Pred tednom dni sem imel velik servis, kjer sem menjal zobati jermen, vodno pumpo, mikro jermen, filtre, olje, filter nafte... Masina drugace tece normalno (brez kaksnih zvokov), tudi ropotanje izpuha se ne slisi! Bi lahko mogoce bilo krivo nekakovostno gorivo, ali pa so bile na dnu tanka kasne usedline, ali je tezava kje drugje?
Laguna I, Dci 1.9 nima moci...
Laguna I, Dci 1.9 nima moci...
Kot sem omenil mi je Laguna, 5 km po tankanju na Petrolu (prej je bil v rezervi), vedno slabse zacela vleci, v rahlem klancu pa je ostala skoraj popolnoma brez moci in nenadoma sem zaslisal ropot v zadnjem delu izpuha... Ustavim avto in res ropota v zadnjem delu, a ker sem blizu doma pac peljem naprej in ropotanje preneha (mislim da je izpuh nekoliko slabse pritrjen in bi lahko morebitno neenakomeren tek motorja povzrocil ropot) ! Pred domom pa je bolj konkreten klanec, ki ga drugace zvozim v drugi, danes pa sem komaj speljal v prvi, saj je cisto brez moci
Pred tednom dni sem imel velik servis, kjer sem menjal zobati jermen, vodno pumpo, mikro jermen, filtre, olje, filter nafte... Masina drugace tece normalno (brez kaksnih zvokov), tudi ropotanje izpuha se ne slisi! Bi lahko mogoce bilo krivo nekakovostno gorivo, ali pa so bile na dnu tanka kasne usedline, ali je tezava kje drugje?
- Primož Five
- Kraj: Logatec
Re: Laguna I, Dci 1.9 nima moci...
Mogoce ti je crpalka za gorivo posesala kako usedlino...Sam dobr ce se ne slisi pumpe potem najbrz ni to.Mislim pa da sem zasledil isto na forumu da so imeli eni tezave z nafto pri Petrolu...
-
etore
Re: Laguna I, Dci 1.9 nima moci...
jst ze leto in pol zmeraj tankam tam okrog 73litrov pa mi ni nikoli slabo delala tako da smeti izkljucujem, verjetno so pa tudi filter goriva menjali. sm pa ko sem sel na korculo dotankal potrolovo nafto v il bistrici in tam nekje pri splitu sem imel tudi jaz probleme. cez 70kmh sploh ni sel ni vazno v kateri sprestavi. od avgusta do sedaj vedno tankam tako kot prej omv in se mi ta napaka ni nikoli vec pojavila...
- djordjevic
- Kraj: Slovenska Bistrica
Pardon za delni off-topic, samo to ocitno ni neka muha enodnevnica, ce imate vsi probleme, ki tankate na petrolu. Jaz sem sicer svojcas tankal tam, kaksne 2-3 leta nazaj, pa nisem imel tezav. Odkar pa poslusam, kaj se dogaja ljudem, me petrol niti pomotoma ne vidi. Kako si sploh lahko privoscijo prodajat taki srot?
Ravno sem odpel se teden dni star filter goriva in spustil ven vso gorivo, ker sem upal da je bila kaksna smet, a je se vedno brez moci. Ocitno bom moral zamenjati dizel... Me pa zanima kaj stortit v primeru, da bi z novim dizlom zadeva delovala normalno (seveda bi bil tega se najbolj srecen)? Se lahko mogoce komu pritozim ali celo koga tozim?
In kaj bi lahko bil vzrok zlomljene kajle? Mogoce nepravilno sestavljanje zobatega jermena? Zanima me predvsem zato, ker naj bi se imel garancijo pri tistem, ki je jermen menjal.hermand napisal/-a:Cimprej priklop na tester, LP
Ce bo tester javil napako za senzor odmicne gredi, je vtrgalo kajlo na jermenici.
LP
Jaz sem menjal zobati jermen na 110000km, potem mi je med voznjo avto ostal cisto brez moci, peljal sem se pa skozi naselje, avto sem potem ugasnil in ni vec vzgal, priklop na tester je pokazal senzor odmicne gredi, to se je zgodilo 3000km po menjavi zobatega jermena. Zobnik odmicne gredi ima kajlo, ki je pa potem ni bilo vec, zobnik je prestavilo za tri do stiri zobe, kajlo pa je vtrgalo, nato sem jermenico menjal in je zdaj vse ok. To je ena izmed moznosti, najboljse je pa priklop na tester, ker moznosti za napako je veliko.
LP
LP
Danes sem peljal avto na tester, nakar sem ugotovil, da je zacel avto vleci normalno
Najbrz je bila kaksna smet v dizlu, a so avto vseeno priklopili na tester, ki pa ni pokazal napak
No glede ropotanja v izpuhu... Ko je mojster dvignil avto je hitro opazil, da je izpuh montiran zelo nestrokovno, saj je bil prevec pomaknjen nazaj in je udarjal ob kovino podvozja. Ko pa je pogledal se poblizje je opazil, da je na DIZLU privarjen katalizator od BENCINSKEGA motorja?!?! WTF? Sploh ne morem verjet, da je kaj taksnega mogoce... Tako, da bo odrezal katalizator dol in naredil podaljsek iz cevi! Mislim, da bi po tem posegu moral avto biti nekoliko bolj poskocen???
No glede ropotanja v izpuhu... Ko je mojster dvignil avto je hitro opazil, da je izpuh montiran zelo nestrokovno, saj je bil prevec pomaknjen nazaj in je udarjal ob kovino podvozja. Ko pa je pogledal se poblizje je opazil, da je na DIZLU privarjen katalizator od BENCINSKEGA motorja?!?! WTF? Sploh ne morem verjet, da je kaj taksnega mogoce... Tako, da bo odrezal katalizator dol in naredil podaljsek iz cevi! Mislim, da bi po tem posegu moral avto biti nekoliko bolj poskocen???
Odgovor na tvoje vprasenje se glasi: da in ne hkrati.
Zakaj oboje? Zato ker bos tole prebral pa ti bo jasno:
Zakaj oboje? Zato ker bos tole prebral pa ti bo jasno:
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8