mene zanima sledece: megan II l2004 1.5dci 82km. ce se spravim sam narediti mali servis, je kaka moznost da potem se z kako finto (kontakt, padalo....) resetiram, oz. ugasnem lucko SERVIS. Ne peljem vec avto na servis za menjavo olja in filtrov.....
olje ni problem menjati in filtre...problem je potem ugasniti SERVIS lucko..
Mislim da se moras postavt z potovalnim racunalnikom na stanje kjer ti kaze kilometre do servisnega intervala in potem dalj casa (ene 10 sek) drzat gumb, odobno kot dajes prevozene kilometre na nulo samo dalj casa.
drzis ... zdej odvisno... obstaja moznost da gres na potovalenm racunalniku eno informacijo pred servisom in pritisnes ponovno ter drzis, hkrati pa drzis tudi tipko na stevcu.
Je pa tudi fora, da mora biti avto prizgan, drzis tipko na meniju servis... in potem izgine
rusi napisal/-a:tale je dobra...bo treba probat...upam da bo slo...
Ta postopek ti ugasne oz. ponastavi opozorilo na BCju. Ce ti gori rumena lucka SERVICE potem je potrebno avto priklopiti na tester in resetirati (ter seveda precitiati napako)
rusi napisal/-a:lucka je rdeca...to je takrat ko je servis cikel 30kkm mimo.
No takole. Ce je rumena lucka SERVICE, potem je nekaj narobe. Ce je napis "Change OIL soon" ali Change OIL now!" na BCju, potem se to resetira preko BCja. Sem pa preprican, da se ne prizge opozorilna lucka SERVICE, ce si cez servisni interval (ker sem bil sam cez interval enega leta na Scenicu).
Verjetno je se kaksna napaka zabelezena v racunalu, za kar pa je dober le tester...