2.2 DCi - avto zre vodo...
2.2 DCi - avto zre vodo...
pozdravljeni,
na Renault Espace, letnik 2002 z motorjem 2.2DCi s 95kw imam en velik problem. Po forumu sem nekaj bral, ampak zal ni bilo nic konkretnega, vecinoma samo ugibanja. Moj problem je taksen, avto dobesedno zre vodo v cca. 30 kilometrih voznje slaba 2 litra. Ok, razdrli smo motor, dali blok motorja in glavo na rentgen, pregledali tesnila in vse je OK. Sedaj me je strah, ko bomo motor nazaj sestavili, da bo enako, kot je bilo prej. Na Renaultovem servisu so dejali, da so imeli veliko takih primerov, ampak konkretne napake niso nasli, ter so na koncu zamenjali motor (ki je v petih primerih drzal okrog 20.000 kilometrov, potem pa enaka zgodba). Skratka zanima me ali je najbolje, da nabavim drug motor (delujoc) in ga menjamo v tega Especa? Ali je mozna menjava motorja z 1.9DCi in kaj je potem se potrebno menjat, razen elektronike? Ali gre noter katerikoli motor 2.2DCi, naprimere iz Lagune, Safrana,...?
Vesel bom vsakega odgovora in pomoci!
Lp, Aljosa.
na Renault Espace, letnik 2002 z motorjem 2.2DCi s 95kw imam en velik problem. Po forumu sem nekaj bral, ampak zal ni bilo nic konkretnega, vecinoma samo ugibanja. Moj problem je taksen, avto dobesedno zre vodo v cca. 30 kilometrih voznje slaba 2 litra. Ok, razdrli smo motor, dali blok motorja in glavo na rentgen, pregledali tesnila in vse je OK. Sedaj me je strah, ko bomo motor nazaj sestavili, da bo enako, kot je bilo prej. Na Renaultovem servisu so dejali, da so imeli veliko takih primerov, ampak konkretne napake niso nasli, ter so na koncu zamenjali motor (ki je v petih primerih drzal okrog 20.000 kilometrov, potem pa enaka zgodba). Skratka zanima me ali je najbolje, da nabavim drug motor (delujoc) in ga menjamo v tega Especa? Ali je mozna menjava motorja z 1.9DCi in kaj je potem se potrebno menjat, razen elektronike? Ali gre noter katerikoli motor 2.2DCi, naprimere iz Lagune, Safrana,...?
Vesel bom vsakega odgovora in pomoci!
Lp, Aljosa.
Bi rekel, da ce se na motorju ne pozna puscanje vode, potem nekje odteka drugje mim, kar pa ni neka napaka samo najt jo je treba. Ce ni smetane v motorju potem je neumno menjat in razdirat motor.
Men jo tud zadnje case mal zmankuje cca. 1 lit/ 3000km verjetno nekje na kaki cevi ali pa spusca kje na vodni pumpi, lahko pa da je hladilnik porozen.
Men jo tud zadnje case mal zmankuje cca. 1 lit/ 3000km verjetno nekje na kaki cevi ali pa spusca kje na vodni pumpi, lahko pa da je hladilnik porozen.
ce voda ne tece nekam v motor pol vsekakor nekje pusca na tla. pomoje bi bilo najbolje spodaj snet zascito motorja pa podstavit cist suh karton prizgat avto pa malo dodajat gas, potem bi se sigurno mogel videt nekje madez na kartonu.
avto: Renault vel satis 3,0dV6 initiale
traktor: Renault TX 103/14
motor: Yamaha R1
traktor: Renault TX 103/14
motor: Yamaha R1
Voda je uhajala skozi izpusni sistem, saj se je za avtomobilom vila dolga megla. Potem takem naj bi bila okvara nekje na glavi ali bloku, pa ni. Smo bili danes naokoli v lovu za informacijami in motorjem, ampak razen tega da je ta motor za en d... nismo izvedeli. Ko gledam za motorjem po Evropi je skoraj nemogoce dobit delujocega, vsi so nedelujoci. Pozna morda kdo kaksnega "mojstra" za te motorje, ki ve kako se streze stvari oz. je imel podoben primer? Najvec informacij sem dobil na Poetovia avtu na Ptuju, kjer so imeli kar nekaj taksnih primerov, ampak dejanske napake niso znali odkrit in je se danes uganka.
Ce logicno pomislis in prihaja voda v avspuh pomeni da gre voda v cilindre med zgorevanjem. Edini nacin da pride voda v cilindre je ta, da imas ali fuc dihtungo za glavo ki ne tesni dobro (oziroma skrivljeno glavo in potem dihtunga zato ne tesni), pocen blok ali poceno glavo in voda izhaja iz kakega kanala v cilindre. Ce bos dal pregledat blok in glavo za razpoke in ne najdejo nic, daj zravnat glavo in naj ti dajo novo dihtungo in za vsak primer zasilikonirajo okoli vodnih kanalov. Druge moznosti ni. Tako napako bi morali znati diagnosticirati. Ce pa ne, pa menjaj servis.
