Najboljsa resitev je menjava senzorja tlaka pnevmatike ( za tisto gumo ki kaze napako ).leonci napisal/-a:LP
Problem imam s senzorjem tlaka v pnevmatikah.Pred enim mesecem se mi je prvic izpisala napaka,vendar je problem v tem,ker enkrat dela,drugic spet ne.Na displeyu mi pokaze ,da je napaka v zadnjem levem kolesu,kjer se pri odprtem oknu slisi nekaksno rahlo ropotanje kot bi v gumi pri obratih nekaj poskakovalo.Na forumu sem prebral,da je nekaterim zacel sensor cez nekaj casa delovati,zato sem v dvomih ali bi sensor zamenjal ali bi se malo pocakal.Zelo me moti izpis na displeyu stevca,saj je avto avtomatik in mi pomanjsa izpis v kateri brzini je avto.Ali obstaja ,se kaksna druga resitev ,za odpravo tega.Za vsak odgovor ,se najlepse zahvaljujem
Laguna 2,2dci primere2004 "SENSOR FAULT"
Re: Laguna 2,2dci primere2004 "SENSOR FAULT"
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Sprazni do konca gumo tako da mocno pioha skozi ventil, potem pa se enkrat napolni , ce je samo kondenz kriv bo pomagalo , poskusi tudi dvakrat pa bos videl, pri meni je na laguni pomagalo in me sploh nobeden vec ne zafrkava, ti ventilcki so obcutljivi na kondenz ki se nabere v gumi.
Jaz sem to opazil, ker me je zezalo nekaj cas in ko sem zamenjal nove gume je kar naenkrat bilo vse v redu, potem me je eno zimo en ventil spet zezal pa sem spraznu in spet napolnu in je vse ok. ze eno leto in pol brez problema.
lp Sligi
Jaz sem to opazil, ker me je zezalo nekaj cas in ko sem zamenjal nove gume je kar naenkrat bilo vse v redu, potem me je eno zimo en ventil spet zezal pa sem spraznu in spet napolnu in je vse ok. ze eno leto in pol brez problema.
lp Sligi
-
Robertos_664
Pozdravljeni
jaz pa imam problem, da mi senzor na prikazovalniku kaze vedno OK, vem pa, da NI ok, ker sem pred kratkim zamenjal zadnjo desno gumo, mi pa je se naprej kazalo da je vse v redu.
Ko so mi na servisu menjali gumo, sem jih opozoril na to, pa pogledali smo vse senzorcke pa so bili vsi enake barve - crne (na vratih pa prikazuje, da bi morale biti zelena, crna, rumena in rdeca).
Kaj zdaj?
Imam pa original alu.felne 16".
Naredil sem test: vse original felne gor; gumo spustil na 1bar namesto 2bara, pa mi nic ne javi da bi bilo kaj narobe...
Prosim za mnenja...
jaz pa imam problem, da mi senzor na prikazovalniku kaze vedno OK, vem pa, da NI ok, ker sem pred kratkim zamenjal zadnjo desno gumo, mi pa je se naprej kazalo da je vse v redu.
Ko so mi na servisu menjali gumo, sem jih opozoril na to, pa pogledali smo vse senzorcke pa so bili vsi enake barve - crne (na vratih pa prikazuje, da bi morale biti zelena, crna, rumena in rdeca).
Kaj zdaj?
Imam pa original alu.felne 16".
Naredil sem test: vse original felne gor; gumo spustil na 1bar namesto 2bara, pa mi nic ne javi da bi bilo kaj narobe...
Prosim za mnenja...
Kar se tice oznak na ventilckih: vsi so isti, vendar na vsakega nataknes gumico (obrocek) druge barve, to pa je za to, da ves, katera guma gre na katero os (tako kot si rekel, barvna shema na vratih kaze lokacijo). Glede na to, da so vsi iste barve, ni nujno, da imas pravo gumo na pravem mestu. Moj nasvet bi bil sledec: gasa na R servis, kjer naj ti na novo sinhronizirajo senzorje in pravilno oznacijo z gumicami. Ce pa imas cas, lahko to sam naredis, vendar bo trajalo: napumpaj 3 gume na 2.4, eno pa na 1.5, potem pa se zapelji naokoli par kilometrov, potem pa bi ti moralo javiti, kje racunalnik misli, da je ta guma. Stos je, da vcasih traja, preden se javi informacija..... Ponovis vajo se dvakrat in imas pravilne lokacije gum na avtu.
Laguna II Initiale 1.9 DCI
Vedno sem mislil, da ti senzorji dobijo energijo s pomocjo inercije in ne s pomocjo baterije? Zato tudi obcasno traja nekaj casa, preden javijo podatke?WarpedOne napisal/-a:Ce je tvoj avto letnik 2004, so baterije v senzorjih stare ze vsaj 4 leta. Ravno nekje na meji zivljenske dobe baterij.
Ce si hoces prsparat nekaj zivcev pelji na servis in naj zamenjajo zadevo.
Potem bo spet par let mir.
Laguna II Initiale 1.9 DCI