec in se znajdes v kraju ki ga ne poznas ali je to naselje ali ne? Enostavno pogledas ali je kolesarska cesta poleg vozisca.
V vecini primerov kolesarske steze gradijo v naseljih kjer je omejitev 50km/h in manj!!!!!!!
Uporabniški avatar
žabc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a žabc »

prjatli posluste neki tle ni kolesarske steze ne nc odstavni pas je in glede na to d so zravn ceste 4 hise al pa se mal vn bi lahko cllovek sklepal da pac je omejitev 90, jes se pelem po vsej sloveniji 5 dni u tednu in je veliko takih cest kjer je omejtiev normalno 90.

je pa druga stvar zakaj pa ma pa dolenjska cesta od semaforja od avtoceste naprej 60kmh table skos, zaradi tega, ce nisi iz lj pa prides iz nekje drugje, ti dam primer tocno moj

na orle kjer sm biu jaz prides iz smeri sostra, dol se pa lahko spustis na smer lavrica, in iz orel do lavric oz. tam kjer so mene ustavili to je cca 7km ni nobene table za hitrost naselje nic!! nobene kolesarske steze, tako da je omejitev po zakonu koliko?
Slika
darkdog24

To ne vem, za taksna vprasanja zakaj je nekje omejitev toliko in toliko, ter zakaj ni na neki cesti prometnih znakov, pa se je potrebno nujno obrniti z vprasanjem na pristojno Mestno obcino za dolocen kraj in tam vprasati al zupana ali pa zaposlene v prometnem oddelku.

to je pravi naslov za to.
robertos

oi

Odgovor Napisal/-a robertos »

danes sm voziu nekej 150km/h po hitri cesti, in sm od dalec vidu policaja in sm stisnu na bremzo, in sm ga nabiu na 100. biu je pa tisti radar k stoji nastrani v ford belem. zdej pa me je mal strah da bo kaka kazen prletela domou. v kolkem cajtu lahk pricakujem morebitno kazen da prispe domou? k nisem opazu nobenga flesa. da bi kej slikal kot so tisti na avtocesti v skatlah. torej po kolkem cajtu sm lahk siguren da ni kazni??lp
Uporabniški avatar
žabc

lejte sj je use lepo in prou ne :) noben ni reku d tm ni omejitev 50kmh, sam tm k sm jes gor prsu na to cesto ni nobenga znaka za naselje omejitev ali karkoli plus umes je se semafor tako da za cloveka ki je ravnokar prisel iz avtosole omejitev 90kmh..
Slika
Uporabniški avatar
Stupo

Re: oi

Odgovor Napisal/-a Stupo »

robertos napisal/-a:danes sm voziu nekej 150km/h po hitri cesti, in sm od dalec vidu policaja in sm stisnu na bremzo, in sm ga nabiu na 100. biu je pa tisti radar k stoji nastrani v ford belem. zdej pa me je mal strah da bo kaka kazen prletela domou. v kolkem cajtu lahk pricakujem morebitno kazen da prispe domou? k nisem opazu nobenga flesa. da bi kej slikal kot so tisti na avtocesti v skatlah. torej po kolkem cajtu sm lahk siguren da ni kazni??lp
Ponavadi se zabliska. Ce te je slikal, lahko pricakujes poloznico v roku pol leta.
Slika
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

zabc napisal/-a:lejte sj je use lepo in prou ne :) noben ni reku d tm ni omejitev 50kmh, sam tm k sm jes gor prsu na to cesto ni nobenga znaka za naselje omejitev ali karkoli plus umes je se semafor tako da za cloveka ki je ravnokar prisel iz avtosole omejitev 90kmh..
No te pa ko bos dobo vabilo na sodisce al pa kazn se lepo pritozi in povej po kateri cesti si prisel in da tam ni znaka za naselje! Prej si pa malo poslikaj cesto in znake!
darkdog24

Re: oi

robertos napisal/-a:danes sm voziu nekej 150km/h po hitri cesti, in sm od dalec vidu policaja in sm stisnu na bremzo, in sm ga nabiu na 100. biu je pa tisti radar k stoji nastrani v ford belem. zdej pa me je mal strah da bo kaka kazen prletela domou. v kolkem cajtu lahk pricakujem morebitno kazen da prispe domou? k nisem opazu nobenga flesa. da bi kej slikal kot so tisti na avtocesti v skatlah. torej po kolkem cajtu sm lahk siguren da ni kazni??lp
Za poloznico domov ni potrebno cakati pol leta, oziroma je zakonsko nedopustno da ti jo v pol leta posljejo.

Takole gre zadeva.

Policist ki je meril z radarjem v vozilu te slika, slike odnese razvit pooblascenemu foto mojstru.Kose slike razvijejo se posljejo na postajo ki je kompetentna za obmocje v katerem je radar meril. Tam slike dobi al administratorka oziroma bolj natancno je da jih dobi policist ali policistka in takrat uzame kup posebnih poloznic in jih da na mizo in gre lepo po vrsti.
Uzame sliko, preveri po reg. st. v evidencah MNZ lastnika vozila, vse njegove podatke in to vpise v poloznico. Lokacija, datum, cas in krsitev pa je razvidna iz slike.
ko to vse vpise poloznico skupaj s sliko da v koverto in to se potem poslje po uradni posti policije.
Ves ta postopek mora biti zakljucen najman v roku 1 meseca, povprecno pa se taksne zadeve zakljucijo od 1-2 tednov odvisno koliko dela imajo policisti.
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

no ja ... mene so slikal oktobra, dobil sem pa konc decembra ... tako da ...
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
žabc

jes sm tole dobu sigurn ene 4-5 mescou kasnej
Slika
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

ocitno midva pa verjetno se kdo pride v zakonsko ocitno dopustno ...

V mojem primeru sem tud klical na policijo ker sem opazu da na tistem mestu kjer me je slikal enkrat pise omejitev 80 drugic 100 (tist svetlobni portal nad cesto) in vsako jutro do danes sem opazu da je 100, razen ce je sneg na cesti ... in sem vprasal ce se lahko preveri koliko je bila omejitev na tistem portalu, mi rece policist, da je bla omejitev tolko kot je un k je slikal vnesel v radar; na darsu (k pa skrbijo za te portale) so pa rekl da se da to zvedt samo preko policije ...

Tako da v bistvu ni vazno kok je bla takrat omejitev, al 80 al 100, vazno je edino to kar je vnesel tisti k je meril hitrosti ... In ce bi tisti vnesel 40 km/h bi to veljalo in bi se dobesedno lahko na trepalnice metal, pa nebi nic dosegel ...
Lp RoZleht
robertos

Odgovor Napisal/-a robertos »

am ma to radar sam se sprozi ko najde prekoraciteu hitrosti,al sam policaj isce najboljsi trenutek??
Uporabniški avatar
Dejan99
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a Dejan99 »

Meni so v dveh tednih poslal posto. (mogoce kaksen dan vec)
Renault Megane IV GT-line 1.2 TCe
darkdog24

robertos napisal/-a:am ma to radar sam se sprozi ko najde prekoraciteu hitrosti,al sam policaj isce najboljsi trenutek??
Radar se sam sprozi.

Vpises hitrost nad katero se naj sprozi in potem ko jo avtomobil prekoraci se sam avtomatsko sprozi. Policist pa nato samo v zapisnik vpise podatke od avtomobila ki jih vidi iz slike na monitorju v avtomobilu.
Odgovori