Njegov je 1.8 16V tako da bo v visjih obratih obcutil razliko. Z komplet sistemom se lahko pridobi tudi do 7 konjev (po meritvah francozov). Glede ovoja pa... Mogoce malo vec poka iz izpuha in pa bonus je ker je pod havbo malo hladneje. Samo minus je pa da zgleda grdo in pa ce slabo povijes se lahko kar poslovis od kolektorja. Jaz osebno bi pustil tako kot je.
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
robi1000 napisal/-a:Njegov je 1.8 16V tako da bo v visjih obratih obcutil razliko. Z komplet sistemom se lahko pridobi tudi do 7 konjev (po meritvah francozov). Glede ovoja pa... Mogoce malo vec poka iz izpuha in pa bonus je ker je pod havbo malo hladneje. Samo minus je pa da zgleda grdo in pa ce slabo povijes se lahko kar poslovis od kolektorja. Jaz osebno bi pustil tako kot je.
Ne narobe razumet, povijanje je nadvse koristno, samo ce narobe povijes lahko kolektor poci. Kot drugo je pa stvar estetike (to je pa osebna stvar) in je meni to nadvse grdo, sploh ce gres skrivat lep SS kolektor...
Duli napisal/-a:ce bos iz pleha naredu, ti ne bo nc koristlo, ker tista zascita ni iz pleha, ampk iz materiala, ki ne prepusca cez vrocine, pleh jo bo pa glih tako.
Ko povijas kolektor je treba trak ornk namocit v vodo in potem z mokrim trakom mocno zategnjeno povit. Pri tem je potrebno pazit, da ne naredis povrsno, ker ce bo kje kaka zaplata gole kovine, bo tam kolektor pocil. Druga malo drazja opcija (in za mene mnogo lepsa) pa je da se kolektor prevlece z keramicno glazuro, kar ima enak efekt kot povijanje samo da je mnogo lepse.
Pa pri aftermarket kolektorjih se splaca dat vmes med izpuh in kolektor eno pregibno cev, ker ce ne poci downpipe.