Clio 1 - napake
Zivjo!
Opazil sem da je cisto prevec tem ala: tezave clio 1, okvara clio 1, tezava 1 letnik 93....
Zato pisem tukaj, da bo cimvec na kupu. Gre za 96 1.4 rn (phase 2 i guess).
1. Centralno na eni strani zadaj ne dela, spredaj pa obcasno-motorcek?
2. zadnji brisalec ne trza-motorcek? VAROVALKE VSE OK
3. ura na armaturni ne trza-menjat?
4. zadnje desno kolo prvo blokira, dooosti prej kot prva dva. Bil na amzs, valji niso pokazali nic posebnega...boben je ociscen.
5. avto ima 142 tkm, po stevcu doseze slabih 170. Po obcutku ne gre nic bolje kot 1.2 16 storia...Predvidevam da to ni vredu...sploh v nizkih ni nobene prednosti.
6. servo se tudi meni slisi, olje pa ni rdece-zelo temno je-crno
Zelim si cimvec "meni pa gre tko in tko, isti problem, menjal in bilo ok,..."
Opazil sem da je cisto prevec tem ala: tezave clio 1, okvara clio 1, tezava 1 letnik 93....
4. zadnje desno kolo prvo blokira, dooosti prej kot prva dva. Bil na amzs, valji niso pokazali nic posebnega...boben je ociscen.
5. avto ima 142 tkm, po stevcu doseze slabih 170. Po obcutku ne gre nic bolje kot 1.2 16 storia...Predvidevam da to ni vredu...sploh v nizkih ni nobene prednosti.
Tadahalan Clio? NO WAY:)))
1. motorcek ali kabli - preveri na prehodu iz karoserije v vrata.
2. preveri kable na prepogibu s strehe v vrata prtljaznika (verjetno bos moral malo razrezati tesnilno gumo, kasneje rez prekrij z npr. izolirtrakom).
3. ce je kabel normalno nataknjen in ne dela, se je verjetno res poslovila.
4. Cakaj... ce kolo prej blokira, bi morala biti na valjih razlika. Sicer pa preveri, kako so nastavljene pakne.
5. Omejitev na AC je 130
.
6. Najprej menjaj olje.
2. preveri kable na prepogibu s strehe v vrata prtljaznika (verjetno bos moral malo razrezati tesnilno gumo, kasneje rez prekrij z npr. izolirtrakom).
3. ce je kabel normalno nataknjen in ne dela, se je verjetno res poslovila.
4. Cakaj... ce kolo prej blokira, bi morala biti na valjih razlika. Sicer pa preveri, kako so nastavljene pakne.
5. Omejitev na AC je 130
6. Najprej menjaj olje.
Mojster, moras se zavedat, da je tak avto ze v letih in nemore bit vse tako kot na novem.frankie napisal/-a:Zivjo!
170 po ravnini ni tako slaba koncna. Mogoce je motor samo len, ker je bil mogoce vecinoma vozen po mestu.
Vsekakor bi pomagau en malo vecji servis, kot so filtri, svecke, olje, tekocine. Se posebej, ce je olje za servo crne barve, to pomeni da je ze prezgano in umazano. Novo olje je rdece barve. Preventivno menjaj tudi zavorno olje, saj DOT3/4 nase vezejo vodo in cez cas se vrelisce spusti in zna se zgodit, ce se recimo bolj dinamicno vozis(noris), kar na lepem brezme nebomo primle, kot bi mogle in imas komot lahko nesreco zaradi tega.
Nikar ne rezi tesnilne gume, ker ti lahko kasneje pronica v vozilo. Razdre se tapeta desnega boka v prtljazniku (zarezes pri kablju luci prtljaznega prostora. odstranis tapicirungo. Na boku bo pritrjen crn plasticen pokrov, ki ga preprosto odstranis s potegom. Pod njim imas vecji crn konektor, ki ga odklopis ter cevko cistilne tekocine zadnjega stekla. potem vse to preprosto potegnes ven iz avta. odklopis se vse konektorje v zadnji havbi ter celotno kablovje potegnes ven. Tako imas pregledno, na mizi vso kablovje ter tudi popravilo je lazje.Marsovcek napisal/-a:2. preveri kable na prepogibu s strehe v vrata prtljaznika (verjetno bos moral malo razrezati tesnilno gumo, kasneje rez prekrij z npr. izolirtrakom)..
Oj fantje (punce?) Hvala za hitre odgovore.
Torej, centralno spredi dela/ne dela, zadi je mrtvo - bo ze ko bo
zadnji brisalec obcasno-takrat ko ga ne rabim
Uro menjat, samo dobit na odpadu
zadnji zavorni cilindri so bli fuuuuc in ni ventil notri bil funkcionalen, prvi test na valjih je bil ocitno amaterski, drugi pa "zadej grabi 160 kg namesto 60kg"
strosek je 17e/kom
tudi drug clio gre enako kot moj...(mi ni jasno kaj so ljudje tako navduseni nad to masino, recimo R5 five se mi je zdelo da gre bolje, celo polo 1.4 60 konjev je obcutno bol cukal pod nizkimi...)
novo olje v servu ni razlike na bolje...
Avto pelje - good enough for me:)
Aja, temperatura vode se ustavi na drugi daljsi crtici (prva cetrtina skale) na stevcu brez obratomera. Je tko ok??? Mislm da ne. Gretje dela tiptop, ventialtor se vklopi na sredini.
Torej, centralno spredi dela/ne dela, zadi je mrtvo - bo ze ko bo
zadnji brisalec obcasno-takrat ko ga ne rabim
Uro menjat, samo dobit na odpadu
zadnji zavorni cilindri so bli fuuuuc in ni ventil notri bil funkcionalen, prvi test na valjih je bil ocitno amaterski, drugi pa "zadej grabi 160 kg namesto 60kg"
strosek je 17e/kom
tudi drug clio gre enako kot moj...(mi ni jasno kaj so ljudje tako navduseni nad to masino, recimo R5 five se mi je zdelo da gre bolje, celo polo 1.4 60 konjev je obcutno bol cukal pod nizkimi...)
novo olje v servu ni razlike na bolje...
Avto pelje - good enough for me:)
Aja, temperatura vode se ustavi na drugi daljsi crtici (prva cetrtina skale) na stevcu brez obratomera. Je tko ok??? Mislm da ne. Gretje dela tiptop, ventialtor se vklopi na sredini.
Ce je s tem cliotom 1.4E vse vredu, mora iti enako kot dci82.
http://www.youtube.com/watch?v=ebglBMWC_4c
http://www.youtube.com/watch?v=ebglBMWC_4c
slika stevca
Re: slika stevca
Najbrz je kriv termostat. Mislim da imam se jaz enega novega doma, ce ga bos imel namen menjati, ti ga dam po ugodni ceni.