Vzigalne tuljave
Vzigalne tuljave
Mene pa zanima kako se obnasa motor ko zacnejo crkovati vzigalne tuljave ali se to zgodi naenkrat?
So motnje pri visjih obratih ali nizjih ?
Meni se motor cudno obnasa na nizkih vrtljajih na visjih ni problema vse pa je bolj opazno pri mrzlem motorju . V prostem teku deluje kar bolj z muko ko je mrzel kot da ni prave iskre !Motor je K7M720 .Kabli so menjani kaksno leto nazaj svece pa so tudi vredu .
Se mi splaca experimentirat z novimi tuljavami (ena je 35eur so pa dve).
Kaksne so vase izkusnje?
So motnje pri visjih obratih ali nizjih ?
Meni se motor cudno obnasa na nizkih vrtljajih na visjih ni problema vse pa je bolj opazno pri mrzlem motorju . V prostem teku deluje kar bolj z muko ko je mrzel kot da ni prave iskre !Motor je K7M720 .Kabli so menjani kaksno leto nazaj svece pa so tudi vredu .
Se mi splaca experimentirat z novimi tuljavami (ena je 35eur so pa dve).
Kaksne so vase izkusnje?
Megane 1.6e l.96
smrdi po benzu, cuka, turbo luknja se pojavi ( ce prav ves da niams turbine ), trese ko obrati padejo zacne tresrt, stant gas ga matra - obrati nihajo.
racunalnik pove veliko
samo za info ali so to originalne tulljave al generika
racunalnik pove veliko
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Tuljave so Valeo !miko 55 napisal/-a:smrdi po benzu, cuka, turbo luknja se pojavi ( ce prav ves da niams turbine ), trese ko obrati padejo zacne tresrt, stant gas ga matra - obrati nihajo.
racunalnik pove veliko
A je to normalna cena?
Megane 1.6e l.96
na servisu renault ansko leto dal 65eur
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
vzigalne tuljave crkujejo tam okoli 130.000km,avto ti dela popolnoma brez moci(50%) obicajno pa kar naenkrat zopet dela,potem spet ne.Sicer to preprosto ugotovis-med delovanjem motorja preprosto potegni kabel iz svecke in vidis ce je iskra.K7M motor je zelo obcutljiv na pravo toplotno vrednodst svecke,pravilne svecke so od NGK BCP5ES te so prvogradnja,najprej zamenjaj te...sicer je lahko marsikaj ampak vedno se zacne pri osnovah...lp
hmm, od kod pa teb info da crkujejo pe 130000?
ej ej ej
men je ena crknla pr 37000, ena pr 65000, torej?
kolegu na cliu pr 70000
ni mi jasn?
a res sam jaz kolnem cez renoja?
je pa res, da preveris tuljava, odvijacis, potegnes dol z svecke pa vidis ce hoce avto ugasnit, ce ja, tuljava dela, ce ne, si nasel pokvarjeno tuljavo
(hvala Kekec
)
ej ej ej
men je ena crknla pr 37000, ena pr 65000, torej?
kolegu na cliu pr 70000
ni mi jasn?
a res sam jaz kolnem cez renoja?
je pa res, da preveris tuljava, odvijacis, potegnes dol z svecke pa vidis ce hoce avto ugasnit, ce ja, tuljava dela, ce ne, si nasel pokvarjeno tuljavo
(hvala Kekec
Freshman kako se avto obnasa je tudi odvisno kako imas povezane tuljave, ker ko je meni sla tuljava na meganu 1,6e ti motor pod stantgasom ne laufa, ker laufa sam na 2 celindrih, cel avto se trese k da je konc sveta. Fora je v tem, da ma ta motor 2 tuljavi in vsaka ma 2 cilindra cez. In ja ne vozi se tako, ker bos unicil katalizator...
Doktor nisi edini k je mel tezave, sam eni pac tega ne omenjamo v skoraj vsaki temi
Doktor nisi edini k je mel tezave, sam eni pac tega ne omenjamo v skoraj vsaki temi
Nam je tut pred kratkim sla tuljava na cliotu. Tik pred servisom
, menjam olje, vzgem pa dela samo na 2 cilindrih
. Sem najprej svecke zamenjal, pa je delal normalno, pol drug dan pa spet - na dveh cilindrih. Pol sm pa tuljavo menjal. Avto je pa mel 140kkm.
Pa se nekaj. En mehanik mi je rekel, da ce mas ene svecke dolgo casa noter (recimo vec kot 50kkm) da s tem zjeb?s tuljave. Je to res?
Pa se nekaj. En mehanik mi je rekel, da ce mas ene svecke dolgo casa noter (recimo vec kot 50kkm) da s tem zjeb?s tuljave. Je to res?
Renault Megane IV GT-line 1.2 TCe