Clio Vzmeti

Modifikacije vozil
Odgovori
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Clio Vzmeti

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Zanima me ce kupim vzmeti -40 oz. -45 ali je potrebno potem menjati tudi amortizerje ali ne?

Imam pa tudi vprasanje ce je potrebno kaj salcko amortizerja prestavit glede nato da je ze zdaj cisto blizu gume? No saj je se nekaj fora ampak kaj dosti pa ne vec....

Hvala mojstrom za odgovore.

LP!
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
B|ind
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a B|ind »

Ni nujno menjat amortizerje, je pa priporoceno.
Sicer pa jst mam tud tam nekje 40/45mm fedre pa nisem menjal amortizerjev pa nimam tezav s zabijanjem al pa kaj. Edino ce res prletis v kako jamo :? Pac, moras malo bolj cuvat..
Uporabniški avatar
clio_dizel
Kraj: Vrhnika

Re: Clio Vzmeti

Odgovor Napisal/-a clio_dizel »

MaTe0 napisal/-a:Imam pa tudi vprasanje ce je potrebno kaj salcko amortizerja prestavit glede nato da je ze zdaj cisto blizu gume? No saj je se nekaj fora ampak kaj dosti pa ne vec....
moje dimenzije so 8,5x18 ET30 pa gume 215/35 in gre mim salcke. drugac pa ko spuscas avto itak ostane na istem mestu (spusti se kolotek :wink: )
Uporabniški avatar
MaTe0

Re: Clio Vzmeti

clio_dizel napisal/-a:
MaTe0 napisal/-a:Imam pa tudi vprasanje ce je potrebno kaj salcko amortizerja prestavit glede nato da je ze zdaj cisto blizu gume? No saj je se nekaj fora ampak kaj dosti pa ne vec....
moje dimenzije so 8,5x18 ET30 pa gume 215/35 in gre mim salcke. drugac pa ko spuscas avto itak ostane na istem mestu (spusti se kolotek :wink: )
Ja saj to se mi je zdelo :) No sem nabavil FK vzmeti :)
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Clio-ti majo bl u k.... tele amortizerje spredi. Men se se kr zjahal in zdej je avto tak cudn spredi, sploh ne pozira vec lukenj kot je treba. Enako se je zgodilo Fastday-u in p1k4p0ki...Jest bi menjal na tvojem mestu. Lahko pa pocakas nekaj casa, pa bos potem videl, ker si tudi sam rekel da je problem denar.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
MaTe0

No zdaj sem nabavil samo vzmeti potem bomo pa vidli kaj bodo rekli amortizerji. Ce bo slabo jih bom pri velikem servisu ki me caka naslednjo poletje tudi menjal :)
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

In, kako se je obneslo? :)
Slika
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

Mislim da je najvecji problem vzmeti ce jih rezes. Takrat je fedra krajsa od amortizerja in ko ti avto dvigne na rukerju lahko fedra skoci iz salcke in potem si lahko mislis kaj se zgodi, sploh ce je sredi kaksnega ovinka. nevem pa ali se prodajajo sploh fedre za namembni avto ki bi bile krajse od originala? ce ja, pol definitivno amortizerje menjat.
LP
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

Mateo...preveri pri podjetju amortizer - http://www.amortizer.si/
tam so nekoc predelovali-krajsali in utrjevali serijske amortizerje (med drugim tudi rezali vzmeti in pralagodili obstojece amortizerhe. Ni se blo kaj slabega slisat za njih.
lp
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Uporabniški avatar
MaTe0

Zaenkrat sem zadovoljen z FK vzmeti, res pa da je avto kr precej trsi, to se obcuti na slebih cestah, najvec ce so kaksni hribcki nepricakovani.

Drugace se pa drzi ko prasica :)
Uporabniški avatar
Stupo

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Za luknjaste ceste se mi zdijo veliko boljse vmax, ker se ne cuti vsake luknjice.
Slika
Uporabniški avatar
d_leonit

Odgovor Napisal/-a d_leonit »

MaTe0 napisal/-a:Zaenkrat sem zadovoljen z FK vzmeti, res pa da je avto kr precej trsi, to se obcuti na slebih cestah, najvec ce so kaksni hribcki nepricakovani.

Drugace se pa drzi ko prasica :)
To sem tudi jaz mislil da se avto drzi, dokler si nisem zmontiral Koni amortizerjev :D , sele potem sem vidis da se avto res drzi :D .

Se ko sem imel zimske gume gor z Koni podvozjem se je avto bol drzal kot z H&R vzmetmi ter letnimi gumami 205/45/16.. :twisted:
Uporabniški avatar
MaTe0

Vrjamem da je nastavljivo podvozje res tisto majka, ampak pac za dobro robo je pac treba placati tudi vec :) Malo dnarja malo muzike :)
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Vsak hvali svoje :D hehe Men so moji H&R cist kul =) Na kroznem za Tomacevo sm se komot pelu 80 :D
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
clio_dizel
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a clio_dizel »

UrbanD napisal/-a:Vsak hvali svoje :D hehe Men so moji H&R cist kul =) Na kroznem za Tomacevo sm se komot pelu 80 :D
a je s to hitrostjo omejitev ze presezena? :lol:

sej bi dopisal svojo brzino tam cez, samo ni nevem kaj, pa se debata se lahko razvije v napacno smer (kdo-ma-daljsga.press)
Odgovori