wireless problem

Vse ostale teme
Uporabniški avatar
toxius
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a toxius »

RoZleht napisal/-a:Mene bi pa (spet) neki zanimalo glede tele varnosti brezzicnega omrezja ... Kater program kej uporablate za zascito le tega? Enkrat sem videl kako je eden v en program vnasal samo MAC naslove racunalnika in PS3-ja, in sem potem imel dostop ... A kdo ve kater program je to??? Vem da je samo MAC naslove vnesel ... potegnu sem dol languard, samo ne vem ce je to to :) ...

to je moznost vsakega routerja, ki ima podprto WEP enkripcijo in MAc filter... se pravi odvisno od routerja, drugace pa siolovi modemi imajo MAC filter in se jih da nastaviti kot router, pa se port forwarding imajo....
Uporabniški avatar
toxius

MaTe0 napisal/-a:Ja nek naslov si dobil od routerja. Ki je pac nek ip. Jaz mam http:///xxx.xxx.xxx.xxx se pravi neka x predstavlja neko cifro. Geslo je ponavadi admin 1234 razn ce nisi kaj spreminjal. Potem pa tam nastavis zascito.

Se pravi ti se mors prvo skonektat na tvoj brezzicni router in potem tam najti mac adress in vpisati mac adresse tistih racunalnikov ki lahko dostopajo do tvojega omrezja.

Drugi nebodo mogli.

Mac adress pa dobis v command prompt ce napises noter ipconfig ti vrze ven

IPv6 Adress in to je tvoja mac adresa. :)
samo opomba IPv6 je nov protokol, ki se je zazel uporabljati v win Vista, vendar so trenutno se tezave s tem protokolom....najbolje ce ze imas visto, da izklopis ta protokol in uporabljas samo IPv4....
Uporabniški avatar
toxius

aja pa se to, ce hoces na siolov modem, vpisi 192.168.1.1 (za iskratelove modeme) ali pa 192.168.2.1 za sagema.....ce pa imas slucajno iskratel sinope modem, potem imas tudi wireless na voljo kar prek modema...uporabnisko ime: user in geslo: user.....LP
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Samo te "siolovi" modemi naj bi imeli zelo slab domet, je to res?
Slika
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Joj fantje kake pokate :) Dejte se malo pozanimat, bam88 ima 100% prav cisto v vsem kar je napisal, ostali pa... no ja khm :lol:
Uporabniški avatar
toxius

Stupo napisal/-a:Samo te "siolovi" modemi naj bi imeli zelo slab domet, je to res?
siolovi modemi so na ravni kot so routerji za 50eur...ce poenostavim, ima b/g tip omrezja (domet....) in ce postavis 2 armirani steni med router in WiFi kartico ti pade signal na cca 11MBps, kar pomeni, da povezava npr. na optiki 20/20 MBps deluje potem na samo 11....
Uporabniški avatar
toxius

bam88 napisal/-a:
toxius napisal/-a:
MaTe0 napisal/-a:Ja nek naslov si dobil od routerja. Ki je pac nek ip. Jaz mam http:///xxx.xxx.xxx.xxx se pravi neka x predstavlja neko cifro. Geslo je ponavadi admin 1234 razn ce nisi kaj spreminjal. Potem pa tam nastavis zascito.

Se pravi ti se mors prvo skonektat na tvoj brezzicni router in potem tam najti mac adress in vpisati mac adresse tistih racunalnikov ki lahko dostopajo do tvojega omrezja.

Drugi nebodo mogli.

Mac adress pa dobis v command prompt ce napises noter ipconfig ti vrze ven

IPv6 Adress in to je tvoja mac adresa. :)
samo opomba IPv6 je nov protokol, ki se je zazel uporabljati v win Vista, vendar so trenutno se tezave s tem protokolom....najbolje ce ze imas visto, da izklopis ta protokol in uporabljas samo IPv4....
ne ne ni res.. ipv6 protokol je ze kr dost star. obstajal je ze ko se za visto se vedelo ni.. samo nikoli ni prisel v taksno uporabo kot ipv4.
se strinjam s tem, sem pac na kratko napisal o tem, ker najbrz bolj malo jih zanima protokol, ki se imenuje Internet protocol version 6, ki so ga razvili ze nekaj let nazaj, zaradi naslovne sirine (daljsi IP naslovi...), razvoj je tekel ze nekje leta 1995, v javno uporabo so ga dali nekje leta 2004..... no hvala za opzorilo....
Odgovori