motor od 19-ke
- marcel_mastnak
- Kraj: celje
motor od 19-ke
A je kdo ze dajal motor 1.4 od 19-ke v petko? Js mam en zelo dobr motor doma petko pa tud in bi se poigral in mel 80 konjev to bi blo vsaj mal nad povprecjem zato me zanima ce pase kr na nosilce in na menjalnik od petke five al morm tud menjalnik menjat pa kaksne nosilce priredit?
Je pa se ena vrjanta. Ekspess ma na desni strani z 1.4e motorjem posebej nosilec ki bi ga lahko prsvasou pa nosilc od cliota z takim motorjem pa to zmontiras pa mas. Ta nosilec od ekspresa mam pa se jest doma kt sm ga enkat od enga ekspresa dol odfleksou kt sm ga mislu ponucat pa dat 1.4e motor notr pa sm se premislu. Ti bom se ksno slikco gor dau da bos vidu kako to zgleda!
RENAULT 5 1.4e RT
RENAULT 19 16V
RENAULT 19 16V
To je bedarija. Prevec dela za slabsi efekt. Lepo tri lukne v nosilc in to je to.Svamca napisal/-a:Je pa se ena vrjanta. Ekspess ma na desni strani z 1.4e motorjem posebej nosilec ki bi ga lahko prsvasou pa nosilc od cliota z takim motorjem pa to zmontiras pa mas. Ta nosilec od ekspresa mam pa se jest doma kt sm ga enkat od enga ekspresa dol odfleksou kt sm ga mislu ponucat pa dat 1.4e motor notr pa sm se premislu. Ti bom se ksno slikco gor dau da bos vidu kako to zgleda!
Dve stvari pricajo proti takemu pocetju, prvi je ta da je znanec na tak nacin nardil in mu je odtrgalo ta konec iz sasije, drugi pa ta da se tak "bingljajoci" motor dosti bolj premika vzdolzno glede na karoserijo, in rata pri vecjih konjenicah kar problem.Svamca napisal/-a:Bedarija ja al pa ne. Ubistvu bi pa tko naredu kot bi blo fabrsk pr ekspresu ker je narjen po sasiji 5ke. Ucink je pa po mojih pojmih se najbolsi, ce si kdaj vidu kako ma ekspres 1.4e motor vpet!!!
Se strinjam s UrosRom.. ..zakaj bi svasu tist "binglajoc" nosilec na karoserijo, ce pa lahko samo desni nosilec malenkost predlas? Pa tisti "binglajoci" nosilci so dokaj slabi oz radi crkujejo (guma se znuca).
Drugace pa za vgradnjo 1.4 Energy motorja v 5ko potreujes:
- komplet 1.4 energy motor (s kolektorji, fergazerjem itd)
- ce imas motor s fergazerjem, se lahko uporabi instalacija kar od 1.1/1.4 motorja iz 5ke, ce pa imas motor s SPI (enotockovnim vbrizgom) pa potrebujes instalacijo od tega motorja + bencin pumpo itd
- hladilnik vode od cliota/19ke in vse cevi za vodo + ekpanzijsko posodo
- razdelilec vziga
- prvo koleno izpuha od clita 1.2/1.4
Menjalnik lahko uporabis od 5ke, prav tako polosi...
Drugace pa za vgradnjo 1.4 Energy motorja v 5ko potreujes:
- komplet 1.4 energy motor (s kolektorji, fergazerjem itd)
- ce imas motor s fergazerjem, se lahko uporabi instalacija kar od 1.1/1.4 motorja iz 5ke, ce pa imas motor s SPI (enotockovnim vbrizgom) pa potrebujes instalacijo od tega motorja + bencin pumpo itd
- hladilnik vode od cliota/19ke in vse cevi za vodo + ekpanzijsko posodo
- razdelilec vziga
- prvo koleno izpuha od clita 1.2/1.4
Menjalnik lahko uporabis od 5ke, prav tako polosi...
- marcel_mastnak
- marcel_mastnak
- marcel_mastnak
Dolg me ni blo
Tu je nekaj slik menjave motorja in nosilcev, zadnji dve sliki pa govorita zgodbo kaj se naredi ce ti poci raztezna posoda in se avtu mal prevec dvigne temperatura ampak k sreci ni blo nic druga kot tesnilo glave( moj vcerajsnji projekt) Avto spet gre ko metek. Drugac pa s tem motorjem gre 205 po stevcu s tem da je mal znizan pa nizji odbijaci so.
http://picasaweb.google.com/lemonn.tree ... 3005608354
Tu je nekaj slik menjave motorja in nosilcev, zadnji dve sliki pa govorita zgodbo kaj se naredi ce ti poci raztezna posoda in se avtu mal prevec dvigne temperatura ampak k sreci ni blo nic druga kot tesnilo glave( moj vcerajsnji projekt) Avto spet gre ko metek. Drugac pa s tem motorjem gre 205 po stevcu s tem da je mal znizan pa nizji odbijaci so.
http://picasaweb.google.com/lemonn.tree ... 3005608354