Nene fantje kaj vam je no dajte pobu mal vesela, ce misl da bl k se vrti vec konjev da me pol pac je tako, zato pa se se sportni avti vrtijo na 9k obratov, ker ce bi se samo na 7 bi mel 100 konjev manj.
Zdej pa mal resnosti. Lej iz lastnih izkusenj povem da sem svojega klijeka, s fergazerjem vcasih tisu tud na 7000 obratov (Tadej je bil celo prica) in ti moram povedat da vse kar je preko meje 6500 je matranje avtomobila plus tega pa da pride do 7000 in preko traja pa traja pa traja.
Ce das frgazer gor, pol sploh avto nima blokade, sam ti povem da bos razocaran, ker tud ce avto nima blokade se ne vrti v nedogled, ker enostavno ne more
pa potem se na razdelilni kapi zasuci kapo malenkost nazaj, da bo prej iskro dajalo. Poraba bo sicer vecja, bos pa v visjih vrtljajih imel vzig boljsi, posledicno tudi malenkost spremenis karakteristiko motorja.
mene zanima kaksen je kljuc da ga grem prej kupit ce je specialn. ni dolgo od tega ko sem nastavljal ventile ampak nisem bil pozorn ker nisem mislil da bom to pocel.
marcel_mastnak napisal/-a:mene zanima kaksen je kljuc da ga grem prej kupit ce je specialn. ni dolgo od tega ko sem nastavljal ventile ampak nisem bil pozorn ker nisem mislil da bom to pocel.
Za ventile nastavit mas 10 kluc pa ravni izvijac!
Pokrov ventilov pa je mislim da torx 50!
Samojed napisal/-a:Petka ma navadne, 17 kljuc oz. gedora pa gasa.
Cist odvisno katere kupis nove. Od Elringa so na torx. Za prisraufat moras imet pa tudi moment kljuc in kotomerni krog.
@marcel_mastnak: Glede vrtenja motorja....
Edina stvar ki ti bo pomagala so odmicne gredi (oziroma ena pri 8v motorju) in pa vecja kompresija. Ce pa hoces se kaj vec bo pa treba malo globje seci v zep. Za to da bo motor laufal dobro je potrebno vsaj imeti fergazar oz. preprogramirat racunalnik.
Malo si preberi sticky temo od Robi1000 "Hitri vodic po tuningu" v tuning podforumu. Tam je kar dobro opisano kaj pridobis s cem in okvirne cene.