Sam opazam da moji brisalci vetrobransko steklo obrisejo bolj slabo saj se po potegu brisalca po sipi na njej se vedno vidijo manjsi okrogli fleki.
Po mojem bi blo dobro kupit bolj mehke brisalce
ali pa bolj temeljito na roke ocistit sipo.S cim pa ? alkohlom???
mozno je, da mas sipo mastno, kar se zgodi. scistit s cistilom zunajtudi, alkoholom al karkoli.
Kar se pa metlic tice, js Valeo ne kupim v zivljenju vec. skart!
Bosh je zakon naj rece kdor hoce kar hoce. na kombiju in tovornjaku mi mnogo vec zdrzijo.
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
umlinar napisal/-a:mozno je, da mas sipo mastno, kar se zgodi. scistit s cistilom zunajtudi, alkoholom al karkoli.
Kar se pa metlic tice, js Valeo ne kupim v zivljenju vec. skart!
Bosh je zakon naj rece kdor hoce kar hoce. na kombiju in tovornjaku mi mnogo vec zdrzijo.
Jest sm u zadno kupu Valeotove aerotwin, pa so cist tihi pa res dobr brisejo. Bli so pa dragi ko pes. Ce bodo po pol leta se tko dobr brisal, bom gotovo kr na Valeotu ostal.
Jaz mam na mojem Bosch Aerotwin. Zdaj jih caka ze tretja zima in brisejo se zelo dobro. Tako, da naslednji bodo sigurno tudi taksni. Kostal pa so me cca 50eur
Roka, ki s prstom kaže na druge, ima vedno tri prste obrnjene nazaj.
---Laguna II Grandtour 2.0 16V, Privilge Lux, l.06, LPG---
Brisalci so verjetno res stvar okusa. Na R19 sem enkrat kupil neko Boschevo top robo za 5 starih jurjev, BISTVENO bolj drago od ostalega. No, rezultat je bil, da so po 3(!) mesecih zaceli skripat.
Sedaj kupujem tisto, kar na Megana sraufajo ze v fabriki - Valeo. Pred parimi dnevi so me zacele motiti crte, stop na prvem Petrolu, par brisalcev 55+51 (oz. nekaj podobnega) 10eur, v zeleni skatli. Verjetno osnovni model, ampak dela ok.
Morate vedeti, da ima Valeo brisalce razlicnih kvalitetnih razredov (mislim da 3). Na bencinskih pac prodajajo najcenejse in najmanj kvalitetne. V avtotrgovini (npr. Anet) boste dobili boljso kvaliteto. Sam uporabljam Bosch aerotwin in se dobro obnesejo. Za Laguno sem pred 3 meseci kupil vse brisalce na uradnem servisu, prodajalec je rekel da so Valeo - notri so bili Bosch-evi aerotwin.
je tut neki res. ce das nove brisalce med zimo gor in ne odmrznes sipe predn vklopis brisalce (da led oz. gumice natrga), da brises sipo ko se ni odtaljena... potem ne bodo docakali vrjetno niti pomladi.
LP
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
meni pri meganu II skripajo za popiz.., vseeno katere znamke cez kratek cas zacnejo skripat da bi jih kr dol strgu.
ne vem a je to zaradi voska v avtopralnici ali pa je mastna sipa(ponavadi je redno pucam z stelexom). bom probal z tistimi iz enega dela?