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."

voda
vec ali manj vsi serviserji vedo,da je problem espacea z 2,2dci motorjem pregrevanje motorja zaradi nezadostnega hlajenja.Kaj je najbolj obcutljiv del pri temperaturi na vsakem motorju?Tesnila .
Ce ti izginja voda in je ni na tleh,je ni v olju potem kje je?
Zunaj in to gre cez avspuh ,...
Ni nujno,da pusca tesnilo med glavo in blokom motorja,mnogo bolj obcutljiv del je sesalni in izpusni kolektor pa se veliko je mest,kjer se pretaka voda.
Ce napake ne najdejo na servisu potem so ali nesposobni ali pa zabiti do konca.Ni mi jasno kako lahko vedo za ta problem odpravt ga pa neznajo.
Sploh pa se tako z strankami ne dela.
Mislim,da imas mehanika,ki se ima za zelo ne bom rekel kaj,da nebi koga zalil,sam ti imas problem in to je nevozen avto.
Ce ne pa lahko se zmeri nalijes bencin namest vode pa kresnes,mogoce bo celo delovalo
Ce ti izginja voda in je ni na tleh,je ni v olju potem kje je?
Zunaj in to gre cez avspuh ,...
Ni nujno,da pusca tesnilo med glavo in blokom motorja,mnogo bolj obcutljiv del je sesalni in izpusni kolektor pa se veliko je mest,kjer se pretaka voda.
Ce napake ne najdejo na servisu potem so ali nesposobni ali pa zabiti do konca.Ni mi jasno kako lahko vedo za ta problem odpravt ga pa neznajo.
Sploh pa se tako z strankami ne dela.
Mislim,da imas mehanika,ki se ima za zelo ne bom rekel kaj,da nebi koga zalil,sam ti imas problem in to je nevozen avto.
Ce ne pa lahko se zmeri nalijes bencin namest vode pa kresnes,mogoce bo celo delovalo
Ne me napak razumet, ampak pozanimal sem se pri mnogih privat mehanikih in pooblascenih servisih (od Ptuja do Ljubljane) kaj bi lahko bilo krivo in se vsak je dejal, da je imel tak problem, ampak prave napake niso ugotovili in da so v vecini primerov motor nadomestili z obnovljenim iz Francije, ki pa so bojda delovali le kaksnih 20.000 kilometrov, potem pa se je zgodba z vodo zacela ponavljati. Pa verjemite, da imam dobra poznanstva in me ne bi okoli prenasali. Ker pa vec glav vec ve, sem se odlocil pozanimat se na forumu, kjer kar mrgoli nekaj mojstrov. Pri mojem primeru so tesnila zelo dobra, ni sledov kje bi lahko puscala, tudi glava ni bila zvita, kolektorji suhi (ce bi bila glava pocena, bi sla voda tja) skratka po razdrtju motorja je vse videt tako, kot mora biti, da bi motor pravilno deloval. Po praznikih bom dalje raziskal vzrok in porocal, kako bom resil tezavo.
hvala za informacije.
hvala za informacije.
Heh, to z menjavo motorja je pac klasika na Renault servisih (pa tudi servisih druge znamke), ko problem dejansko zahteva kaj mehanicnega znanja. Moja izkusnja z Renault servisom je bila, da mi niso hoteli servisirati avta (to je bilo ko je zaribal na lezajih), niti najmanj ker da je to zanje "prevelika eksotika". Edino kar so mi ponudili je da mi narocijo nov motor iz Francije. To je njim najlazje, je pa zate najdrazje. Je pa najveckrat tako, da bi bilo iskanje napake tako drago, da se dejansko splaca kupiti nov motor in zakljuciti zadevo. Ce imas pa smolo da imas Safrana Biturbo, Renault Alpine, Clio Williams/Spider ali kaj podobno redkega si pa nasrkal, ker drugih motorjev ni ali so pa tako dragi, da je bolje da sam zamenjas vse in vsaj ves kaj imas. Za tvoj primer se moras pa sam odlocit kaj se ti splaca.
Clio 2.0 16V Williams 94'

Za hec poklici tega cloveka. Nekoc je bil med vodilnimi mehaniki na poovlascenem renault servisu. Ce sem prav zastopu je tud odsel zaradi nesposobnosti ostalih serviserjev. Ded precej obvlada svoj del.
http://www.bosch-ark.si/index.htm
http://www.bosch-ark.si/index.htm
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?