Danes se peljem in cager za brzino pade in kilometer stevec ne steje vec kilometrov.Obcasno se zbudi in zacne delat.
Le kaj bi bilo lahko narobe?
Sonda?
Kaksno funcijo ima in kje se nahaja?
Jo je potrebo samo ocistit in bo vse ok.?
Tako kot seznor mrtve tocke
Ima moj clio l. 2000 d7f morda se zajlo za stetje kilomerov?
Imel sem isti problem. Kriv je bil senzor stevca. Nahaja se bolj na zadnji strani menjalnika (bolj pri kabini). Ker je blizu auspuha ima cez eno plehnato zascito. Snames zascito, odklopis konektor, previdno "ispulis" senzor (ni nic privijacen), ga zamenjas z novim (cca 40eur), priklopis nazaj konektor, nataknes plehnat scitnik in more delat. Lahko ga pa probas tud samo ocistit pa bos vidu ce dela.
Sem sam to ugotvil.Ratalo mi je ta senzor izpulit in ocistit.Sedaj dela ze 14 dni brez posebnosti.Ob naslednji zajebanciji bom kupil novega.
Sedaj pase eno vprasanje?
a se je potrebno menjat samo zgornji deu ali moras zamenjati tudi spodnji del ki je v menjalniku?
ce je zajla u kurcu ne dela vec spljoh si jst predstavljam
tu pa dela pa ne dela
kdaj ga jebe kksen ovinek oziroma neravnina drugic pade kar tako an avtocesti...
Fajn bi blo pogledat na obeh koncih zajle. Lahko da je tam glih tolk razstelan al pa pozrt konec na zajli, da se enkrat se vrti, drugic pa ne.
Ce bi pa strgu zajlo pa res ne bi delal spljoh.
Ne ni ti potrebno menjati lambde ce je stirikotna konica na njej pravilne stirikotne oblike.Samo ocistis jo in voljno.
Vecina svinarije se nahaja v luknji kamor vstavis lambdo.Luknjo je potrebno res temeljito ocistit.To pa je zelo tezko saj je precej ozka on globoka pa se malo placa je za dostop do nje.
Jaz sem na okrogli sponji del palice navil coto vsaj ene 5krat in jo vtaknil v luknjo in jo ocistil.
Sedaj stvar deluje ze kake tri tedne brez problemov...
To je resitev problema!