Motorji 1,9; 2,0; 2,2 dci (diesel) Espace
Motorji 1,9; 2,0; 2,2 dci (diesel) Espace
Pozdravljeni;
vem da je tema stara in dokaj obrabljena ?!
Vseeno pa bi prosil za vase komentarje glede motorjev vgrajenih v Espace avtomobile. Imam namrec namen kupiti to vozilo in to iz druge roke (od letnika 2005 naprej).
Ce ima kdo kakrsnekoli informacije glede problemov na omenjenih motorjih bi prosil da jih poda na tem forumu. Ali so vsi tipi motorjev problematicni? Kateri niso - od katerega letnika naprej? .....
Se zahvaljujem za kakrsnokoli informacijo ki mi bo pomagala pri odlocanju glede nakupa.
Kako je z motorji na benzino ?
Hvala
HelySeby oz. Sebastjan
vem da je tema stara in dokaj obrabljena ?!
Vseeno pa bi prosil za vase komentarje glede motorjev vgrajenih v Espace avtomobile. Imam namrec namen kupiti to vozilo in to iz druge roke (od letnika 2005 naprej).
Ce ima kdo kakrsnekoli informacije glede problemov na omenjenih motorjih bi prosil da jih poda na tem forumu. Ali so vsi tipi motorjev problematicni? Kateri niso - od katerega letnika naprej? .....
Se zahvaljujem za kakrsnokoli informacijo ki mi bo pomagala pri odlocanju glede nakupa.
Kako je z motorji na benzino ?
Hvala
HelySeby oz. Sebastjan
ajde Ziiga en razlog daj kaj je narobe z 2.2 motorom letnik 05Ziiga napisal/-a:Cisto na kratko, 2.2 dci-ja se ogni kolikor se da, 1.9 veljajo za kar vredu motorje. Ceprav ce na koncu potegnemo crto probaj najti 2.0 dci, nov motor. Tu so koncno odpravili pomankljivosti iz prejsnih motorjev
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
sinko en kup tem o tem se valja na forumu. Mislim da ma eno tovarnisko napako al neki, ce mas pa ti ta motor se pa ne razburjaj, ampak bodi vesel da ti vse dela kokr mora. Ce se pa drugi lastnik pa ni dvakrat za rect, da je bil motor ze menjan...sinko napisal/-a:ajde Ziiga en razlog daj kaj je narobe z 2.2 motorom letnik 05Ziiga napisal/-a:Cisto na kratko, 2.2 dci-ja se ogni kolikor se da, 1.9 veljajo za kar vredu motorje. Ceprav ce na koncu potegnemo crto probaj najti 2.0 dci, nov motor. Tu so koncno odpravili pomankljivosti iz prejsnih motorjev
Tadej preberi do konca moj post, majo ja serijsko napako samo si pozabo napisat kateri 2.2dCi motori, ne vsi in tudi v katere avte so bli ti vgrajeni, mislim kje so probleme delali na laguni kolko se meni zdi mislim da ne, sicer pa vsak se odloci kak mu pase zaradi mene lahko tudi 1.5dci v lagunoTadej napisal/-a:sinko en kup tem o tem se valja na forumu. Mislim da ma eno tovarnisko napako al neki, ce mas pa ti ta motor se pa ne razburjaj, ampak bodi vesel da ti vse dela kokr mora. Ce se pa drugi lastnik pa ni dvakrat za rect, da je bil motor ze menjan...sinko napisal/-a:ajde Ziiga en razlog daj kaj je narobe z 2.2 motorom letnik 05Ziiga napisal/-a:Cisto na kratko, 2.2 dci-ja se ogni kolikor se da, 1.9 veljajo za kar vredu motorje. Ceprav ce na koncu potegnemo crto probaj najti 2.0 dci, nov motor. Tu so koncno odpravili pomankljivosti iz prejsnih motorjev
Vceraj sem se vozil z Espaceom 2,2dci letnik 04, katerega sva z zeno nameraval kupiti. Avto se super pelje, ima intiale opremo, prakticno vse, kar si clovek zazeli. Vendar pa mi je kolega pred nakupom poskusal urediti pregled pri pooblascenem Renault servisu, kjer je vodja servisa izjavil naj tega nikar ne kupuejem, ce res nisem zaljubljen v avto.
Z zeno sva se tako odlocila, da sedaj isceva 1,9, kljub temu, da je to bolj ali manj nepremicnina. S tem motorjem pa na sreco trenutno v Meganu nimava nobenih teza. V kolikor pa bo kaksna ugodna varianta za 2.0dci ali najrajse 2.0T pa se bomo odlocili za tega.
lp
J
Z zeno sva se tako odlocila, da sedaj isceva 1,9, kljub temu, da je to bolj ali manj nepremicnina. S tem motorjem pa na sreco trenutno v Meganu nimava nobenih teza. V kolikor pa bo kaksna ugodna varianta za 2.0dci ali najrajse 2.0T pa se bomo odlocili za tega.
