Clio II zatrese pri speljevanju

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Kris_kros

Clio II zatrese pri speljevanju

Odgovor Napisal/-a Kris_kros »

Aloha vsem skupaj :)

Se pravi, na novem Cliu ( star 1,5 leta ), je bilo na 20k Km narejeno mazanje sklopke in nato se zgodba z mazanjem ponovi se 3*. Menjana je bila zajla za sklopko in potisni lezaj. Zadeva pa se vedno (obcasno) trese pri speljevanju. Ce sklopko pocasi spuscas, se cuti trzanje sklopke, se pravi sklopka ni tekoca. Na servisu nimajo vec idej, kaj bi lahko bilo, zato sprasujem vas strokovnjake :) . Tresenje pa se vedno pricne le pri segretem motorju...

PS: avto je se vedno v garanciji...
Clio storia team II
1,2 bencinar
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Zamenjat sklopko!
Uporabniški avatar
CliYo II

Odgovor Napisal/-a CliYo II »

ce ti trese pri speljevanju potem je spet sklopka mastna (malo) in bo treba spet zamenjat...
A so mogoce pogledali ce mogoce ne pusca semering na menjalniku...tam ko pride pogonska gred u menjalnik (stucvela) ce je sklopka mastna je ponavad to ker ce pride od motorja (se pravi semering za vztrajnikom) potem more ze orenk puscat da pride na sklopko...
Kaj pa so to zaeni selebajzarji da ne locjo menjalniskega in motornega olja to se pa ja da locit...
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

Za vztrajnik se nihce ni slisal? :)
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Napisal si da so ti mazali sklopko. Kaj si mislil s tem? :?
Upam da ne lamele.
Kris_kros

Namastili so del pri zglobu sklopke - zajle... Hecno je, ker avto zatrese le ce je avto na delovni temperaturi... Ce sklopko pocasi spuscas, se cuti "trenje" ali nekako trzanje, pred mazanjem pa se je slisalo, kot da se bo sklopka pravkar razpadla...
Uporabniški avatar
Serge|
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a Serge| »

No njemu trese 1.5let starga klijasa... Mene pa zanima da vcasih ko je mrzu moj klijac ga tressseeee pri speljevanju, and he is 14years old..? Idea? :D
Slika
Kris_kros

Mislim, da je to normalno :) Ker meni, ko je mrzel avto cuka, pa ceprav ga mrzlega peljem do 2500 obratov, da se ogreje...
Uporabniški avatar
bobo
Kraj: Lenart, Štajerska

Odgovor Napisal/-a bobo »

Ne vem ce je to normalno, da ti tako mlad avto cuka pa sklopko trese
moje mnenje pac, saj ni Yugo :roll:
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Prvi problem je po mojem povezan z opletanjem kosare. To cutis na pedalu in na avtu, ker trese.
Drugi problem je mastna lamela, zjahana kosara z zanic dusilnimi vzmetmi, ker je zmatrana od kilometrov. Isto dela meni 19-ka ze odkar jo imam, pa sem se navadil. Segreta mi deluje bp.
LP, Samojed
Odgovori