Zivjo,
Zanimajo me zimske gume za: renault 19 - 1,4e - letnik 95.
Morajo biti pa zelooo dobre za po dezju - obraba mi niti ni tako vazna.. raje varnost
V navodilih pise, da ima vozlo lahko te gume:
165 70 r13t ali 175 65 r14
Jaz imam 13 colske feltne zato bi dal kar 165 70 r13t.
Me pa moti pri tem avtu, to da je zelo nestabilen v ovinkih. Je to zato ker so gume visine 70?
Kako bi to nestabilnost lahko odpravil?
Katere gume na renault 19 - 1,4e ter obnasanje vozila
Katere gume na renault 19 - 1,4e ter obnasanje vozila
"Just renault it"
Locit je treba kaj pise da gre lahko gor in kaj je v homologaciji (ce jo imas). Nasi so tako pametni, da kljub npr 5 razlicnim dimenzijam vpisejo gor samo eno. Ce zelis potem drugo, jo moras dodatno homologirat.
Drugace pa kot pise - 165/70/13 so bile dolgo casa original, letnik 95 je pa original ze imel 14 col.
Nestabilnost v ovinkih - sam ne opazam teh tezav, vzrok pa je na prvem mestu optika, takoj za njo pa amortizerji. Kaj smatras pod nestabilnost pa je tezko razumeti oz. vedeti kako se res avto obnasa v ovinkih. Tudi gume k temu pripomorejo, v + ali pa v -.
Drugace pa kot pise - 165/70/13 so bile dolgo casa original, letnik 95 je pa original ze imel 14 col.
Nestabilnost v ovinkih - sam ne opazam teh tezav, vzrok pa je na prvem mestu optika, takoj za njo pa amortizerji. Kaj smatras pod nestabilnost pa je tezko razumeti oz. vedeti kako se res avto obnasa v ovinkih. Tudi gume k temu pripomorejo, v + ali pa v -.
LP, Samojed
Imel sem enak avto. Vozil pa sem original in 175/70/13. Razlika: slednje so bile malo visje in zato bolj udobne. In bilo je precej vec izbire (boljsih modelov v sirini 165 ni bilo)
Homo kartoncka itak nimas (vsaj jaz ga nisem imel, pa je bil avto od novega pri bajti) in zaradi "napacne" dimenzije se nimas nikogar za bat.
Kar se stabilnosti tice pa mislim, da visja kot je guma, bolj se zvija in slabsa je stabilnost.
Ceprav je verjetno res, kar so dejali ostali. Nestabilnost bo verjetno posledica podvozja. Optika se je v vseh teh letih verjetno malo podrla, amortizerji pa so sigurno za v smeti, ce niso bili menjani.
B.
Homo kartoncka itak nimas (vsaj jaz ga nisem imel, pa je bil avto od novega pri bajti) in zaradi "napacne" dimenzije se nimas nikogar za bat.
Kar se stabilnosti tice pa mislim, da visja kot je guma, bolj se zvija in slabsa je stabilnost.
Ceprav je verjetno res, kar so dejali ostali. Nestabilnost bo verjetno posledica podvozja. Optika se je v vseh teh letih verjetno malo podrla, amortizerji pa so sigurno za v smeti, ce niso bili menjani.
B.
Glede na druge 19-ke ki sem jih vozel, se mi zdi avto preslab v odzivanju.
V bistvu niti znam razloziti. Bom ga dal kaksnemu mehaniku za peljati - ceprav to sem ze naredil pa pravijo da je OK. Bi rabil enga pravega pa ne vem kje je?
Nestabilen se mi zdi v tem smislu: Ce bi sel delati lososov test (upam da se tako rece:) ) bi avto hitro zdrsel nekam
Mogoce niti ni tako hudo - da so vse 19-ke take...
Glede optike:
- Ne vlece ga v nobeno smer
- pri visjih hitrostih od (130kmh dalje) zacne "plavati" levo desno
Se to kaj pa gume - hocem radirke
V bistvu niti znam razloziti. Bom ga dal kaksnemu mehaniku za peljati - ceprav to sem ze naredil pa pravijo da je OK. Bi rabil enga pravega pa ne vem kje je?
Nestabilen se mi zdi v tem smislu: Ce bi sel delati lososov test (upam da se tako rece:) ) bi avto hitro zdrsel nekam
Mogoce niti ni tako hudo - da so vse 19-ke take...
Glede optike:
- Ne vlece ga v nobeno smer
- pri visjih hitrostih od (130kmh dalje) zacne "plavati" levo desno
Se to kaj pa gume - hocem radirke
blazko napisal/-a:Imel sem enak avto. Vozil pa sem original in 175/70/13. Razlika: slednje so bile malo visje in zato bolj udobne. In bilo je precej vec izbire (boljsih modelov v sirini 165 ni bilo)
B.
"Just renault it"