Kako zamenjati zarnico za osvetlitev stevca - renault 19

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
m3000
Kraj: Ljubljana

Kako zamenjati zarnico za osvetlitev stevca - renault 19

Odgovor Napisal/-a m3000 »

Kako zamenjati zarnico za osvetlitev stevca -
imam renault 19 letnik 95

leva stran stevca ni vec dobro osvetljena, ali moram dati stevec ven ali lahko to naredim brez tega??
"Just renault it"
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

ce je isto kot pr cliotu bos mogu dat cel stevc ven ja ...
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

stevec vun ja :twisted:
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

u huhu tu sem pa jaz doma :P tako je kot pravijo prvo stevec vun tega odstranis tako da najprej odstranis blendo nad samim stevcem potrebuhes torx ne vem cifre ma je mali dva vijaka, nakar si ze pri stevcu tudi on je privijacen z dvema vijakoma odsraufas. sedaj pa najbolj mucno delo NE ga vlect prej kot odklopis zajlo za stevec ker bos odtrgo nosilec ( preverjeno sam sem ga odtrgo mogo menat zajlo :mad: ) to naredis tako da se malo das pod volam z glavo in roko ter z spodnje strani navzgor z roko najdes zajlo in jo lepo odstranis mislim da moras malo levo in desno obrnit da spustijo jezicki, ko si to naredil si ze na konju, stevec vzamu vun obrni okrog in glej pred tabo so zarnice seveda v onih gnilih grlih, kera je crknila jo odvij s spic klescami potgni iz grla in menjaj, aja pa se nekaj prej moras odklopit kable za napajanje pa vse ostalo sta 2 konektorja nic tezkega, sestavis nazaj in je to to, aja pa prej testirja ce sveti :P , za zarnice pa ne vem keri model so mislim tip so pa take kot te http://avtodeli.enakupi.com/Zarnica-NAR ... 16445.html
upam da ti bo uspelo
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
m3000

Uf, enkrat dolgo nazaj sem stevec odsraufal s torxi prisel sem do zajle vendar mi je ni ratalo dati dol in sem kar nazaj zasraufal.

Na kaksen nacin je treba to zajlo dol dati? a je treba kaj stisniti?
"Just renault it"
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

m3000 napisal/-a:Uf, enkrat dolgo nazaj sem stevec odsraufal s torxi prisel sem do zajle vendar mi je ni ratalo dati dol in sem kar nazaj zasraufal.

Na kaksen nacin je treba to zajlo dol dati? a je treba kaj stisniti?

pravim da je potrebno jo snet od spodaj pod volanom in jo potisnit v stevec pol pa obrnit v desno in levo al nekaj takega samo spulit ne gre je pa res da gre malo tezje, samo na silo ne ker pol se ona plastika zlomi ki je na koncu zajle
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
moofdi
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a moofdi »

Jst sm zajlo normalno snel s potegom stran od stevca, nobenega sukanja ipd. Pa sem imel stevec zunaj nekje 10x. :lol: Je pa res da gre malo na trdo.

Pa da se dopolnim kar zgoraj niso povedali. S spodnje strani stevca imas tudi 2 vijaka (krizna, ce se ne motim). Odstranis plastiko okoli volana da lazje dosezes, sta pa na levem in desnem koncu stevca, sploh desni je kar umetnost za odsraubat.

Ostalo so pa ze pred mano povedali.
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
Samojed

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Ne vse, ampak nekatere zarnice dosezes samo ce odpres plastiko pod volanom, brez da bi stevec ven jemal.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
m3000

uspelo mi je. moram pa reci da je bilo najtezje dati stevec nazaj v armaturko....

se nekaj - ko je zelo mrzlo..blizu nule ali pod nulo se v stevcu slisi neko cvrckanje, predvidevam da je to zajla od stevca. Kaj lahko naredim da se tega resim?
"Just renault it"
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

ce mislis da je to vzrok tukaj not ga nebos nasu... isci drugje
Odgovori