Laguna-zadnja prema

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
polanc
Kraj: gorenjska

Laguna-zadnja prema

Odgovor Napisal/-a polanc »

Imam laguno l.99 in ze pri manjsih obremenitvah zadji konec pocepne, da na grbinah zabija. Zanima me ali je to problem v torziji ali v blazilcih. Ce je problem v torziji kako se jo da nastaviti?
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: Laguna-zadnja prema

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

polanc napisal/-a:Imam laguno l.99 in ze pri manjsih obremenitvah zadji konec pocepne, da na grbinah zabija. Zanima me ali je to problem v torziji ali v blazilcih. Ce je problem v torziji kako se jo da nastaviti?
amortizerje bo treba menjat, morda tudi fedre....
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

Ce je torzija potem jo dvignat blazilci tu nic ne pomagajo drzat avto visje
Ce so vzmeti pa le s temi ni nekaj ok in tudi tu blazilci ne pomagajo nic
polanc

R19 napisal/-a:Ce je torzija potem jo dvignat blazilci tu nic ne pomagajo drzat avto visje
Ce so vzmeti pa le s temi ni nekaj ok in tudi tu blazilci ne pomagajo nic
Sem sel se enkrat pod avto pogledat pa mislim da bo treba torzijo nastelat sam nevem kje naj se lotim. Notri sta dve palici, nevem s katero reguliras visino. blazilci so OK, ko jih obremenis max se se dvakrat do trikrat zaziba
ne crkuje, če ne obratuje
POLANC
Uporabniški avatar
R19

Odgovor Napisal/-a R19 »

Palici obe ven zbijes oz zapcigas potegnes ven iz sredine avtomobila... avto je pritem delu dvignjen... spustis avto z dvigalom na doloceno visino in nabijes palici nazaj noter...spustis avto cist in vidis kaka je visina... ce je ok je tak ok :D cene pa nazaj ven pa na mal visjo visino spustis avto z dvigalom pa vidis spet... itd :P
Uporabniški avatar
en3rgie
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a en3rgie »

torzije raje ne rihtej sam .. dej kaksnemu mehaniku ker sam je nebos nikul nastelou da bo na obeh straneh enako .. pa se uprasanje ce ni rjava .. ker ponavadi so rjave ko kurba
polanc

en3rgie napisal/-a:torzije raje ne rihtej sam .. dej kaksnemu mehaniku ker sam je nebos nikul nastelou da bo na obeh straneh enako .. pa se uprasanje ce ni rjava .. ker ponavadi so rjave ko kurba
Vse je enkrat prvic ...ce ne gre, pa mehankar uskoc...
POLANC
Uporabniški avatar
R19

Odgovor Napisal/-a R19 »

en3rgie zakaj nebi blo enako ce ti zbijes palice ven spustis avto z dvigalom na visino in je na obeh straneh enako pol pa nazaj not nabijes... razlozi ? :)
polanc

R19 napisal/-a:en3rgie zakaj nebi blo enako ce ti zbijes palice ven spustis avto z dvigalom na visino in je na obeh straneh enako pol pa nazaj not nabijes... razlozi ? :)
ja doma sam, ce nimas dvigala tezko enakomirno dvignes avto,pol cm pa se pozna, en zob falis, pa je. tu je tku kd bi lukna faliu pa si u rit! pa lohk ponovis vajo sem poskusil! sem ga dvignil nazaj za 2-3cm. je to palico prav zvilo, pac sila sem vozu pripeto prikolico, tudi do 900 kg. more se nekje poznati!!!
POLANC
Odgovori