intervalno brisanje
intervalno brisanje
Imam Renault Scenic 1.9 dci 2004 let. in ne deluje intervalno brisanje prednjih brisalcev + avtomatsko brisanje - senzor za dez . Hitro brisanje pa dela !
Kaksna napaka bi lahko bila ?
Lp !
Kaksna napaka bi lahko bila ?
Lp !
Funkcije intervalnega brisanja pri senzorju za dez ni,saj zato je senzor za dez.Ce avto ugasnes,potem pa ponovno zazenes,rocica brislcev pa je ostala v prvem polozaju ti le ti ne bodo delovali.Najprej moras izklopiti nato pa ponovno vklopiti.Tako vsaj deluje na laguni2,pri tebi pa najbrz tudi tako.
Včasih vozim hit,včasih pa počas
Upostevaj navodila, vsaj za probati je.vojko1962 napisal/-a:Funkcije intervalnega brisanja pri senzorju za dez ni,saj zato je senzor za dez.Ce avto ugasnes,potem pa ponovno zazenes,rocica brislcev pa je ostala v prvem polozaju ti le ti ne bodo delovali.Najprej moras izklopiti nato pa ponovno vklopiti.Tako vsaj deluje na laguni2,pri tebi pa najbrz tudi tako.
Pri meni je enako na Laguni.
Nisi dobro razlozil problema:
- ali ti brisalci na 1. stopnji (avtomatika) sploh ne delajo, kljub temu, da imas rocko na 1. stopnji,
- ali ti pac ne delajo na 1. stopnji dokler ne izklopis brisanja ter ga ponovno vklopis na 1. stopnjo?
Program za avtomatiko brisalcev je napisan tako, da se po zagonu motorja ne zazene samodejno, ceprav je rocica na 1. stopnji. To je narejeno zaradi varnosti, ker npr. pozimi zvecer se pripeljes domov in imas vklopljeno avtomatiko brisalcev. Zjutraj pozenes avto in se brisalci ne smejo vklopiti samodejno, ker so lahko primrznjeni na steklo ali zasuti s snegom. Ce tega ne bi bilo, bi prihajalo do poskodb metlic, prenosa ter motorja brisalcev.
Ajd.
- ali ti brisalci na 1. stopnji (avtomatika) sploh ne delajo, kljub temu, da imas rocko na 1. stopnji,
- ali ti pac ne delajo na 1. stopnji dokler ne izklopis brisanja ter ga ponovno vklopis na 1. stopnjo?
Program za avtomatiko brisalcev je napisan tako, da se po zagonu motorja ne zazene samodejno, ceprav je rocica na 1. stopnji. To je narejeno zaradi varnosti, ker npr. pozimi zvecer se pripeljes domov in imas vklopljeno avtomatiko brisalcev. Zjutraj pozenes avto in se brisalci ne smejo vklopiti samodejno, ker so lahko primrznjeni na steklo ali zasuti s snegom. Ce tega ne bi bilo, bi prihajalo do poskodb metlic, prenosa ter motorja brisalcev.
Ajd.
Zadnjič spremenil Pudl, dne 10 Dec 2008, 10:28, skupaj popravljeno 1 krat.
Tako se dogaja pri nasemu cliotu. Pri meganu od 86-4PJ dela senzor superfinofajnDoctor DJ napisal/-a:kje pa pise da pri meganu delajo super?
![]()
dez konstantno pada, brisalci vklopljeni prek senzorja, en cas normalno delajo pol se jim pa cez cas zmesa in delajo kot nori, in to v vseh pozicijah
Izgleda da je potem cisto odvisno od srece, na kaksen senzor naletis.
No, da vam razlozim se svojo zgodbo. Imel sem Scenica letnik 2004 in senzor za dez je deloval, kakor mu je prislo, nikakor pa ne skladno z vidljivostjo skozi sipo, imel pa je narejeno tako kot je opisano zgoraj - se pravi da po izklopu vozila in ponovnem zagonu ni vec brisalo, kljub rocici na 1. stopnji, ampak si moral rocico izklopiti, pa ponovno vklopiti.
Sedaj imam novega Scenica (zaradi prometne nesrece, nema veze)....Pri tem pa senzor dela vec kot odlicno, nima pa izklopa brisalcev, ko enkrat ugasnes avto in pustis rocico na 1. stopnji. Se pravi ko ga spet zalaufas, brisalci delajo, brez da kaj pipnes...
MISOXP - pri tebi mislim da je najbolj verjetno zanic kontakt za prvo stopnjo v sami rocici
Sedaj imam novega Scenica (zaradi prometne nesrece, nema veze)....Pri tem pa senzor dela vec kot odlicno, nima pa izklopa brisalcev, ko enkrat ugasnes avto in pustis rocico na 1. stopnji. Se pravi ko ga spet zalaufas, brisalci delajo, brez da kaj pipnes...
MISOXP - pri tebi mislim da je najbolj verjetno zanic kontakt za prvo stopnjo v sami rocici
Res je, s tem da se je meni tudi dogajalo, da brisalci na 1 stopnji niso delali, delali so samo na 2 in tretji stopnji z enako hitrostjo. Problem odpravljen z menjavo UCH enote (pod garancijo)scenicII napisal/-a:No, da vam razlozim se svojo zgodbo. Imel sem Scenica letnik 2004 in senzor za dez je deloval, kakor mu je prislo, nikakor pa ne skladno z vidljivostjo skozi sipo, imel pa je narejeno tako kot je opisano zgoraj - se pravi da po izklopu vozila in ponovnem zagonu ni vec brisalo, kljub rocici na 1. stopnji, ampak si moral rocico izklopiti, pa ponovno vklopiti.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
koliko je pa meni enih zivcou pozrl tale brisalec ....
scenic 2004, ze od vsega zacetka, kar ga imam ( cca 2 leti ) stalno eno ljubo skripanje, pa tako kot pri doctorjevem opisu, ....
pa sem sel na servis, kupil nove ( kao originalne - a ne v renaultovi skatli ) brisalce, in sedaj vse dale BP. skoraj ne bi verjel, a laicno bi razmisljal, da prej brisalci niso pravilno opravljali svoje funkcije, zato je tudi senzor zaznaval stanje kot ga pac je. je bilo pac cca 60 eur, ampak sedaj mi je radio zelo prijetno poslusati
scenic 2004, ze od vsega zacetka, kar ga imam ( cca 2 leti ) stalno eno ljubo skripanje, pa tako kot pri doctorjevem opisu, ....
pa sem sel na servis, kupil nove ( kao originalne - a ne v renaultovi skatli ) brisalce, in sedaj vse dale BP. skoraj ne bi verjel, a laicno bi razmisljal, da prej brisalci niso pravilno opravljali svoje funkcije, zato je tudi senzor zaznaval stanje kot ga pac je. je bilo pac cca 60 eur, ampak sedaj mi je radio zelo prijetno poslusati