Clio MK1 facelift, centralno zaklepanje in ostali problemi

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
vBoy08

Clio MK1 facelift, centralno zaklepanje in ostali problemi

Odgovor Napisal/-a vBoy08 »

Spostovani!
Sem nov na forumu, a sem vseeno ze prebral vse teme na moj problem(ubistvu le podoben), a odgovora nikjer.

Torej.. Punca ima Renault Clia 1 in sicer facelift (1996). Problem ima s centralnim zaklepanjem (ze od nakupa). Zadeva se nikakor "centralno" ne zaklene. Ce recimo odklenes/zaklenes pri (so)vozniku, se (od/za)klenejo le tista vrata. Ostala vrata je prej potrebno zakleniti od znotraj (tisti gumbek). Varovalke so vse vredu (med pregledom sem ugotovil, da je zanic tista za casovni interval brisalcev in jo zamenjal, prej je delal samo hitri nacin). Kljuc je le rezervni :roll: . Kaj bi lahko bilo?

Drugi problem:
Stropna lucka ne deluje. No, deluje le ena (desna), druga pa ne. Nekje sem prebral (se mi zdi), da bi se naj tista lucka prizgala, ko se odpro vrata? Varovalka ni. Je mogoce zarnica ali kaj drugega? Kako se vzame vse skupaj dol? :oops:

Tretji problem:
No, to ni nujno problem, ampak mogoce pa je. Avto notranjost greje nenormalno pocasi. Dam do konca na rdeco cono, pa ventilatorje na ful in se pomoje cisto zagreje sele po kakih 10min. Pri sestrinem Cliu (isto l.1996, le da ni facelift) pa se zagreje skoraj takoj?

Cetrti problem:
Tudi to ne vem, ce je problem oz. ce je sploh res. Clioti tega letnika imajo verjetno ze vsi servo volan? No, volan v tem avtu je neverjetno trd proti volanu v sestrinem Cliu, a je vseeno obcutna razlika proti avtu, ki serva nima. Je tako tudi v originalu, ali je kaj zanic / zrelo za menjavo?

To je zaenkrat vse :lol: .

Hvala za pomoc.
LP, Boris

EDIT:
Se nekaj sem se spomnil; kako najlazje odstraniti nalepke? S tem mislim stranske (FIDJI).
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Re: Clio MK1 facelift, centralno zaklepanje in ostali proble

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Zivjo,
clioti nimajo centralnega zaklepanja (vsaj jaz ga nisem videl pri ph1 in ph2), samo daljinsko.
Stropno lucko snames dol tako, da s ploskvim izvijacem snames sredinski del, kjer sta lucki. Mozno da ti je pregorela zarnica, ker leva gori ko jo prizges, oziroma ko odpres vrata.
Glede gretja je skoraj sigurno kriva zamasena pecka.
Servo volan so pa imeli samo 1.4E motorji (RN, RT), pa mozno da tudi 1.2RT, ampak za tega nisem preprican.
Slika
Uporabniški avatar
vBoy08

Ja ne vem, sestri se zaklenejo vsa vrata (mislim, da ma 1.4RT), ko zaklene voznikova ali sovoznikova...
Zamasena pecka.. kje se pa to vidi? Za stropno lucko bom pa pogledal. Hvala
EDIT:
aja, servo sem skoraj preprican, da je - tako pri sestri, kot tudi pri punci.. :?
EDIT2:
Kje se pa da dobit nov kljuc za daljinsko centralno zaklepanje? In koliko to stane?
Uporabniški avatar
Stupo

