Kako ugotoviti okvaro sob na dci motorju?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
bhorvat8

Kako ugotoviti okvaro sob na dci motorju?

Odgovor Napisal/-a bhorvat8 »

Zanima me kako lahko na enostaven nacin ugotovim okvaro sobe na dci motorju, preden se lotim kakrsnih koli meritev, kako se okvarjena soba pozna na avtu, kako se avto obnasa?

Za kakrsen koli komentar se zahvaljujem!
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Re: Kako ugotoviti okvaro sob na dci motorju?

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Odvisno od okvare sobe.
Ce soba ne deluje, je moznost da lavfa avto po 3 cilindrih, ce je pa zamasena, ti pa lahko kadi ko das gas, oziroma se ti prizgejo opozorilne lucke, ko spustis gas pa ugasnejo.
Cena nove sobe je okoli 300EUR, tako da raje poglej za kaksno vredu rabljeno. Ce bos priklopil na racunalnik, bos videl katera soba ne deluje pravilno.
Slika
bhorvat8

Hvala za komentar!

Kaj pa ce avto ne kadi, masina dela normalno, ne prizigajo se nobene lucke za napako, ti pa na servisu, po sicer ne vem kakih meritvah povejo, da soba na enem cilindru sploh vec ne zapira nafte, to se pravi ma pretok konstanten, 2 sobi pa sta v zelo bogem stanju - prepuscata prevec nafte?

Kak naj ugotovim tocnost trditve uradnega serviserja? Je pa res da mogoce kdaj avto v prostem teku strese! Avto ima 117 000 km.

Je ze stvar res tako hudo kriticna da bi moral misliti na menjavo sob?
Uporabniški avatar
CliYo II

Odgovor Napisal/-a CliYo II »

ce je to res kar so rekli na servisu otem je stvar zelo kriticna :idea: :!:

lohka ti zariba tisti bat kjer ti soba ne zapira nafte zato ker nafta spira olje iz sten valja in pol ni mazanja...
Pudl
Kraj: Velenje - Dražgoše

Odgovor Napisal/-a Pudl »

Alo.
Pojdi do enega dobrega mehanika, ki bo na povratne vode sob priklopil 4 steklenicke. In med delovanjem se v steklenickah nabira nafta, kolicina pac glede na obrabo sob. Najenostavnejsi in najcenejsi test.

Ajd.
Uporabniški avatar
suzukiGTI
Kraj: Mokronog

Odgovor Napisal/-a suzukiGTI »

Ce bos slucajno potreboval sobe imam jaz nove za 82km dci-ja.Cena za vse 4 je 400 eurov.Na servisu je ena 280 eurov :wink:
bhorvat8

Sem iz okolice Maribora, kje pa bi lahko nasel mehanika, ki bi mi preveril sobe s flaskami na povratnem vodu?

Trenutno o nabavi novih sob ne razmisljam, sem se ze pogovarjal z enim gospodom iz Slovenske Bistrice, ki bi mi jih obnovil skor za polovicno ceno kot na Bosch servisu. Imam pa Scenica 1.9 dci 102 km, tak da te 82 km ne bi pasale. Vseeno hvala za ugodno ponudbo!

Me pa vseeno zanima ce se to da videt s pomocjo teh flask!

Pa se eno vprasanje bi imel, ali lahko jaz sam doma odstranim sobe in pa potem obnovljene nazaj brez kakrsnih zapletov zmontiram, razen da moram pazit na katerem cilindru je katera bila zmontirati? Nisem avto mehanik, si pa obicajno dost stvari pri avtu sam nardim, zamenjam, s sobami pa se nisem imel opravka.

Za kakrsne koli komentarje se zahvaljujem!
BRUKI
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a BRUKI »

Lahko jih sam demontiras..le pripravo moras imeti da jih ven potegnes.Brez nje imas veliko moznost da sobe unicis.
Sicer pa tisti iz sl.bistrice dobro popravi sobe...le malo smesno deluje.

Ps.ce rabis izvlekac sob ti ga posodim.
bhorvat8

Vsekakor bi se zanimal, za to pripravo za izvleko sob! Kako pa te lahko kontaktiram?

Hvala!
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Kdo pa je ta gospod iz slovenske bisterce,ce ni skrivnost?
Lahko na pm!
Odgovori