Mal pomoci pri sestavi racunalnika

Vse ostale teme
Uporabniški avatar
Vick
Kraj: Mirna

Odgovor Napisal/-a Vick »

jst mam pa amd athlon 3000+ ze 3 leta pa tud nimam nobenih tezav z njim
Uporabniški avatar
brezdelnez
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a brezdelnez »

Zadeva je mal usla off topic....To s pregrevanjem je veljalo za prve AMD procesorje in zaradi tega imajo nizjo ceno tudi sedaj samo da so sedaj skoraj nic kaj vec ne pregrevajo kot Inteleovi. Je pa performance vs money definitivno na strani AMD in o tej debati bi se lahko raspravljali v nedogled in spet nebi nasli skupne besede. :wink:
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Pa saj itaq vsak svoje hvali. Eni pravijo da je amd bolj za igracarje, intel za programe in delo, drugi spet obratno.

Murici jaz ti se vseeno priporocam da vzmaes prvo kombinacijo :)
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
MuRiCi
Kraj: Kärnten

Odgovor Napisal/-a MuRiCi »

No saj bo vrjetno kr tista kombinacija padla,ki sem jo napisal,mogoce se kaj spremenim(grafiko,procesor) :wink: bom vidu,prvo je treba starga prodat,ker tam kjer imam namen kupit novega,mi je rek,da mi da sam 120-140eur odvisno pac kaj vzamem pri njemu. :?
Live long and prosper \\//
Uporabniški avatar
ClioOwner

Odgovor Napisal/-a ClioOwner »

brezdelnez napisal/-a:Zadeva je mal usla off topic....To s pregrevanjem je veljalo za prve AMD procesorje in zaradi tega imajo nizjo ceno tudi sedaj samo da so sedaj skoraj nic kaj vec ne pregrevajo kot Inteleovi. Je pa performance vs money definitivno na strani AMD in o tej debati bi se lahko raspravljali v nedogled in spet nebi nasli skupne besede. :wink:
Tocno tako.

MaTeO sori, ampak ti s svojimi izjavami kazes, da nisi na tekocem ene 5-6 let.
Uporabniški avatar
MaTe0

Oprosti ampak ti vrjetno se zdaj ne ves da je intel se ogromno pred AMD procesorji, in nimajo zastonj take cene.

Izbira kateri procesor bo pa imel osebek noter pa je stvar posameznika, sam ne dam vec amd procesor nikamor, sem ga imel 3 leta v prenosniku, in je imel temparaturo delavno okoli 80stopinj! Kar pa pri Intel procesorjih ne moremo rect ker dosezajo max 60 stopinj.

In take izjave v katerih primerjate starejse racunalnike 1000mhz halo, kaj je tam pomenilo doseganje velikih temparatur.? Tam vrjetno se nobenga ni skrbelo kaj je to pregravanje, zdaj pa se to vedno bolj dogaja.

Itaq pa se amd ne pise vec tako dobro, ga je Intel z tehnologijo I7 krepko povozil. Je pa res, da za navadne smrtnike ko gledajo le na ceno bo se vedno vzel AMD ki je cenovno ugodnejsi.

Vsak dan delam z racunalniki, ampak ocitno je tukaj mnenje posameznika nezazeljeno, zato brezveze da se sploh kdaj kaj svetujem.
Uporabniški avatar
ClioOwner

Odgovor Napisal/-a ClioOwner »

Kot prvo. Intel ima ceno zaradi monopola. Ne zato, ker je hitrejsi. Tudi v crnih casih Intela, ko je vn dajal za 20% slabse procesorje od AMD-a, je bla cena se vedno veliko visja od primerljivega AMD-evega procesorja.

Glede mobilnih procesorjev, je velik problem razlicni proizvajalec notebook-a. Kak Gericom in take "nepriznane" firme znajo sparat na hlajenju in je zato posledicno taksno segrevanje. Sam imam Turiona X2 in mi se do sedaj ventilator sploh prizgal ni. Seveda zato, ker ne igram igrc na notebooku.

Glede segrevanja starih procesorjev. Najbolj kriticni AMD Athlon Thunderbird 1.4ghz, se je tako grel, da je imel gor vecji hladilnik od danasnjih najhujsih QuadCorev in Phenomov X4. To je blo tam okoli leta 2001/2002 ce se ne motim. Ampak fora je bla v tem, da je ta 1.4ghz Athlon nascal Pentiuma 4 2.4Ghz. Sele 2.6Ghz verzija ga nascala. Je pa res, da se niso tolk greli. O tod ta mit od pregrevanju AMD-a.

In ja vsi vemo, da je Intel TRENUTNO boljsi. Tega nisem zanikal. In vsi vemo, da je AMD na robu propada zaradi nakupa ATI-ja in zaradi vlaganja v napredne tehlogije kot so HyperTheading, Cool n' Quiet, Fusion. Bedno je samo to, da na koncu to Intel vse skopira in se hvali s tem.

In ce se mene vprasa, racionalni kupci kupujejo AMD. Se posebej kaj se tice nizkega in srednjega cenovnega razreda. V najvisjem cenovnem rangu AMD itak nemore konkurirat Intlu.

Znackarski kupci kupijo pa Intla. Pac zato, da imajo obcutek da imajo boljso stvar. Tipicno Slovensko. Ko moj sosed, ki si kupi Golfa novega in pol se hvali, kot da ma Lambota. Ampak okej, nej se veseli.

Sori tako pac js gledam na stvari. In ne podpiram take velke diktatorske korporacije kot so Intel in Microsoft, ki se vtikajo v vse.

Pa brez zamere.
Uporabniški avatar
brezdelnez

MuRiCi napisal/-a:No saj bo vrjetno kr tista kombinacija padla,ki sem jo napisal,mogoce se kaj spremenim(grafiko,procesor) :wink: bom vidu,prvo je treba starga prodat,ker tam kjer imam namen kupit novega,mi je rek,da mi da sam 120-140eur odvisno pac kaj vzamem pri njemu. :?

Mislim da je to dobra cena za tvoj rcunalnik...jaz bi sprejel ponudbo

Mislim da je moja kombinacija boljsa :D :wink:
Uporabniški avatar
MaTe0

clioowner lepo si to napisal. X2 :) Zdaj pa bo bolse da temo prepustimo muricju :D
Uporabniški avatar
MuRiCi

No racunalnik je narocen,hvala za vaso pomoc :smt004
Uporabniški avatar
MaTe0

Kaj si nabavo?
Uporabniški avatar
MuRiCi

No narocil sem to:
Maticna plosca Asus P5Q PRO S775/PCIE/S/R/F/L/F1600

Procesor Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz, FSB 1066, Box

CORSAIR RAM DDR2 TWIN2X 800MHz 4096-6400C4

Sapphire 4850 512MB DDR3 PCIE 2DVI/TVO LITE

Western Digital: WD 640GB SATA2, 16Mb, 7200rpm (WD6400AAKS) BLUE

Samsung: DVD +/- RW SAMSUNG, SATA, LightScribe +Nero S223Q - Crn

(Ohisje) Antec: Three Hundred

LC Power: Napajalnik LC Power LC6550GP-550W/14-Black Silent Giant

S tem,da vrjetno prideta 2 grafi(crossfire)in mocnejsi napajalnik.Vendar ne letos :twisted:
Uporabniški avatar
MaTe0

In cena?
Uporabniški avatar
brezdelnez

In cena?