kupovanje preko ebay....

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
Liquid
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a Liquid »

Kaj pomeni Ăśberweisung Plus oz. transfer plus, pomeni nakazilo na racun?

prodajalec mi je tole odgovoril:
85 euro versand
sagen wir 300euro komplett
auf wiedersehen

300eur komplet s postnino ali je postnina posebej?

hvala
1991 R19 GTS 1.4
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

pomojem je to z postnino! Varsand pomeni postnina oz. stroski posiljanja.

Nato pridemo na 300eur za komplet.
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
s3c
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a s3c »

Ce kdo potrebuje kaksno pomoc mu lahko pomagam. Zadnje case kar veliko kupujem preko tega portala, tako da... Tudi pri placilu (vse vec jih pogojuje nakup z placilom preko PayPal sistema)...
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

The form is not available at this time.
You have exceeded the maximum number of messages you can send.
Ali je kdo ze mel tak problem in koliko casa traja, da lahko spet kakemu prodajalcu msg posljes?
Uporabniški avatar
s3c

Odgovor Napisal/-a s3c »

Tadej napisal/-a:
The form is not available at this time.
You have exceeded the maximum number of messages you can send.
Ali je kdo ze mel tak problem in koliko casa traja, da lahko spet kakemu prodajalcu msg posljes?
Pa ne gre morda za poln "inbox" ali "outbox" predal? Se veliko dopisujem pa se nikoli nisem imel nobenega problema...
Uporabniški avatar
kripo
Kraj: Schkofia Lokka

Odgovor Napisal/-a kripo »

tudi jaz ne, pa veliko pisem na raznih ebayih ..
Barracuda1

Odgovor Napisal/-a Barracuda1 »

s3c napisal/-a:Ce kdo potrebuje kaksno pomoc mu lahko pomagam. Zadnje case kar veliko kupujem preko tega portala, tako da... Tudi pri placilu (vse vec jih pogojuje nakup z placilom preko PayPal sistema)...
Jaz bi potreboval pomoc prosim!
Zanima me, kako poteka sedaj nadaljni postopek prodaje/nakupa na ebayu. Stvar je taksna: registriral sem se ze (samo na ebayu), kako sedaj uredim placevanje preko paypala, mislim da moram imeti eno od tistih nastetih bancnih kartic, ki pa je nimam, odpreti si pa tudi ne morem racuna ker nimam nekih rednih prilivov (student). V glavnem tam okoli paypala malo razlozi prosim. Hvala!

Edit: Ali pa ce kr takle povem, najbolj simpl. Ker v Sloveniji ni nic interesentov za tekmovalno kolo ki ga prodajam (vecja vsota denarja), bi rad poizkusil v tujini, kjer sem slisal da to takoj gre (v Slo se pac nic ne proda, vsi bi novega). No zdej me pa zanima kak naj se lotim tega na ebayu! Pac oddam oglas recimo podobno kot na bolhi z neko doloceno ceno. Kaj pa potem ko se (ce se) kdo javi?
Uporabniški avatar
s3c

Odgovor Napisal/-a s3c »

Tako je ja... Potrebujes eno od kreditnih kartic (MasterCard, Visa...), potem izvedes en navidezni nakup preko PayPal-a da dobis racun od njih, na racunu je zapisana 4 stevilcna koda s katero v PP sistemu potrdis svojo identiteto... Meni je vse skupaj vzelo mesec in pol...

Ce veliko kupujes se splaca, ce potrebujes kaksno malenkost Ti lahko jaz pomagam (brez provizije) :wink:
Barracuda1

Sej, kot pravim bi rad probal prodat kolo gor...Tist je pol kr treba se organizirat pa zapakirat kot je treba...V mojem primeru bi tut slo recimo, da mi potencialni kupec nakaze denar na racun pa za postnino, pa mu jaz potem posljem, sam kdo bo sel to naredit (jaz ne bi), ne vem ce je to "varno" za njega, kr tako nakazat vec k eur :lol:
Uporabniški avatar
s3c

Odgovor Napisal/-a s3c »

Vse je odvisno od Tvojega FeedBack-a, ki ga imas na eBay-u. Ce je majhen (sklepam da ga niti nimas) ti niti PP ne bo nic pomagal.

Feedback je ocena ki jo je potrebno podati ob vsakem opravljenem nakupu/prodaji. Kupec oceni prodajacla in obratno. Jaz osebno kupujem samo od ljudi, ki imajo vsaj 100 pozitivnih mnenj.
Barracuda1

Ne, jaz ga niti nimam :) Samo nekje je treba zacet, kako ga sploh pridobis, ce nihce ne zeli kupiti od tebe :lol:
Uporabniški avatar
s3c

Odgovor Napisal/-a s3c »

Barracuda1 napisal/-a:Ne, jaz ga niti nimam :) Samo nekje je treba zacet, kako ga sploh pridobis, ce nihce ne zeli kupiti od tebe :lol:
Tezko je na zacetku. Sicer si pa ze sam napeljal na to, da ni hec nekomu nakazati vecje vsote denarja. V tem primeru ostane skoraj edino nacin prodaje, da se s kupcem osebno dobis... Pri nas je to seveda tezko ker nimamo svojega eBay-a...

Tkole pa zgleda, ce si pridn :) Se mal mi manjka pa dobim novo zvezdico. Dobis na dom diplomo in magnetno zvezdico...
Slika
Barracuda1

Hehe, fino. Bom sel v banko vprasat kaksne so moznosti da pridobim kartico. More bit pa mastercard, visa ali american express ne?
Uporabniški avatar
s3c

Odgovor Napisal/-a s3c »

Barracuda1 napisal/-a:Hehe, fino. Bom sel v banko vprasat kaksne so moznosti da pridobim kartico. More bit pa mastercard, visa ali american express ne?
Tako ja, za te sem 100%...
Barracuda1

No, jaz sem prišel sedaj do mastercard. Jo že imam. Registriral sem se najprej na PayPal. Pa me zanima par stvari, tisti ki ste že to dali skoz-ko se registriraš, še nisi dejansko uporabnik. Nekako moraš dobiti nekje 4 mestno številko, ki jo potem tam notri vpišeš, in potem si ready to go. Zdaj me pa zanima, kje bom jaz to številko dobil (ali na banki to vedo al po mailu). Omenjeni so bili nekje 2-3dnevi, in plačilo 1.5€, ki ti jih kasneje vrnejo, samo da vidijo da si resen. A je treba it na svojo banko to vplačat al kak, pojma nimam kaj bi radi meli?!
Odgovori