To pr teb je serijska napaka. Zadevo resujejo uspesno vsi tunerji, npr rsr v crnucah, za male dnarje.bfranc napisal/-a:glej , jaz vozim octavio 1.9 tdi ki ima tud nekaj poblemov - serijsko ( topel ne vziga, stevci padejo na nulo ...), ima pa tudi problem, ko so morali menjavati glavni rele st. 109, ker so se pregrevali in s tem tud crkovali.Vozil si se po cesti, ko je avto crknil in ni hotel vec vzgat.Ta rele je povezava z ECU jem. Moja ni hotela topla vzgat starter je vrtel tudi do 10 sekund pa nic.Problem je bil v senzorju temperature vode, ko si ga izklopil je avto vzgal takoj.
Probaj sneti kabel od senzorja temperature vode in probaj vzgat, probaj menjat rele z kaksnim rabljenim ali pa ga pomeri ce dela, preveri kaksne napake ti javlja tester, pa jih probaj odpravit.Samo vprasam, grelne svecke ti delajo?
Laguna 1,9 dci l. 2003 - Napaka: Vecja okvara na vbrizgu
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
ja res za wolksfagne je to problem teh tdi jev ki slabo vzgejo ko so topli
imam golfa 5 in tudi ko je topel vzge z zakasnitvijo, ko je mrzu pa brez problema in kot je rekel predhodnik ti to z reprogramiranjem porihtajo npr. RS al neki takega v ljubljani.
ni mi pa jasno zakaj to ne porihtajo na uradnih servisih
dovolj bo o tem ker je to za drug forum
za laguno pa preverte tudi sam racunalnik da ni kaj narobe z njim, ker ce ne pride gorivo na sobe pol verjetno ne dobi toka, samo pa bi pomoje tester pokalzal kaksne napake in to prav na relejih ki so povezani z racunalnikom...
....
smo pa meli mi doma s thalio podoben problem, sicer bencinc ampak je sou lih racunalnik in ne blo ne bencina na sobah in ne iskre na aveckah....
lp.
imam golfa 5 in tudi ko je topel vzge z zakasnitvijo, ko je mrzu pa brez problema in kot je rekel predhodnik ti to z reprogramiranjem porihtajo npr. RS al neki takega v ljubljani.
ni mi pa jasno zakaj to ne porihtajo na uradnih servisih
dovolj bo o tem ker je to za drug forum
za laguno pa preverte tudi sam racunalnik da ni kaj narobe z njim, ker ce ne pride gorivo na sobe pol verjetno ne dobi toka, samo pa bi pomoje tester pokalzal kaksne napake in to prav na relejih ki so povezani z racunalnikom...
....
smo pa meli mi doma s thalio podoben problem, sicer bencinc ampak je sou lih racunalnik in ne blo ne bencina na sobah in ne iskre na aveckah....
lp.
Malo off topic-a.To kar sem jaz napisal bi preveril kot prvo, ce ne drugace pa multimeter v roke da vidim do kod pride elektrika.Glede tistega rsr- a pa ne dam 120 eur, da mi bi odpravil tezave s toplim vzigom, saj sem dobil navodila po internetu za montazo releja, kar me je kostalo 5 eur., za stevec pa racunajo 150 eur.Misli da to niso male pare vsaj zame.
Upam da bo lastnik te lagune prisel cimbolj poceni skozi, saj je brezveze menjavati dele, ce ne ves kaj je narobe( cudi me da na internetu po drugih forumih pisejo o enakih napakah pa kako jih popravijo).
Upam da bo lastnik te lagune prisel cimbolj poceni skozi, saj je brezveze menjavati dele, ce ne ves kaj je narobe( cudi me da na internetu po drugih forumih pisejo o enakih napakah pa kako jih popravijo).