Laguna 2006 - okvara menjalnika

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
matjazxy

Laguna 2006 - okvara menjalnika

Odgovor Napisal/-a matjazxy »

Pozdravljeni,

Pred kratkim sem kupil Laguno Grandtour, l.2006. Ko sem jo peljal na prvi servis, je bilo ugotovljeno, da menjalnik pusca olje in sicer naj bi menjalnik ne tesnil dobro (potrebno naj bi bilo razstaviti in na novo zatesniti).

Mehanik je za prvo silo dolil 1.5l olja za menjalnik, danes pa sem avto odpeljal na VIS Ljubljana na popravilo, ker sem ga tam kupil (avto ima 37.000 km) in ima se 30 dnevno garancijo.

Zanima me, ce je imel kdo podoben problem in kako ga je resil? Prvi mehanik mi je tudi dejal, da se je to zgodilo tudi pri Golfu V, z zelo malo kilometri, zdi se mi pa, da sem nekje na tem forumu zasledil tudi, da je nekdo ugotovil (ko je kupil oz. kupoval laguno prav tako letnik 2006), da je bil menjan menjalnik...

Gre za hibo te serije????

LP in hvala za odgovore...
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Pa kaj ce se je to zgodilo pri Golfu? To se ne sme zgodit, je okvara in ce mas garancijo jo morajo pokrit!
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

mogoce slaba manseta???
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
matjazxy

Odgovor Napisal/-a matjazxy »

Peljal na servis, bojda je bilo notri prevec olja in je zato bil masten menjalnik (ko so ga nalili na servisu notri, ga je potem vrglo ven).

Na servisu so obrisali, sedaj bom nekaj casa vozil, potem pa preveril in ce bo suho je to to, ce ne pa..... ni to to. :roll: :roll:
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

in pol ne bo to to pa 30 dni bo slo mimo in bojo reklo obrise se pod nosom z garancijo, lepo to delajo banda, upaj pa da je res samo to krivo
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
Mr.B

Odgovor Napisal/-a Mr.B »

he,he... dobro so te tole nategnili... ja - kmalu ne bo vec 30 dni...

P.S: menjalnik lagune ima odusni ventil, skozi katerega se sprosca tlak, ki nastaja v ohisju menjalnika. Mislim, da bi tudi olje (ce ze mora ven) slo skozi ta ventil. Nahaja pa se na zgornjem delu menjalnika.
l.p., Mr. B
Uporabniški avatar
Mr.B

Odgovor Napisal/-a Mr.B »

Po mojem bi bilo dobro, da bi pri takem obisku, kjer se te "na hitro resijo", dobil kaksno potrdilo (cas, datum, podpis odg. osebe). Tako dokazujes, da si zadevo reklamiral v zakonitem roku.
l.p., Mr. B
Odgovori