lp
J
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
...dodal bi plinsko napeljavo...clio open napisal/-a:Garantiram ti, da s tem motorjem ne prides pod 10l porabe (pa tud to je po moje mal nizka cifra), raj 2.0 dci, k premore vec navora, se pozna.Nejko napisal/-a:Vceraj sem se vozil z Espaceom 2,2dci letnik 04, katerega sva z zeno nameraval kupiti. Avto se super pelje, ima intiale opremo, prakticno vse, kar si clovek zazeli. Vendar pa mi je kolega pred nakupom poskusal urediti pregled pri pooblascenem Renault servisu, kjer je vodja servisa izjavil naj tega nikar ne kupuejem, ce res nisem zaljubljen v avto.
lp
J
BMW 323i (1983)
No skratka, sem ze prej hotel komentirati, vendar bom sedaj si vzel cas. sinko sem vesel zate,da ti tvoj 2.2 dci prede tako kot mora. Vendar dejstvo je, da ima ta motor konstrukcijsko napako. Prihaja do dveh usodnih napak. Najveckrat zariba ojnicni lezaj, druga, redkejsa je pa posledica prve in to je odtrgan sornik ter kasneje prebit bat s strani ojnice 
Zadnjič spremenil Ziiga, dne 19 Nov 2009, 11:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Kot iz zapisanga s strani Ziiga-ta sklepam da si zaposlen na servisu in kot razberem je problem motorjev 2,2 se vedno prisoten neglede na novejse letnike espaceja.
Se jz tud nagibam k motorju 2,0 od zdej s bolj ko sem prebral da naj bi bila napaka ne tem pogonu odpravlena. Je pa masino s tem motorjem dokej tezko najdt.
Ali mogoce ves od kdaj se ugrajujejo v espace ti motorji?
Hvala vsem ki ste se odzval na moje vprasanje....pa naj se diskusija tle ne zakljuci....upam
Ce se kak info kar na plano z njim
Ajd se ga kej se cujemo

Se jz tud nagibam k motorju 2,0 od zdej s bolj ko sem prebral da naj bi bila napaka ne tem pogonu odpravlena. Je pa masino s tem motorjem dokej tezko najdt.
Ali mogoce ves od kdaj se ugrajujejo v espace ti motorji?
Hvala vsem ki ste se odzval na moje vprasanje....pa naj se diskusija tle ne zakljuci....upam
Ce se kak info kar na plano z njim
Ajd se ga kej se cujemo
2.0 dci motorje imajo od modelnega leta 2007 naprej, ko je bila napravljena prenova. Mislim, da so v septembru se bili na voljo stari motorji, potem proti koncu leta pa ze novi 2,0 dci (130, 150 in 175 ks), ki so nadomestili 1,9dci in 2,2 dci motorje.
lp
J
lp
J
BMW 323i (1983)
Jaz mam espaca 2.2 dci 2003/11 pa moram rect da nimam nobenih problemov. Sem ze velik slisal, pa tud kolega je ze kar nekaj dnara porabu na popravilih. Ampak tud za 1.9 dci sem slisal, se vec sem o njih slisal in videl. Kolega je mel v delavnici 5 motorjev 1.9 vsi zariban prvi bat pri km med 70 in 110K, pravi da je to posledica "rednega predpisanega servisa" na 20 al 30 Kkm.
Tako da ne vem kaj je boljs. Definitivno pa so kupci espacov bolj tecni in se zavedajo moci, ker so ponavad bolj financno podprti in hocejo za ta denar tud nekaj met, pa zato vecjo stalo pocno. Konc koncev je espac recimo da skor 3x drazji od megana in 2x od lagune
Tako da ne vem kaj je boljs. Definitivno pa so kupci espacov bolj tecni in se zavedajo moci, ker so ponavad bolj financno podprti in hocejo za ta denar tud nekaj met, pa zato vecjo stalo pocno. Konc koncev je espac recimo da skor 3x drazji od megana in 2x od lagune
aja pa se nekaj je nije zvaka za seljaka po domace povedano, vsak motor tudi ni za vsakega in prav zanima me ali je dajansko vedno motor kriv da se to z njim zgodi ali pa mogoce tisti ki ga ne ve vozit, vzdrzevat itd., verjamem da imajo napake kot vsi te ojnice so pac bile pri 2.2, verjamem da se najde tudi kateri motor z letnikom 06 ampak jih je sigurno majn kot pa tistih z letnikom od 01 do 03 recimo 04, in 2.0 motori so na lagunah ze tudi pri 05 letnikih kdaj so jih dali v espaca pa ne vem ker se zanima bolj podrobno zanj bolj studiram laguno
- djordjevic
- Kraj: Slovenska Bistrica
Verjerno bo res nekaj na tem, vendar je pa jeba, ker nikoli tocno ne ves, kaj je predhodni lastnik pocel z avtom, ce kupujes vozilo iz druge roke.djordjevic napisal/-a:Rofl, ta ti je dobra. In ce mene vprasas, v marsikaterem primeru tudi drzi.sinko napisal/-a:aja pa se nekaj je nije zvaka za seljaka
BMW 323i (1983)
to je pa tudi car vse ga tega kdor ne riskira ne profitira, jaz tak kot pravim lahko samo trkam na les ( se dobro da je v avtu kos lesa ) da motor dela kot treba in upam da bo se naprej seveda pa je treba tudi motoru vsake tolko dat kaki pribolsek ne pa samo nafto in olje isto ko cloveku pa garant dela bolse