LP,lagunca me vedno znova preseneca... NEGATIVNO.HVALA ZA NASVETE IN RESITVE.
VODA V LAGUNI II
VODA V LAGUNI II
Hojla, pri vseh pizdarijah sedaj se voda v predelu voznikovega sedeza.Torej po teh nalivih mi je posteno napolnilo z vodo prostor pri vozniku.Zamaseni odtoki? verjetno.Mi lahko kdo malo pojasni kje se nahajajo ti odtoki, da se jih lotim cekirat.Mogoce kaksna podobna izkusnja in resitev.ja pa se to, na renaultu bi zaracunali par sto evrov pravijo, ali pa bi ga dali v pec in tako posusili.. ce seveda bi se dalo spodnjo tapiserijo dovolj dvignit.Sam sem probal pa je za en ku.. to dvigovat.
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
To ni od klime, ce pravi, da je po nalivu voda.
Odtoki se nahajajo pod brisalci, en na levi in drug na desni. Je precej pogost pojav zamasevanja, saj se tam nabira poleg vode tudi prah, ki skupaj z vodo naredita nekaksno blato.
Kako odmasiti: prvo brisalce dol( brez abcigerja ne bo slo ), potem umaknes plastike in vidis mocvirje
Poisces luknjice, jih probas odmasiti z kakim dratom, potem pa ko voda odtece se z kompresorjem zraka, da se dobro prepuca. Dela je za okoli pol ure in ti to naredijo na vsakem servisu. Vec kot 10eur ne more bit delo
Da pa posusis avo, se pa sam znajdes. Z opojno gobo ali krpo prvo odstranis povrsinsko, nato pa se probas nekje dobiti vodni sesalec in posesas se odvecno vodo
Lahko gres recimo tam kjer imajo samopostrezno pralnico in sesalce in tam probas posesati. Nekaj jo bo sigurno posesalo, toliko, da ne bo mokro.
Odtoki se nahajajo pod brisalci, en na levi in drug na desni. Je precej pogost pojav zamasevanja, saj se tam nabira poleg vode tudi prah, ki skupaj z vodo naredita nekaksno blato.
Kako odmasiti: prvo brisalce dol( brez abcigerja ne bo slo ), potem umaknes plastike in vidis mocvirje
Da pa posusis avo, se pa sam znajdes. Z opojno gobo ali krpo prvo odstranis povrsinsko, nato pa se probas nekje dobiti vodni sesalec in posesas se odvecno vodo
Hvala za pojasnilo kje so odtoki.Glede sesalca pa... zgornjo prevleko je dokaj lahko odstranit,spodnja je gumirana in debelejsa pa ni tako preprosto saj je pritrjena z nekaksnimi plasticnimi spoji ki se drzijo napeljavo.Te plasticne "spojke" pa nikakor ne morem odstranit.In sesanje ne bi posusilo to spodnjo prevleko saj je napojena z vodo- zgornja plast je gumirana.
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
Sorry mislim da nimas prav, namrec z gobo pod poglogo ne morem prit zaradi prej omenjenih plasticnih spojk ki jo fiksirajo ob dno.Z sesalcem pa zaradi gumirane zgornje strani ne bi pomagalo...
Ostaja pec pri licarju, saj garaze ni da bi namestil pecko.Hja, lahko pa zakurim pod njo, saj jo imam pocasi ze cez glavo...
Ostaja pec pri licarju, saj garaze ni da bi namestil pecko.Hja, lahko pa zakurim pod njo, saj jo imam pocasi ze cez glavo...
Ja kaj pa si se mel narobe z Laguno????LAGUNA11 napisal/-a:Sorry mislim da nimas prav, namrec z gobo pod poglogo ne morem prit zaradi prej omenjenih plasticnih spojk ki jo fiksirajo ob dno.Z sesalcem pa zaradi gumirane zgornje strani ne bi pomagalo...
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
No brez nakladanja, menjal sem ze toliko stvari, da ni vredno vec o tem govorit( dva mehanizma dvig stranskih sip, obe roki, zglobi,,amortizerji,sprednje kljucavnice-mikro stikala,razna stikala,ventilcki na pnavmatikah,grelne svecke,zavore ne prijemljejo ne sprednje ne zadnje- potrebna zamenjava diskov,zajla rocne se ne vraca,zadja kljucavnica, da o tem da stalno nekaj dela, pa ne dela,pa skripa,pa tuli....Sem totalno razocaran nad Renojem.To je moja druga Laguna in vedno isto sranje... zal.
Avto visjega srednjega razreda, pa jade, ze Hjundaj ga je nabrisal...
seveda pa ostalim imetnikom zelim vse najboljse z njihovimi Renoji.
-
etore
Zdej k soi vse porihtal ga pa prodaj full pod ceno, en kredit na fertik, pa kr po novega HundaijaLAGUNA11 napisal/-a:No brez nakladanja, menjal sem ze toliko stvari, da ni vredno vec o tem govorit( dva mehanizma dvig stranskih sip, obe roki, zglobi,,amortizerji,sprednje kljucavnice-mikro stikala,razna stikala,ventilcki na pnavmatikah,grelne svecke,zavore ne prijemljejo ne sprednje ne zadnje- potrebna zamenjava diskov,zajla rocne se ne vraca,zadja kljucavnica, da o tem da stalno nekaj dela, pa ne dela,pa skripa,pa tuli....Sem totalno razocaran nad Renojem.To je moja druga Laguna in vedno isto sranje... zal.
Pol stvari k si jih nastel je potrosni material.
Verjetno nisi kupil Lagune nove in imas realnih kilometrov X2 ali X3 kolikor ti kaze na stevcu.
Zavore, mislim diske, ploscice, itd, zavorna zajla, to je potrosna zadeva.
Mehanizem za dvig sip poka tudi na novem passatu, ker ima iste notri itd....ce mislis da bo kaj bolje kar zamenjaj....
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Hola lagunovci, odstranil brisalce(brez izvlekaca se ni potrebno niti trudit...) splastike in ostal presenecen saj odvod vode sirok cca 3 cm in se nikakor ne more zamasit.OK preverim potem kam ta voda izteka in odstranim notranji blatnik tu pa naletim na kup blata.Torej blato mi je zamasilo spodnji odtok vode zato se je le ta tlivala nazaj v kolone-pragove od tu pa skozi odprtine lepo pod spodnjo tapecerijo...v potnisko kabino.Sedaj se pa vprasam ce je bil to problem ,potem ko vozis po visji vodi ki ti sega recimo do spodnjega roba vrat zajemas vodo in le ta skozi odprtine na spodnjih pragovih lepo v potniski prostor???????? je bil res tu problem mojega zamakanja, zamasen spodnji del blatnika??

Ti samo blat ven vrz, lepo speri in to bo to. Preden bos vse skupaj koncno skupaj zlozil, pa je potestiraj uspeh. Da ne bos dvakrat narazen vleku.
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8