Ko obracas volan, vcasih pokne
Ko obracas volan, vcasih pokne
Pozdrav.
Manjsa tezavica na mojem meganu (1.6e, '97). Torej, ko na mestu, ali pa tudi med voznjo pac zavijam z volanom, vcasih na neki tocki pokne. Tko, nekaj se slisi. Kot sem ze omenil, tudi ce stojim na mestu je isto. Zdej pa nevem kaj bi blo. To mi dela ze odkar mam avto (dobro leto), pa nisem mel za mar prevec. Zavija pa vredu, zatika se mi pa tudi nic. Mnenja?
LP
Manjsa tezavica na mojem meganu (1.6e, '97). Torej, ko na mestu, ali pa tudi med voznjo pac zavijam z volanom, vcasih na neki tocki pokne. Tko, nekaj se slisi. Kot sem ze omenil, tudi ce stojim na mestu je isto. Zdej pa nevem kaj bi blo. To mi dela ze odkar mam avto (dobro leto), pa nisem mel za mar prevec. Zavija pa vredu, zatika se mi pa tudi nic. Mnenja?
LP
Renault Megane IV GT-line 1.2 TCe
Pri meni je pozimi tudi malo slabse kot poleti.
Oce mi je rekel da je mozno amortizer, ko ga zavrtis do ene meje, in nazaj, da skoci nazaj . Zvok je tudi malo bolj fedrast bi lahko reku, pa pok prihaja od nekje zunaj. Ce bi znotraj bi ugotovil. Samo zdej ne vem, se mora amortizer prosto premikati ali je pa kaj zarustal
.
Oce mi je rekel da je mozno amortizer, ko ga zavrtis do ene meje, in nazaj, da skoci nazaj . Zvok je tudi malo bolj fedrast bi lahko reku, pa pok prihaja od nekje zunaj. Ce bi znotraj bi ugotovil. Samo zdej ne vem, se mora amortizer prosto premikati ali je pa kaj zarustal
No, to bi bil lahko razlog, da bi z zavijanjem "navijal" amortizer, in kot je pac nasponan, skoci na mesto in se pac slisi to kar govorim. Bom jutri malo pogledal. So tole serijski lezaji ali...?teso napisal/-a:jst bi prej reku da mu je sel lezaj zgoraj pri amortizerjih.
imel na 19ki enak problem
Skoraj tocno - amortizer se itak vrti, vendar ce steka volan, ti navije vzmet (feder) in ko enkrat spusti, se zaslisi cuden kovinski zvok - skoraj isto kot ce bi s kladivcem udaril po fedru. Vsemu je pa vzrok slab lezaj na amortizerju.DeurJ@N napisal/-a:No, to bi bil lahko razlog, da bi z zavijanjem "navijal" amortizer, in kot je pac nasponan, skoci na mesto in se pac slisi to kar govorim. Bom jutri malo pogledal. So tole serijski lezaji ali...?teso napisal/-a:jst bi prej reku da mu je sel lezaj zgoraj pri amortizerjih.
imel na 19ki enak problem
Vcasih je dovolj ce se razdre, spuca in dobro namaze, vcasih pa je treba nov lezaj. Brez orodja za stiskanje vzmeti pa ne mores doma narediti nic.
LP, Samojed
Sem danes pogledal in kriv je lezaj pri amotizerju. Vglavnem med obracanjem se zatika in pol se amortizer sprosca ker ga spona. Je pa na voznikovi strani, tist na sovoznikovi je vredu.
Je kaksna moznosti da samo amortizer dol vzamem pa podmazem brez razstavljanja ferdra, itd...?
LP
Je kaksna moznosti da samo amortizer dol vzamem pa podmazem brez razstavljanja ferdra, itd...?
LP
Evo, zadeva obnovljena
Sm samo razstavil amortizer, ocistil lezaj, malo pobrusil lezisca ker so bila zarjavela, vse dobro namazal z mastjo in dela. Ni ravno tako kot bi moglo biti, je pa veliko boljse. Vazno samo da mi sedaj volan ne poka vec, to je glavno
Je pa po obcutku sedaj tako kot na drugi strani.
Sm samo razstavil amortizer, ocistil lezaj, malo pobrusil lezisca ker so bila zarjavela, vse dobro namazal z mastjo in dela. Ni ravno tako kot bi moglo biti, je pa veliko boljse. Vazno samo da mi sedaj volan ne poka vec, to je glavno
Da ne odpiram nove teme, pri mojemu twingu tudi obcasno rahlo poci v volanu, ponavadi ko avto en cas stoji in volan obrnem za vsaj 1 obrat. To se mi zgodi priblizno 2x na dan. Bi se moral kaj sekirati zaradi tega, ali je to normalno?
Pa se eno vprasanje: je normalno, da ce na mestu v prostem teku dodas gas (da gre npr. do 4000 obratov) in ko obrati padejo postane volan za priblizno 7 sekund trd, kot da nebi bil servo?
Pa se eno vprasanje: je normalno, da ce na mestu v prostem teku dodas gas (da gre npr. do 4000 obratov) in ko obrati padejo postane volan za priblizno 7 sekund trd, kot da nebi bil servo?