AVTO SPUSCA CUDEN ZVOK!!! NUJNO

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
UTB

AVTO SPUSCA CUDEN ZVOK!!! NUJNO

Odgovor Napisal/-a UTB »

Danes sem kupil Renault Clio 1.2 RN.Je letnik 1997.Ko sem se pripeljal domov stopil ven sem slisal en cuden zvok.Prihaja nekje v blizini zadnjih luci in prtljaznika,vglavnem iz zadnjega dela avtomobila.Potem sem ga ugasnil in dal kontakt in spet se je zaslisal ta zvok,ki pa je kmalu prenehal.Potem ga vzgem stopim ven in spet ta zvok in sploh ne ugasne.Slisi se tako bzzzzzzzzzzzzz samo malo piskajoce no ne znam ravno razloziti,ker ne najdem besede za ta zvok.Bencina je notri cisto malo oz. skoraj nic.Prosim da mi poveste kaj je to saj ce je kaj narobe ga lahko ce peljem nazaj kjer sem ga kupil.Pa tudi v prtljazniku je mokro in pod desnim zadnjim sedezem,peljal sem se pa domov po dezju,kje naj bi to spuscalo???PROSIM ZA ODGOVORE SAJ JE RES NUJNO!!!!!!!!!!!!! :(
Uporabniški avatar
gorč

Odgovor Napisal/-a gorč »

Najbrs,da se slisi bencinska pumpa...ali pa imas preluknjan izpuh in piha nekje vn?!
Uporabniški avatar
FSP

Odgovor Napisal/-a FSP »

Ja ja benz pumpa je...
Uporabniški avatar
limetow

Odgovor Napisal/-a limetow »

Verjetno je res pumpa. Kar se pa tice vlage pa najprej skrbno preglej gume okoli vrat in prtljaznika.
Scenic RX4 1.9 dCi
UTB

Odgovor Napisal/-a UTB »

Ja in je to velika napaka,ali je bol majhna,ker sem se zelo ustraso in sem klical gor kjer sem ga kupil da ga bom nazaj peljal ce ne bo vse vredu z njim.Kaj menite ga obdrzim ali mi bo pumpa kmalu odpovedala.Zvok se ni nevem kako glasen,cisto malo brenci,saj sem res v dilemi,naj ga imam ali prodam.Kaj pa naj naredim ce najdem kaksno zanic dihtungo,mi pa za zadnjo sipo spusca voda,bo treba mnda dihtungo zamenjat na zadni sipi.
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

benz pumpa se pac zamenja, crkne in nimas kej, mene bi bol skrbelo zakaj spusca vlago na zadnje zice in prtljaznik. da je pri rezervni gumi malo mokro je normalno da je pa zadni zic moker pa niti slucajno. dobro preglej linije avta in vrat, in dihtunge seveda, da je vse na mestu. Sicer ne vidim druge razlage kot - posteno razbit
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
UTB

Odgovor Napisal/-a UTB »

Sem ga malo pregledal in ugotovil da je samo na levi strani ob robu prtljaznik malo vlazen in se da voda stece iz prtljaznika malo pod zadni levi sedez.Voda pa po moje stece iz strehe ob robu vrat prtljaznika in mimo leve zadnje luci saj je tudi luc mokra.Saj tako se meni zdi.Bom pa jutri malo bol g apregledal,saj zdaj je tema.Ni pa to veliko vode malo,sploh na sedezu je samo da se malo obcuti.Bomo videli ko ga bom polil z vodo,saj zdaj je se ceu moker,mora pa biti suh da ugotovim kje spusca :wink:
Uporabniški avatar
Marsovcek

Odgovor Napisal/-a Marsovcek »

Meni je crpalka goriva tako piskala 50 kkm :roll: , potem sem avto prodal.
Preveri, kako je tesnilo okrog prtljaznikove luknje nataknjeno na pleh...
Uporabniški avatar
matejpurgar19

Odgovor Napisal/-a matejpurgar19 »

men dela bzzzzzzzzzzzzzzzzz ze 15000km pa se vedno dela.
SlikaSlikaSlika
Renault 5 Bye bye, 1.4. l.96
Renault Clio Be bop, 1.2 l.96
Renault Laguna Dynamique, 1.8 l.01
Renault Clio 2 Extreme 1.2 16v l.04
Volvo V50 Momentum 2.0D l.,09
Uporabniški avatar
flashridr
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a flashridr »

Lep pozdrav. Meni tudi pri cliotu 95l pusca voda tm pri luci not mislm da je to kr standard. Ker tesnilo okoli luci malo popusti pricne tm notri tect voda. Tko da mal stisni luc navznoter in jo malo pritegni pa bo bolje. Lp
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

resitev za luc ti je flashrider navedel, glede pumpe pa cimprej pojdi tankat in se vozi ce se le das karseda polnim tankom, avto malo zgoni. Mozno je da pumpa bolj na suho laufa ce je tako malo bencina in zaraditega tudi "ropota"
Uporabniški avatar
BoskoX
Kraj: Bela krajina - Semič

Odgovor Napisal/-a BoskoX »

Sam imam clio 1.2 97 letnik pa mi isto slisat bzzzz malo piskajoce ze nekaj k. kilometrov.. med przganim avtom.. in tudi sem ze opazil da sm imel vlazno v prtljazniku in na zadnjem levem sedezu - nisem pa nasel kje bi mi puscalo.
Koliko stane nova bencinska pumpa priblizno ?
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

pumpa za bencin pri R5 FIVE je isto bolj je mrzlo bolj je bzzzzzzzzzzz pa to ni nic narobe pac je malo bol glasna stvar pa nic ni zvocno izolirano, aja pa ta petka se vedno dela z prvo bzzzzzzzz
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
tešo
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a tešo »

polnega nalij pa jo bos manj slisal :wink:

vsaj tak je blo pri moji 19ki, naredu sem pa znjo skoraj 100.000 km
Slika
UTB

Odgovor Napisal/-a UTB »

Kateri bencin pa naj tankam v ta omenjen avto(Renault Clio 1.2 RN letnik 1997),ker sem sedaj imel same dizle sedaj pa nevem kateri bencin naj tankam :?:
Odgovori