elektrika!?
elektrika!?
zadne case mi nekj nagaja elektrika...vidm,da mi vse
lucke utripajo-niha elektrika..tud lucke v armaturi,ma vse!
In to med vozno tud,ce das gas sploh ne vpliva na to!
Najprej sm mislu,da ojacevalec pobira el.,pa jo ne!
A mislte,da je samo akomulator slab...al je se ksn drug
mozen vzrok!?
LP
lucke utripajo-niha elektrika..tud lucke v armaturi,ma vse!
In to med vozno tud,ce das gas sploh ne vpliva na to!
Najprej sm mislu,da ojacevalec pobira el.,pa jo ne!
A mislte,da je samo akomulator slab...al je se ksn drug
mozen vzrok!?
LP
Clio Slovenian Open 1.4 95'
da bi svecke vplivale ne verjamem
sem imel pa podoben problem pred leti na R5, defekten je bil regulator napetosti na alternatorju in pa popolnoma obrabljene krtacke alternatorja - krtacke je dobesedno pozrlo ravno zaradi okvare regulatorja, obicajno so krtacke kar na regulatorju.
Lahko ti tudi kaksna dioda usmernika prebija - alternator ima namrec trofazno izmenicno transormacijo v enosmerno.
voltmeter v roke in preveriti, ce je napetos med 13,5-14,5 V ko motor tece
sem imel pa podoben problem pred leti na R5, defekten je bil regulator napetosti na alternatorju in pa popolnoma obrabljene krtacke alternatorja - krtacke je dobesedno pozrlo ravno zaradi okvare regulatorja, obicajno so krtacke kar na regulatorju.
Lahko ti tudi kaksna dioda usmernika prebija - alternator ima namrec trofazno izmenicno transormacijo v enosmerno.
voltmeter v roke in preveriti, ce je napetos med 13,5-14,5 V ko motor tece
Jst sem meu isti problem... Najprej use zmigalo (znak za airbag, kodiranje motorja,..) sam men ni hotu uzgat. Niti "kasljal" ni, je dal tak zvok k da bi s kladvom udarjal hitro po plehu. Na konc je blo ze tako zjebano da recimo smerniki niso vec delovali "po ritmu" so sli hitro pa pocas, senzor za tank je skakal gor pa dol... No in jst cel posran kaj je zdej to, namrec cez 12ur sem mel u planu 1500km dolgo pot za naredit
Pelem na servis, dobim klic za 15min da je akomulatur bil prazn in to je to... Usa pizdarija zarad tega. Kar je cudno ker iskra je bila kar velika ko sem probaval ce je prazna baterija.. Sicer mogoce pr teb ni to, upam pa da je, ker ce je baterija zanic je to najmanjsi problem, probej na kasno drugo baterijo prklopt pa srecno! 
se strinjam prva tocka je sigurno akomulator, tako, kot je ze sam predvideval - vsak avtoelektrikar bi moral imeti tester za baterije
pa tudi sam lahko predvidis stanje, slisis, kako motor obraca, starost baterije, stanje oz. nivo tekocine v bateriji itd....
marcus, nisem najbolje razumel od kod kovinski zvoki, verjetno ne iz armature in stevcev!
je bilo morda od starterja - elektromagnet zaganjaca? za elektromotor pa je zmanjkalo moci!
pa tudi sam lahko predvidis stanje, slisis, kako motor obraca, starost baterije, stanje oz. nivo tekocine v bateriji itd....
marcus, nisem najbolje razumel od kod kovinski zvoki, verjetno ne iz armature in stevcev!
je bilo morda od starterja - elektromagnet zaganjaca? za elektromotor pa je zmanjkalo moci!
Re: elektrika!?
Glede na to da ti napetost stalno narasca in pada je najbrs regler (regulator napetosti) sel po gobe. Ce imas moznost, pomeri z voltmetrom koliko ti kaze v prostem teku in koliko pri npr. 3000 obratih.
si avtoelektrikarja ze obiskal? izmerjena napetost na bateriji?
da avto cuka je lahko 1001 razlog, najpogostejsi dovod bencina, morda zamasen filter (ce se menja po servisnih intervalih tega problema ni)
in pa elektro del, razdelilna kapa, rotor, kabli, svecke.... ce ni bilo menjano ze delje casa je smiselno nastete dele menjati, ni drago
morda je vzrok tezav samo kaksen slab ali oksidiran kontakt od baterije naprej - sedaj, ko je toliko vlage, dezja in hladno, slab kontakt lahko povzroca tezave
servisiras sam? na domacem servisu ali pooblasceni R servis?
da avto cuka je lahko 1001 razlog, najpogostejsi dovod bencina, morda zamasen filter (ce se menja po servisnih intervalih tega problema ni)
in pa elektro del, razdelilna kapa, rotor, kabli, svecke.... ce ni bilo menjano ze delje casa je smiselno nastete dele menjati, ni drago
morda je vzrok tezav samo kaksen slab ali oksidiran kontakt od baterije naprej - sedaj, ko je toliko vlage, dezja in hladno, slab kontakt lahko povzroca tezave
servisiras sam? na domacem servisu ali pooblasceni R servis?