Jaz sem imel 1.2RN (l.97), 1.4RN (l.96) in 1.4RT(l.96), pa se pri nobenemu niso zaklenila ali odklenila vsa vrata, ce si jih odklenil/zaklenil rocno s kljucem. Servo sta imela samo modela z 1.4E motorjem.
Za pecko pa mislim da imas celo opisan postopek ciscenja nekje na forumu, malo probaj pobrskati, drugace ti bo pa kdo napisal kako tocno se pride do nje.
Za nov kljuc se bos pa moral obrniti na servis in ti ga naredijo po narocilu, priloziti moras pa tudi listek, kjer imas napisano kodo kljuca, mislim da je tudi v servisni knjizici.
Slika
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Kako ma lahko daljinsko in centralnega pa ne? :roll:
Lahko so fuc motorcki za centralno al pa je slab stik.Ce tisti stiftki ki so za rocno zaklepanje tud mal ne mignejo ko avto zaklenes je sigurno problem v stiku,drugace pa je lahko okvarjen motorcek.Pecka je prou komot zamasena sej to je ubistvu edini razlog zakaj gretje nebi delalo.Razlog pa neredno menjavanje hladilne tekocine.
Uporabniški avatar
Stupo

OK, ima daljinsko centralno, ampak samo ce ga odklenes/zaklenes z daljincem :) Ce ga pa zaklenes ali odklenes rocno - se pravi, da das kljuc v kljucavnico, potem se odklenejo/zaklenejo samo tista vrata in nobena druga. Vsaj pri vseh cliotih, ki smo jih imeli doma je bilo tako.
Slika
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

No zdej sm sou prou provat na mojga in tud ce odklenes/zaklenes rocno se odklenejo sopotnikova vrata in prtlaznik.Zdej pa ne vem al ma to sam 16v al kako.
Uporabniški avatar
vBoy08

Ne, ni samo 16v.
Glede zaklepanja. Samo slisi se motorcek (po mojem poznavanju zvokov je to motorcek :D ), ko se voznikov "stiftek" dol premakne (ko se pac zaklene). Ostali "stiftki" se ne premaknejo.
Mozno je, da se hladilna tekocina ni menjavala.. Avto ima cca 70kkm (realnih).

EDIT:
stropno lucko smo zrihtal 8) sm samo zamenjal, ker une se itak ne rabi, za vrata je pa fajn. Ko se bo menjalo, se bosta pa obe. :)
Uporabniški avatar
flashridr
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a flashridr »

Tako ima tudi 1.4 RT. Vsaj meni se vsa vrata zaklenejo tudi ce odklepam/zaklepam s kljucem. samo to deluje samo na voznikovi strani. na sovoznikovi lahko zaklenes samo tista vrata. Tudi tako pise v navodilih za uporabo. Lahko pa da ce se ti po dolgem casu segreje je moznost tudi da je sel termostat. Na koliko pa se voda segreje po kazalcih?
Uporabniški avatar
flashridr
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a flashridr »

Pozabu se ali si preveril nivo olja servo volanske pumpe. Tam spredaj desno?
Uporabniški avatar
vBoy08

Bomo jutri vse preverli! Danes je ze tema :x
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

Do pecke priti je kar iziv. Vsebuje podrtje armature, izpranzitev hladilnega sistema...
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Uporabniški avatar
vBoy08

Eh, to pol odpade :lol: Prvo kot prvo verjetno nimam jaz dovolj znanja, drugo kot drugo pa bi se ona tolk bunla, da bols da se greje bol pocas :D
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

Pecko najlazje spucas tako: snames dol cevi nataknes druge cevi na njih pa priklopis pretocno crpalko namesto antifriza pa not vlijes cistilo (sodelovc ponavad uporablja kar cistilo za feltne) in pustis ene pol ure do uro da pumpa goni po cevi cistilo in to je to.

Poj pa pecka spet dobra dokler se ne zamasi pa se nobene armature ni treba podirat 8)

Nov kluc za dalinsko zaklepanje:
Vzames iz enega cliota ki se prodaja po delih kluc z dalincem in sprejemnik in to je to.Das pa samo kluc na novo delat, nov dalinc zna biti zelo drag.
Slika
Uporabniški avatar
Stupo

Nov komplet (sprejemnik, kljuc, kartica s stevilko) pride na servisu 250eur.
Slika
Odgovori