twingo cudno skripa

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
skydancer

twingo cudno skripa

Odgovor Napisal/-a skydancer »

ko vklopim ventilator na hitrost 2, zacne v desnem delu nekaj skripat, kot da bi se plastika drgnila al nekak tak. To deluje na hitrostih 2-6, ce dam na 1 ali izklopim neha. A lahko to kaj ventilator nagaja? Kako sploh pridem do njega?
skydancer

p.s. vedno bolj se slisi. Kot da bi prihajalo pod armaturko, na desni strani. Samo ce je ventilator vklopljen. Cudno cvili. A je tam spodaj kak ventilator sploh? Ko sem mel redni servis sem rekel naj preverijo, pa baje niso nic slisali. Baje
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

mogoce lezaji oziroma tam ko se vrti os, kaj skripa.
Poskusi prit do njega in malo z oljem namazi.
Slika
skydancer

kje pa so lezaji? a morem armaturko dol vzet? Pol raje poslusam "civkanje" .)
Luxter

Odgovor Napisal/-a Luxter »

no pa da malo obudim temo. Zadeva se je zacela pojavljat tudi pri mojem twingotu l.99 in sicer vcasih skripa ko je ventilacija na 2, vcasih na 3, vcasih ne skripa. Se ena zanimiva zadeva - skripa tudi v desne ovinke :shock: v leve pa ne :roll:

Torej zanima me ce mi lahko nekdo malo bolj podrobno opise kako priti do tega:
Bojci napisal/-a:mogoce lezaji oziroma tam ko se vrti os, kaj skripa.
Poskusi prit do njega in malo z oljem namazi.
lp
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Skripa ventilator. Nic hudega, le zelo motece je. Do njega pa ne vem kako se pride - varianti sta itak samo dve - ali od znotraj, kjer ne vem ali je treba armaturko dol ali se da do njega od spodaj, pri vecini renojev pa se do ventilatorja pride skozi luknjo za zajem zraka za motornim prostorom.
Naj nekdo pove, ki je ze kakega twingota razdiral, menjal armaturko ali kaj podobnega.

Ce prides do ventilatorja, ima ta na vsaki strani drsni lezaj - puso. Na vsako puso kanes kapljico olja, pa bo spet tiho.
LP, Samojed
Odgovori