Avto ne vziga (bencinar) - senzor mrtve tocke??

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Tipalo sem ucistil. Vziga kot urca sedaj. Ko bo naslednjic potrebno ciscenja ga pa bom kr menjal :) Sem pa malo zategnil namazal kontakte in pa ocistil magnetna polja. Pa dela lepo.
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

Blond napisal/-a:a se kiremu sanja kje naj ta senzor najdem pri Laguni 2.0 IDE L2001.

Sem iskal danes in nic pametnega nasel.....

B
nism sigurn, vendar je druga moznost na zadnji strani motorja pri vezni steni med menjalnikom in blokom, pritrjen je pa na blok :wink:
dr. jAcKaSS

Odgovor Napisal/-a dr. jAcKaSS »

Ta teden se mi je pojavil isti problem.

Vcasih vzge v prvo, vcasih v drugo, se mi je pa ze dvakrat zgodilo, da je vzgal sele po 15ih minutah neprestanih poskusov. Akumulator je verjetno kul, saj luci gorijo mocno, vse kontrolne lucke se prizgejo in ugasnejo pravilno.

Opis problema: Zavrtim kljuc, ko se kontrolne lucke ugasnejo (tiste ki pac obicajno se), in zvok je isti kot pri obicajnem vzigu, le da do vziga ne pride (pc se zaganja...).
Uporabniški avatar
MaTe0

Pa si probal pri kontaktih omenjenga tipala ? Probaj jih malo z 10 klucem zategnit ali pa odtegnit pa se enkrat zategnit. Tak sem jaz naredil in zdaj ni vec problema.

Pred tem sem preventivno menjal 5let star akumulator in svecke pri servisu ki sem ga delal.
dr. jAcKaSS

Odgovor Napisal/-a dr. jAcKaSS »

Avto je sicer star 6 let, 55000 km. lani sem naredil glavni servis, tako da so bile menjane tudi svecke. Glede akumulatorja sklepam, da ce luci svetjo mocno, da bo pol tut tisto iskro uspel dt.

Bom pelu na servis, pa reku nej to tipalo mal pogleda. Mimogrede, a na racunalniku se vid, ce to tipalo ne dela kul?
Uporabniški avatar
MaTe0

dr. jAcKaSS napisal/-a:Avto je sicer star 6 let, 55000 km. lani sem naredil glavni servis, tako da so bile menjane tudi svecke. Glede akumulatorja sklepam, da ce luci svetjo mocno, da bo pol tut tisto iskro uspel dt.

Bom pelu na servis, pa reku nej to tipalo mal pogleda. Mimogrede, a na racunalniku se vid, ce to tipalo ne dela kul?
Ce lucke vgasnejo vse normalno, ti tudi napake nebo pokazalo. Tudi meni je ni. Ce je avto star 6 let hja, kilometri pri tem bi reko niso vazni. Lahk da je samo kaka mast gor kot je blo pri meni pa prasno. PA sem lepo to scistil pa je to to .

Drugace pa menjava ce je tipalo te pride 60eur z delom.
Uporabniški avatar
jure
Kraj: koper

Odgovor Napisal/-a jure »

jaz sem mel tudi tak problem pa menjal senzor na vztrajniku.zdaj seveda dela normalno.stane pa 30 eurov na servisu
Uporabniški avatar
ice_twingo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ice_twingo »

No tkole zdj mam pa se js neki :
Mam twingota l2000, js ga tud loh kuj uzgem al pa tud po 15x se najlazi mi vzge na hitr...res a je to pr men tud mogoce ta tipalo pri vzigu...
res mi gre na zivce pa ucas mi tud kr med vozno ugasne, stojim na krizistu in gotovo, pol ga pa uzigam k budala....
:( :( :(
Uporabniški avatar
MaTe0

ce ti crkne med voznjo pol nebo kriv ta senzor.
Uporabniški avatar
ice_twingo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ice_twingo »

MaTe0 napisal/-a:ce ti crkne med voznjo pol nebo kriv ta senzor.
Poleg tega da mi ne vzge nikol u prvo, pa ce sklopko stisnem predn zaviram se mi kr ugasne...velikrat je tko ampak ni pa skoz, recmo pa tud ce lavfa u leru se mi kdaj ugasne k da neb bencina dubu tko cukne...ma cudn twingo res
:? :( :?
Uporabniški avatar
MaTe0

Se pravi ti med voznjo padejo obrati. Verjetno bo lambda sonda.
Cauly
Kraj: KK

Odgovor Napisal/-a Cauly »

Em, ok Clio 1.2 8v dosti podobn rezultat ampak rahlo drugacni simptomi...
vziga leto in pol in kr naenkrat ne vziga vec, porinemo pa pali in pol vziga cel mesecpa spet ne vzge, niti pod razno tko na 2 sekundi enkrat obrne porinemo pa vzge pa 1mesc normalno vziga, poli pa zdj v zadnem tednu se je zgodilo ze ene 4x da ni hotu vzgat, isto na 2 sekunde enkrat obrne masa se greje ko hudic, logicno ce slus delas...hehe u glavnem zdj pa tko dela, ne vzge, gres na pir prides nazaj vzge kot da ni nic! to da je po pol ure vzgal se mi je 2ic v 3eh dneh zgodil, danes zvecer 3x normalno vzgal u glavnem, kaj naj storim (sam)?
Cauly

Aja akumulator in alternator sta oba uredu in delata kot je treba (preverjeno)!
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Ce sploh ne vergla masine pol je pa starter zanic.
Cauly

ok danes normalno 2x vzgal brez obotavljanja v prvo se pa zgodi tu pa tam da ne vzge dokler se ga ne porine, obrne masino na 2 sekundi! potem nekajkrat normalno vzge!
Odgovori