Clio Williams l.94 No. 6035

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

2.0 bloki so vsi 82.7 x 93.0 (vkljucno z RS-om). 1.8 16v ma pa krajsi hod in premer bata (za pol mm). Verjetno ga ni tolk tezko dobit no.

Tole z dihtungo nevem ce bo dobr. V nobenmu primeru tole z bati ni dobr. Verjamem da tole honanje ni blo pocen, sam mal razmisl kaj pocnes spet. Tolk dnarja zmetu za bate pol bos pa spet neki muckov z blokom.

Ce je ze motor narazn preverte glavno gred pa ojnice. Tle neki ne stima. Blok, ojnice al pa glavna gred.

V koncni fazi bi bilo pa najboljse da mal se sparas pa nardis tko k se zagre. Nared vse iz nule, dub nekje dobr blok pa zrihti.

Drgac se da pa tud blok premert da se ugotovi ce je bil znizan, da ne bo ostal samo pri ugibanju. :wink:
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Jaz na tvojem mestu nebi dal brusit batov.....skoda jih je ker so hudi....

Probaj dobiti kje kako maso - tesnilo ali pa daj izdelat zadevo po meri, vendar odnesi blok s seboj, da bo izdelano v nulo.....

Ce bos neki pacal brez veze, bo sranje.....ce si ze zacel delat da je vse v nulo, tako tudi koncaj ( ne zajebat na koncu )..... bos vsaj vedel kaj imas in bos to tudi cenil, ce bos neki napol naredil, te bo pa skoz moril.....
Drugace pa hudo tole vse skupi..... :shock:
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
CliYo II

Odgovor Napisal/-a CliYo II »

no u glavnem

uceri sm su pol prevert se par stvari...uzamem en bat ven uzamem ojnico dol grem po tastar bat se tam uzamem ojnico in lejga zlomka ojnici sta popolnoma enako dolgi...(po informacijah ki sem jih dobiu naj bi bile ojnice na starih batih dalse...opa kaj pa zdej) edino kar je razlika je to da so te nove ojnice malo konstrukcijsko mocnejse...

...treba bo dobit kaksne mere kok morjo bit dolge ojnice ker na njih ne najdem nobene kataloske (saj ucer jih nism) bom se enkrat pogledou...

pol treba bi blo dobit mere bloka vsaj visino sej se da to doma zmert ker 2 mm je kat dost ze tko da se da...

razmisljam pa tud u tej smeri da glavna gred sploh ni taprava (glede na to kok je vsa neki pobrusena) in ima predolg hod (se pravi je 2 mm predolga)

zdej eni predlagate neko distancno plosco al pa debelej tesnilo...u tem primeru ce pustimo tko k je bi blo treba med glavo in blok poglozit usaj 5mm
Uporabniški avatar
CliYo II

Odgovor Napisal/-a CliYo II »

Tommy30 napisal/-a:Jaz na tvojem mestu nebi dal brusit batov.....skoda jih je ker so hudi....
pol loh tastare nazaj damo pa smo na istem kt pred 2ma mescema
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

Dolzina ojnice bi morala biti po Wossnerjevih podatkih za ta motor 144mm. Za glavno gred se bom pa se malo pozanimal okoli.
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Uporabniški avatar
Shusuglao

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

dobre zivce mas, mene bi ze v oblazinjeno sobo zaprli :)
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
robi1000

Mah jst sm itak norc. 8) Moji zivci so pa iz inconela... :D
Slika
Uporabniški avatar
dete
Kraj: okolica Velikih Lašč

Odgovor Napisal/-a dete »

pa debelo denarnco :wink:
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Iz inconela 8) pol velik zdrzijo pa se visoka temperatura more bit da se "deformirajo" :lol:

ti si se sigurno pogovarjal s stanom glede tega. A bi se dalo blok 1.8 16v predelat na 2.0 mere? Je treba samo cilindre pohonat al je treba tudi pri glavni gredi kej spreminjat?

Kaj pa ce bi kdo, ki je blizu Ita meje, bil tolk dober in Robiju mal pomagal, pa sel mal po odpadih in ce vidi ksnga Clia Williams ali pa se boljse Megane coupe 2l 16v in mu to sporoci....?
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
Little_tortilia_boy

Odgovor Napisal/-a Little_tortilia_boy »

f4r blok je visok 280.2mm to je od RS-a, zdej ce je f7r tud tok pa uprasanje ker ni podatka ampak mislm da bi kr mogla bit glih....
Slika
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

Kolk pa stane blok pohonat, jest vem za en zariban 2.0 motor in mislem da je blok se uredu, sam ce mas ti vecje bate kot original,bos mogu honat blok v vsakem primeru,ce bos menjal blok.
Slika
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Blok bi blo seveda treba honat, ker so oversize bati. Cena honanja (po podatkih od robija) je 120eur.

Damjan, dej premer blok cimbolj natancno pa bomo ze nekje zvohal pol podatke o original williams bloku, sam pomoje da je enako visok kot F4R ker ojnice od F4R pasejo v williams blok, glavna gred ma pa enak hod.

Glavna gred je res sumljiva. Je pa res da ni renaultovega motorja ki bi imel vecji hod kot 93mm, kot ga ima williams, vsi 2.0 16v motorji, 1.9 dt, dci pa se kaksen. No vsaj jest ga ne najdem.

Zmeram bolj se mi zdi da je blok pobran...
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
david rs

Odgovor Napisal/-a david rs »

Itak da je bila blok delan...
Robi mislim da vem kje se en F7P motor valja....
Ce pa boste pa F4R blok pa willy glavo skup spravil... to pa bi rad videl... :shock:
Zadnjič spremenil david rs, dne 23 Nov 2008, 23:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Blok je pomoje 100% pobrusen, ker ze ko so bli "stari" bati notr, so bli eni bolj ven kot drugi.

Robi najboljs da vzames ta zariban motor.

Ce ne bi ga pa jaz ....
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
robi1000

david rs napisal/-a:Itak da je bila blok delan...
Robi mislim da vem kje se en F7P motor valja....
Ce pa boste pa F4R blok pa willy glavo skup spravil... to pa bi rad videl... :shock:
Meni F7P bore malo nuca v tej situaciji, ker ne samo da je vrtina drugacna (itak ni vazno, ker se blok prehona) ampak je spodaj se malo razlike okoli glavne gredi (mislim da zaradi daljsega hoda glavne gredi, da bi le ta nekam zadevala ali nekaj takega). Trenutno se ne spomnem kaj tocno ze ne stima, ampak nekaj ne gre skupaj. Da bi pa F4R pa mojo glavo skup dajali pa ni nihce omenil. Itak ne gre skupaj ker so kanali na drugih mestih. Je pa res da pasejo od F4R ojnice in bati direktno v F7R, samo to meni nic ne nuca. Trenutno iscem podatek kako visok je F7R blok. David ce si se pa zatipka in ves kje se kak F7R motor valja, mi pa prosim poslji PM.
Slika
Odgovori