Ventilator za gretje ruzi
Ventilator za gretje ruzi
Vem da ma vec petk s tem probleme, se posebej pozimi, ventilator se grdo dere, cez cas se umiri, ob kaki luknji ko avto zamaje pa spet zacne?
pozna kdo resitev, ker je sila neprijetno.
pozna kdo resitev, ker je sila neprijetno.
- Primož Five
- Kraj: Logatec
Re: Ventilator za gretje ruzi
meni je ob rikvercu zaruzu in ni delu vec...kako da bi nehal to piskanje...ne vem probal sem ze vse,od mazanja z oljem, menjava motorcka pa je isti k...nagravzno ropota ampak tko pac je 
- Primož Five
- Primož Five
-
Barracuda1
Men je to konstantno delal! Sem ventilator vzel vn, vse dal narazn, nazaj skup-ni bilo ucinka. Potem pa sem iz odpada dobil vent. od letnika 95' pa dela neslisno-ko sem ga prvic zagnal sem ze zacel klet da ta sploh ne dela
. Baje da je to serijska napaka ne nekaterih modelih/letnikih petk. Tako da - na odpad po ventilatorje 
Serijska napaka vseh petk:) Men na 96 letniku ruzi oz. jeBarracuda1 napisal/-a:Men je to konstantno delal! Sem ventilator vzel vn, vse dal narazn, nazaj skup-ni bilo ucinka. Potem pa sem iz odpada dobil vent. od letnika 95' pa dela neslisno-ko sem ga prvic zagnal sem ze zacel klet da ta sploh ne dela![]()
![]()
. Baje da je to serijska napaka ne nekaterih modelih/letnikih petk. Tako da - na odpad po ventilatorje
- matejpurgar19
ze tri petke sm imel pa v eni ruzilo ful pa ni pomagalo nic. zamenjal motor mazal z enim prevodnim sprejem, pa z wd-jem sam pol sam notr v avtu tisto smrdi.
Najbolsa resitev je iti na odpad pa prvega vn vzet pa it kr takoj probat se s tem nimas niti minutko dela. In ce dela ga kupis in je. brez veze neki mazat p ne vem kaj ker ne pomaga.
V drugih dveh petkah mi pa dela normalno.
Najbolsa resitev je iti na odpad pa prvega vn vzet pa it kr takoj probat se s tem nimas niti minutko dela. In ce dela ga kupis in je. brez veze neki mazat p ne vem kaj ker ne pomaga.
V drugih dveh petkah mi pa dela normalno.

Renault 5 Bye bye, 1.4. l.96
Renault Clio Be bop, 1.2 l.96
Renault Laguna Dynamique, 1.8 l.01
Renault Clio 2 Extreme 1.2 16v l.04
Volvo V50 Momentum 2.0D l.,09
No lisko se je igral in najdel resitev zakaj ventilator ruzi in kako to odpravit.
Ob podrobnem pregledu sem zgruntal da sam motorcek oz. os motorcka sploh ni glavni krivec. Krivec za ruzenje se skriva v samem leziscu motorcka.
Namrec motorcek je natakjen v lezisce......fiksno v leziscu pa ga drzijo stirje "jezicki" ...oznaceni na slikci....

Sam motorcek z ventilatorjem ki je popolnoma ok....

No potem se malo igral.....prvo sem zalepil gobo v samo ohisje.....sele potem sem ugotovil da je potebno oblepit "jezicke" ...

No motorcek je sel not zelo na trdo......in tud zracnosti nima vec.....No in ruzenje je odpravljeno
Verjetno bi se dalo zgruntat tud kako drugac.....a ob desetih zvecer se mi lih ni dalo se s tem ubadat
Ob podrobnem pregledu sem zgruntal da sam motorcek oz. os motorcka sploh ni glavni krivec. Krivec za ruzenje se skriva v samem leziscu motorcka.
Namrec motorcek je natakjen v lezisce......fiksno v leziscu pa ga drzijo stirje "jezicki" ...oznaceni na slikci....

Sam motorcek z ventilatorjem ki je popolnoma ok....

No potem se malo igral.....prvo sem zalepil gobo v samo ohisje.....sele potem sem ugotovil da je potebno oblepit "jezicke" ...

No motorcek je sel not zelo na trdo......in tud zracnosti nima vec.....No in ruzenje je odpravljeno
Verjetno bi se dalo zgruntat tud kako drugac.....a ob desetih zvecer se mi lih ni dalo se s tem ubadat
Jah meni je......fora je samo u tem da ko primes ventilator se le ta ne sme majat sem ter tja.....in ce se moras to zracnost odpravit. Prvo pogledas ce res nima zracnosti v pusi motorcka potem pa gres dalje......no in jaz sem prisel do tega da je bila zracnost v tem plasticnem ohisju.5 GTT napisal/-a:Bravo lisko, koncno en pameten nasvet, ce res pomaga![]()
Hvala!
No sej kot pravim verjetno so se tudi kake druge resitve. Verjetno bi se dalo celo ohisje malo pogret in stisnit skupaj....lahko bi se gor navarilo plasitko....lahko bi se dalo not plasticno puso ki bi spanala narazen......
Men se pac ob desetih zvecer ni dalo mislit in na hudo improvizirat
Je pa sigurno tezava v tem , da motorcek plese v ohisju.
-
Barracuda1