turbina in erg

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
sonykoper
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a sonykoper »

Ce ti pusca pri ic, je to olje ic, ki hladi turbino . cim prej zamenjaj, oz. pelji na servis, ker ce se turbina ne hladi se pregreje simpl ...

egr, ventil je pa nekje nad turbino ponavadi, poglej mal , sej ves kako mora zgledat po slikah ...

no tako sem jaz razumel :D kaj sprasuje, nevem ce sem prav:D
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Kaksno olje IC? V intercoolerju ni (= ne sme bit) nobenega olja, vanj turbina sopa stisnjen in segret zrak, da ga malo ohladi. EGR je za turbino, vanj grejo izpusni plini - ce je masten pomeni da turbina pusca motorno olje in da je na poti v grob. Turbina se maze in rahlo tudi hladi z motornim oljem.

Seveda, ce je turbina na poti v grob in pusca olje v EGR, gre to olje naprej z zrakom tudi v IC. Ce nimas srece, bo treba komplet vse skup (turbina, intercooler, EGR pa se kaj) zamenjat.
Laguna Coupe GT dci 180
Emilo
Kraj: Slovenj Gradec

Odgovor Napisal/-a Emilo »

WarpedOne napisal/-a:Kaksno olje IC? V intercoolerju ni (= ne sme bit) nobenega olja, vanj turbina sopa stisnjen in segret zrak, da ga malo ohladi. EGR je za turbino, vanj grejo izpusni plini - ce je masten pomeni da turbina pusca motorno olje in da je na poti v grob. Turbina se maze in rahlo tudi hladi z motornim oljem.

Seveda, ce je turbina na poti v grob in pusca olje v EGR, gre to olje naprej z zrakom tudi v IC. Ce nimas srece, bo treba komplet vse skup (turbina, intercooler, EGR pa se kaj) zamenjat.
Ok zdaj pa res ne bom mogel zaspati... Zadnjic ko sem cistil ERG ventil je bil znotraj nekoliko masten... A je to sigurno znak, da bo kmalu sla turbina ali kaj drugega? Drugace vozim bolj kratke razdalje in se masina vecinoma ne ogreje na pravo temperaturo, bi lahko bil to mogoce vzrok mastnega ERG ventila?
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Emilo napisal/-a:
WarpedOne napisal/-a:Kaksno olje IC? V intercoolerju ni (= ne sme bit) nobenega olja, vanj turbina sopa stisnjen in segret zrak, da ga malo ohladi. EGR je za turbino, vanj grejo izpusni plini - ce je masten pomeni da turbina pusca motorno olje in da je na poti v grob. Turbina se maze in rahlo tudi hladi z motornim oljem.

Ok zdaj pa res ne bom mogel zaspati... Zadnjic ko sem cistil ERG ventil je bil znotraj nekoliko masten... A je to sigurno znak, da bo kmalu sla turbina ali kaj drugega? Drugace vozim bolj kratke razdalje in se masina vecinoma ne ogreje na pravo temperaturo, bi lahko bil to mogoce vzrok mastnega ERG ventila?
Ne bo ckrnila turbina. EGR je vsak masten, oziroma smerast...
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Odgovori