zvok bzzzzz iz armature SCENIC II

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Tomazpog

zvok bzzzzz iz armature SCENIC II

Odgovor Napisal/-a Tomazpog »

Zivjo.

Pred kratkim sem opazil, da mi v armaturi, pri LCD stevcih prihaja ven cuden elektronski zvok, tako nekako : BZZZZZZZZZZZ
To sem opazil zdaj, ko imam radio cisto na potiho. Zvok je v bistvu kar precej glasen, tako, da ga se sopotnik zadaj slisi..
Po moje je nekaj narobe v displayih. Ima kdo kaksen podoben primer.
Avto je Scenic II 2005 1.6.16v
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

kaj mas mogoce avtomatsko klimo ali navadno rocno?
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Tomazpog

Odgovor Napisal/-a Tomazpog »

sinko napisal/-a:kaj mas mogoce avtomatsko klimo ali navadno rocno?

avtomatska klima, nastavljenea skos na 20 stopinj. Ampak slisat je tak elektronski bzzz...
lagunec

Odgovor Napisal/-a lagunec »

Tudi pri moji laguni 1,9 dci letnik 2003 se pojavlja isto, slisati je kot, d abi nekja svasalo potem ko se segreje pa utihne, tudi meni ni jasno kaj bi to lahko bilo.
Uporabniški avatar
steiner

Odgovor Napisal/-a steiner »

Imam enak zvok v Scenicu... Problem ni gor v stevcih, ker meni po menjavi stevca se vedno brni.
Uporabniški avatar
bostjan1111

Odgovor Napisal/-a bostjan1111 »

Problem je v senzorju avtomatske klime, ki se nahaja v ohisju vzvratnega ogledala. Ta senzor ima en ventilatorcek, ki zgleda po enem casu zacne rahlo brnet. Sem enkrat ze razdiral, pa neki mazal tist z WD-jem, pa je blo boljs ampak samo za kratek cas. ne vem pa kako resit za vedno.
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Sem imel enak problem v cliotu, pa sem izklopil tisti ventilatorcek in je bil mir :)
Slika
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

bostjan1111 napisal/-a:Problem je v senzorju avtomatske klime, ki se nahaja v ohisju vzvratnega ogledala. Ta senzor ima en ventilatorcek, ki zgleda po enem casu zacne rahlo brnet. Sem enkrat ze razdiral, pa neki mazal tist z WD-jem, pa je blo boljs ampak samo za kratek cas. ne vem pa kako resit za vedno.

da tocno to je to pri laguni meganu cliotu twingotu, vsi ki majo auto klimo majo ta ventilator pod vzvratnim ogledalom ki je mislim da za vlago al nekaj takega in pozimi ko se malo ohladi zacne brnet po domace povedano dokler se notranjost avta ne segreje. dobro ga je vsake tolko cajta razdret in spihat umazanijo jaz nisem nic mazal z nicemer samo spihal in je blo bol tiho je pa logicno da je pozimi malo glasnejsi, poleti se ga ne slisi, tako da edina resitev je to al pa odklopit samo pol ne vem kak klima dela
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Ce je odklopljen, potem malo kasneje zazna spremembo temperature. Ampak je treba odklopiti samo ventilator, ne tudi senzor. Drugace pa mislim da ta ventilatorcek nemore biti prav drag.
Slika
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

bostjan1111 napisal/-a:Problem je v senzorju avtomatske klime, ki se nahaja v ohisju vzvratnega ogledala. Ta senzor ima en ventilatorcek, ki zgleda po enem casu zacne rahlo brnet. Sem enkrat ze razdiral, pa neki mazal tist z WD-jem, pa je blo boljs ampak samo za kratek cas. ne vem pa kako resit za vedno.
Se podpisem. Pri meni je bil problem v tem ventilatorcku. Sem ga zamenjal in je bil mir eno leto, sedaj pa tudi tale brni, dokler se ne segreje. Ampak sedaj ko vem kje je problem me ne moti. Na zacetku sem mislil da je kaj z "racunalnikom" ali kaksno elektroniko narobe, ker zvok je res podoben, kot da je kaj v stiku... :)
lagunec

Odgovor Napisal/-a lagunec »

ze mogoce, samo zvok se ne slisi nad glavo kjer je vzvratno ogledalo ampak prav armaturni plosci, poleg tega so zacle lopute za dovod zraka v kabino pokati in skripati dokler se ne ogreje in nastavi samo, zgleda, da bo treba do servisa.
Odgovori