Sprednje bremze R5 zastekajo
Sprednje bremze R5 zastekajo
Pred tednom dni mi je 2x zastekala desna prednja bremza (ni spustilo tak da se je kadilo ze vse) danes pa tud leva. Ko avto en cajt miruje pa spusti. kaj je krivo?
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
Pri stari cevki se lahko "sesede" notranji sloj. Ko zaviras, se tekocina pod pritiskom stisne skozi. Ko stopalko popustis sicer v sistemu nastane podtlak, vendar neprimerno manjsi od tlaka pri zaviranju, zato se tekocina ne more premagati upora spestanih cevi (ki lahko od zunaj izgledajo relativno normalne).R19 napisal/-a:cevka preparela spusca
cevka pa ni nikol tulk stisnjena da bi delovala kot povratni ventil oz ce je 100% zaprta pa tut premzal nebi
Spucaj namazi vse okoli pakn pa bo ........
s temle se pa nebi najbol strinjalSamojed napisal/-a:Ta o podtlaku je z marsa. Teoreticno je mozno, a je za to manj kot 1 promil moznosti. Vec se mi pa ne da pisat, ker sem glavno ze napisal.
sem meu ze primer ne pri R5 ampak pri cliotu ko so breze stekale pa sm use spucu 2x pa se zmer stekal pol sm pa za foro losu odzracevaln ventil in lejga zlomka bremza je spustila...in kaj je blo cevka je bla kaput...kako in zakaj se je zamasila pa nebivedu
@Godward: razkopl bremze u prafaktorje...s tem mislm tiste 2 vodilne puse ven pa batek tud...pol pa uzem fini smergl (tam okol 500) pa lepo spuci vodila notr in zuni in prav tako batek...namazi z brezkislinsko mastjo in more delat...pa poglej protiprasne gumice ce so cele ce niso menjaj ker drugace se bo zgodba cez 1 mesc ponovila
ce se zmer ne bo dobr pol zacni razmisljat o zavornih cevkah...kok sprobas to sm pa napisu zgori
naj te malo popravim...
ko spustis pedal zavor in ko gre ta nazaj u zacetno stanje (s pomocjo vzmeti seveda) glavni zavorni cilinder ustvari malo podtlaka skoraj nic a ga...le ta povzroci da se zavorni cilinder na kolesih malo odmakne nazaj...ce tega podtlaka nebi blo bi batek na kolesih ostal u tistem stanju kot je nebi sel nic nazaj...itak pa ce malo logicno pomislis zaprt sistem ... (nevem ker ze pascalov zakon...je ze douk k sm na fax hodu)
je pa res da se cevka ne zamasi zarad podtlaka ampak zato ker razpde...
ko spustis pedal zavor in ko gre ta nazaj u zacetno stanje (s pomocjo vzmeti seveda) glavni zavorni cilinder ustvari malo podtlaka skoraj nic a ga...le ta povzroci da se zavorni cilinder na kolesih malo odmakne nazaj...ce tega podtlaka nebi blo bi batek na kolesih ostal u tistem stanju kot je nebi sel nic nazaj...itak pa ce malo logicno pomislis zaprt sistem ... (nevem ker ze pascalov zakon...je ze douk k sm na fax hodu)
je pa res da se cevka ne zamasi zarad podtlaka ampak zato ker razpde...